Görüş Bildir
Haberler
Atanan Ve Atanacak Öğretmen Açılım Müjdesi

Atanan Ve Atanacak Öğretmen Açılım Müjdesi

Ibrahim Ceviz
10.11.2014 - 17:48 Son Güncelleme: 10.11.2014 - 18:03

Atanan Ve Atanacak Öğretmen Açılım Müjdesi

Atanan ve Atanacak Öğretmenlere Açılım Müjdesi

Hükümetin üzerinde önemle durduğu konuların başında gelen açılım süreci, yeni paketler ile hız kazandırılmaya

çalışılmaktadır. Heykel gerginliği ile bölgede tansiyonların yükselmesinin sonrasında bölgenin eğitim ihtiyacının karşılanması ve uzun süre olarak öğretmenleri bölgede tutabilmek için hükümet yeni uygulamalara hayata sokmaktadır. Önümüzdeki ay atanması planlana 40.000 öğretmenin yarıdan fazlasının doğu ve güney doğu bölgeye yapılması sağlanmaktadır. Bu konuda meclisten çıkacak olan 35 bin öğretmen atama izninin çıkması beklenmektedir. Devamında ise merakla tercihler ve sonuçlar beklenmeye başlayacaktır. Açılım politikası içerisinde değerlendirilen öğretmen atamaları, sürece katkı olarak yirmi binden fazla öğretmen bölgeye atanmasını hedeflenmektedir.

İkinci bir avantaj olarak öğretmenlere iki kat ek ders ücreti ödeme gündeme alınmaktadır. Maaş karşılığı okutulan derslerin sonrasında girilen ek dersler ek ücrete tabi olmaktadır. Hükümet öğretmenleri bölgede daha fazla süre tutabilmek için maaş sonrasında girilen derslerin saat ücretinde yüzde yüz artış yaparak bölgeyi cazip hale getirmeye çalışmaktadır. Atanmış olan veya yeni atanacak olan öğretmenler için planlanan son uygulamam ise bölgede zorunlu hizmet süresidir. Öğretmenlerin il içi ve il dışı tayinleri ile bulundukları okullardan uzaklaşmalarını önlemek için bölgede beş yıl kalma şartı getirmektedir. Getirilmiş olan beş yıl görev yapma önerisini yerine getiren bir öğretmen sonrasında ise istediği ilde ve istediği okula direk tayin olma hakkı verilmesi planlanmaktadır. Detaylarının önümüzdeki günlerde aydınlanması beklenilen tasarı ile çözüm sürecinin büyük bir şekilde öğretmen, eğitim ile desteklenmesi hedeflenmektedir. Bölgede bulunan okulların öğretmensiz kalması ve atanmış olan öğretmenlerinde kısa sürede atanma istekleri ile bölgede sürekli öğretmen sirkülâsyonu bulunmaktadır.

Yaşanılmış olan sıkıntıların sonlanması noktasında öğretmen ataması konusunda da öncelik zorunlu hizmet bölgesi olan doğu ve güney doğuya olmaktadır. Bakanlığın detayları açıklaması ile bölgede kalmayı planlayan öğretmenlerin fikirleri netlik kazanacaktır. Acılım projesi ile bölgede yaşanan terör olaylarının sonlanmasını sağlamak için yapılan görüşmeler ile bölgede sükunet sağlanmaya çalışılmaktadır. Sağlanacak olan sükunet ortamında eğitim desteği ile her alanda bölgenin kalkınması hedeflenmektedir. Son yıllarda ilk atamalarda bölgeye yüksek oranlarda öğretmen atama kontenjanları ayrılmaktadır.

5 ay önce yazmıştık.

Kaynak: http://bin1haber.com/atanan-ve-atanac...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0