Görüş Bildir
Haberler
Avalanche DeFi Uygulamaları Hızla Büyümeye Devam Ederken AVAX Geleceğini Neler Bekliyor?

etiket Avalanche DeFi Uygulamaları Hızla Büyümeye Devam Ederken AVAX Geleceğini Neler Bekliyor?

Merlot Vinho
23.03.2022 - 10:30

Hisse kanıtı sistemine dayanan güvenli ve güçlü Avalanche platformu DeFi projeleriyle birlikte büyümeye devam ediyor. Süper hızlı, düşük maliyetli ve çevre dostu olmasıyla öne çıkan temel para birimi AVAX da her geçen gün güçleniyor. Peki yüksek verimliliği ile dApp ve DeFi uygulamaların önünü açan AVAX geleceğini neler bekliyor? 

Ekosistem gelişmeleriyle birlikte inceledik!

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AVAX yüksek performansı ile hızla büyüyen bir platform haline geldi.

AVAX yüksek performansı ile hızla büyüyen bir platform haline geldi.

Avalanche, açık ve programlanabilir bir akıllı sözleşme ağı olarak geçiyor ve bu sayede merkezi uygulamalara yüksek verimli, ucuz bir platform sunuyor.  Saniyede 6.500 işlem hızıyla Bitcoin ve Ethereum'a fark atan Avalanche, verimliliği sayesinde büyümesini sürdürüyor. Yerel para birimi AVAX ise ağ güvenliğini sağlamak ve yeni zincir uygulamalar oluşturmak için kullanılıyor. Piyasa değeri 22 milyar dolara ulaşan AVAX fiyatı ufak bir düşüş yaşıyor olsa da, bu para birimi hala en güvenilir birkaç kripto arasında gösteriliyor. Ayrıca DeFi'da kilitli AVAX değeri de 12 milyar dolara yaklaşıyor.

Avalanche (AVAX) geçen hafta en çok kazandıran kripto para birimlerinden oldu.

Avalanche (AVAX) geçen hafta en çok kazandıran kripto para birimlerinden oldu.

Geçtiğimiz hafta altcoin piyasası genel olarak yeşil bir tablo çizerken haftanın en çok kazandıranlarından biri de Avalanche (AVAX) oldu. 1 hafta içinde %22'lik değer artışı yaşayan AVAX, 92 doları zorlamayı başardı. 24 saat içinde %7'ye yakın bir düşüşle 83 dolar civarına gerilemiş olsa da hala piyasanın güçlü kriptolarından biri olarak görülüyor ve CoinMarketCap listesinin 10. sırasında yer alıyor. Bununla birlikte Vector Finance gibi zincir üstü DeFi uygulamalarında da büyüme kaydediliyor.

Avalanche tabanlı projelerden Trader Joe %20 büyüme kaydetti.

Avalanche tabanlı projelerden Trader Joe %20 büyüme kaydetti.

Avalanche zincir uygulamalarından Trader Joe, geçtiğimiz ay özel bir likidite programı başlatarak stake havuzlarına yeni projelerin getirilmesini sağladı ve ağ aktivitelerini artırdı. Avalanche ekosisteminde bulunan hızlı ve ucuz altyapı sayesinde geniş yelpazede bir kripto para çeşitliliği sunmaya başladı. Platformdaki swap işlemlerini likidite sağlayıcılarına dağıtan proje geçen haftadan beri ortalama %20 kazandırdı ve neredeyse 1 dolara ulaştı. Ayrıca Trader Joe, geçen hafta piyasaya sürülen ApeCoin (APE) işlemlerini başlattığını da duyurdu.

Avalanche Multiverse geliştirmesinin ağ katılım oranını ve değerini artıracağı düşünülüyor.

Avalanche Multiverse geliştirmesinin ağ katılım oranını ve değerini artıracağı düşünülüyor.

Yüksek verimliliği ile öne çıkan Avalanche, geçen ay 'Multiverse' adı verilen ve alt ağ işlevini benimseyen çoklu evren geliştirmesini de duyurmuştu. Buna göre AVAX zinciri artık oyun, DeFi, NFT ve diğer blockchain uygulamalarını daha fazla destekleyecek ve kendi ağ kullanımını daha da artıracak. Geliştiriciler değeri 290 milyon doları bulan özel bir fondan faydalanabilecek ve AVAX diğer zincirlerde olmayan pek çok yeteneği kazanmış olacak. Beklentiye göre ise ekosistem bu yeni teşviklerle kendi değerini de katlayacak.

Multiverse kapsamında geliştirilen DeFi Kingdoms ağ değişikliğinden sonra kayıp yaşadı.

Multiverse kapsamında geliştirilen DeFi Kingdoms ağ değişikliğinden sonra kayıp yaşadı.

AVAX sergilediği yüksek performansla ilgi çekmeye devam ederken, geliştiricisi Ava Labs de yeni bir çalışmadan bahsetti. DeFi Kingdoms (JEWEL) adı verilen bu yeni proje, GameFi ve DeFi alanlarını tek çatı altında toplamayı hedefliyor. Bu şekilde hem verimliliğin, hem de ağ çalışma sisteminin geliştirilmesi planlanıyor. Şu an Harmony (ONE) zincirinde çalışan JEWEL, kendi ekosisteminde en çok faaliyet gösteren projelerin başında geliyor. Projenin ilk başta AVAX alt ağına dahil olacağı düşünülüyordu ve TVL değeri 883 milyon dolara kadar çıkmıştı, ancak daha sonra gelen ağ değişikliği ile 320 milyon dolara geriledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ethereum ve Avalanche arasındaki köprü AVAX kullanım oranını artırıyor.

Ethereum ve Avalanche arasındaki köprü AVAX kullanım oranını artırıyor.

Avalanche (AVAX), ekosistemde çalışan farklı uygulamalarda sıklıkla kullanılıyor. Bunlar arasında özellikle Trader Joe (JOE), Platypus Finance (PTP), Pangolin (PNG) ve Benqi (QI) öne çıkıyor. Ayrıca Avalanche ve Ethereum arasında kurulan köprü sayesinde ETH zincir uygulamalarında da AVAX işlemleri yapılabiliyor. Ethereum gas ücretlerinin pahalı ve işlem hızının düşük olması nedeniyle Curve ve AAVE gibi DeFi uygulamalarında kullanılan AVAX miktarı artıyor. AVAX yatırımcıları kilitleme işlemleri için en çok AAVE kullanırken, AAVE TVL değeri yaklaşık 3,6 milyar dolara ulaşmış durumda. Benqi için bu değer 1,2 milyar dolar iken, Trader Joe'da 1,56 milyar civarında.

Ekosistem üzerinde çalışan diğer merkeziyetsiz platformlardan olan KyberSwap ve Vector de geçtiğimiz haftayı genel olarak verimli geçirdi. Özellikle Vector, yakaladığı %100'lük büyüme ile  kilitli varlık değerini 261 milyon dolara kadar çıkarmayı başardı. Vector Finance üzerinde işlem gören varlıklar %200'den fazla yıllık getiri beklentisi ile öne çıkmaya başladı. KyberSwap üzerinde gerçekleşen Avalanche işlemleri de hızlandı ve daha fazla yatırımcı AVAX tutmaya başladı.

AVAX hızlı bir yükseliş hareketi başlayarak 100 doları aşabilir.

AVAX hızlı bir yükseliş hareketi başlayarak 100 doları aşabilir.

Bütün bu gelişmelere göre AVAX yatırımcıları daha güçlü bir ekosisteme dahil oluyor ve üst üste gelen geliştirmeler zaten yüksek olan ağ verimliliğini daha da fazla artırıyor. AVAX grafiği incelendiğinde gelecek hedefleri arasında 100 dolar seviyesi gösteriliyor. Özellikle ocak ayında gelen düşüş trendinde 53 dolara kadar indikten sonra bu desteği kazandığı ve 66 dolarlık yeni bir dip noktası oluşturduğu belirtiliyor. Sonraki süreçte aşırı kayıpları sıfırlayarak 92 dolara kadar çıkan AVAX şu an 83 dolar civarından fiyatlanıyor ve önünde hızlı kırılması beklenen 100 dolar seviyesinin ardında 125 dolar direnci bulunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın