Görüş Bildir
Haberler
Atakan İslam Hezer Eskrim Avrupa Üçüncüsü

Atakan İslam Hezer Eskrim Avrupa Üçüncüsü

Ozan SARI
04.03.2016 - 16:33

Atakan İslam Hezer Eskrim'de Tarih Yazdı

Sırbistan’ın Novi Sad kentinde devam eden Yıldızlar ve Gençler Avrupa Şampiyonası’nda  piste çıkan kılıççımız Atakan İslam Hezer şampiyonayı bronz madalya ile tamamlayarak Türk eskrim tarihinin en önemli başarılarından birine imzasını attı.

Yıldızlar Erkek Kılıç branşında mücadele eden eskrimcimiz ilk turda 4 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldıktan sonra 18. sırada tur atladı ve 64’lük tabloda Ukraynalı Volodymyr Daniliuk’u 15-10’luk skorla şampiyonanın dışına itti. Atakan İslam Hezer 32’lik tabloda diğer temsilcimiz Yalın Şahin ile karşı karşıya geldi.

Yalın Şahin’e de 15-13 üstünlük sağlayan Atakan İslam Hezer 16’lık tabloda da Rus Andrey Tkachev’i 15-11 mağlup edip adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek final maçında İspanyol Gerardo Lillo’yu 15-8 yenen sporcumuz yarı finalde karşılaştığı İtalyan Giacomo Mignuzzi’ye 15-7 yenilerek elendi ve bronz madalyada kaldı.

Atakan İslam Hezer bu başarısıyla Türk eskrimine tarihimizdeki 3. Avrupa Şampiyonası madalyasını kazandırdı. Bundan evvel 2012 senesinde bayan kılıççılarımızdan Ilgın Sarban Yıldızlar Avrupa Şampiyonası’nda, Ayşe Irina Kravchuk da 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya elde etmişlerdi.

Novi Sad’da bugün piste çıkan diğer kılıççılarımızdan Yalın Şahin ve Muhammed Anasız şampiyonayı ilk 32 arasında tamamladılar.

İlk turda 5 galibiyet ve 1 mağlubiyet elde ederek 15. sırada tur atlayan Yalın Şahin 64’lük tabloda Polonyalı Mateusz Prokopowicz’yi 15-11 eledikten sonra 32’lik tabloda Atakan İslam Hezer’e yenilerek elendi ve 21. sırayı aldı.

Muhammed Anasız ise ilk tur maçlarını 3 galibiyet ve 3 mağlubiyet ile tamamladı. Sporcumuz 37. sırada ikinci tura çıktıktan sonra 64’lük tabloda Bulgar Atanas Kunev’i 15-9 mağlup edip 32’lik tabloda Beyaz Rus Maksim Pinchuk’a 15-14 yenilerek şampiyonaya 30. sırada veda etti.

Yıldızlar Erkek Kılıç branşında ter döken son temsilcimiz Mehmet Fatih Ant şampiyonayı 52. sırada noktaladı.

Erkekler Kılıç’ta Avrupa Şampiyonluğu İtalyan Matteo Neri’nin oldu. Matteo Neri’yi vatandaşı Giacomo Mignuzzi takip ederken üçüncülük kürsüsünü Atakan İslam Hezer ile paylaşan eskrimci Polonyalı Karol Lademann oldu.

Şampiyonanın bugünkü programında Yıldızlar Bayan Epe branşında da ferdi müsabakalar oynandı. Bu branştaki temsilcilerimizden Ayşe Miraç Gici 54., Günseli Deniz Bozdemir 73. ve Lal Erman 95. oldular.

Bayanlar Epe branşında yaşanan heyecandan Federica Isola zaferle ayrılırken Rus Manana Saumova gümüş madalya, Avusturyalı Luise Elmer ve Fransız Lola Lucani de bronz madalya kazanan isimler oldular.

Haber Yazımı: Can Aydın

Kaynak: http://www.paratripost.com/atakan-isl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın