Görüş Bildir
Haberler
Asus Zenpad C 7.0 Yazılı İnceleme

Asus Zenpad C 7.0 Yazılı İnceleme

Technosfer
20.11.2015 - 17:12

Asus Zenpad C 7.0 Yazılı İnceleme

Teknoloji'nin yeni katmanı Technosfer.Com'dan herkese merhaba, bugün sizler ile birlikte Asus'un Z170CG kodlu yeni tabletini inceleyeceğiz.

Detaylı Ön incelemesini okumak için tıklayabilirsiniz.

Asus ZenPad C 7.0 Teknik Özellikleri

  • 7 Inç 1024×600 çözünürlüğüne sahip IPS ekranı(anti parmak izi kaplama),

  • Intel® Atom ™ x3-C3200 Quad-Core, 64bit işlemcisi

  • Mali-450 MP4 grafik işlemcisi

  • 1 GB belleği

  • 8 GB ve 16 GB depolama alanı

  • 189 x 108 x 8.4 mm (UxGxY) boyutları

  • 265 gram ağırlığı

  • Siyah, Beyaz, Kırmızı, Aurora Metalik renk seçenekleri

  • Android 5 Lollipop işletim sistemi

Orta dereceli donanım ile dikkatleri üstünde tutan Asus, ucuz fiyatı ile fazlası ile konuşulacak gibi görünüyor. Asus'un yeni tabletinin eksikleri şu şekilde; Tablette bulunan kameralar biraz daha yüksek çözünürlükte olabilirdi ve belleğinin 1 GB yerine en az 1.5 GB belleği bulunsa daha iyi bir ürün çıkardı. Fakat ücret olarak baktığımızda şuan ki donanımlarda sadece diğer cihazlardan ayırması için kamerasını geliştirebilirlerdi.

Asus ZenPad C 7.0 Performansı

Asus ZenPad C 7.0 performan konusunda rakiplerini geride bırakıyor, fakat fazlası ile oyun oynamak isteyenler için şarj problem haline geliyor. 4000 miliamperlik bataryası normal internet kullanıcıları için fazlası ile yetiyor. Fakat dediğim gibi grafiği ağır olan oyunlar veya uygulama kullandığımızda şarjı neredeyse %30 daha hızlı tükeniyor. İntel ortaklığı ile üretilmiş cihaz, Intel'in 64 bit 4 çekirdekli x3-C3230 model işlemcisi yer alıyor.

Asus performansı arttırmak için kendi geliştirmiş olduğu ZenUI arayüzü sayesinde diğer cihazlarda yaşanan donma, kasma gibi sorunları tamamen ortadan kaldırmış durumda. Oyun performansı konusuna gelecek olursak, eğer optimizasyonu iyi olan oyunlarda yani yüksek grafik ve bellek gerektiren oyunları neredeyse kasmadan oynayabiliyorsunuz.

Asus ZenPad C 7.0 Tasarımı

Asus orta düzey tabletini tasarlarken gerçekten de çok uğraşmış gibi duruyor, özellikle arka kısmına bayıldığımızı söylemeden geçmemeliyim. Fırçalanmış arka kapağının en alt kısmında tablet ile ilgili küçük bilgiler veriyor. Sony Z serisinden alıştığımız küçük bir kapakçık bulunuyor. Kapakçığı açtığımızda ise sadece SD kartımızı takabiliyoruz. Şarj etme ve veri aktarma gibi işlemleri gerçekleştirdiğimiz portu alt kısımda yer alıyor. Üst kısımda ise sadece 3.5 milimetrelik kulaklık girişi duruyor.

Ekran kısmında büyük gelişmeler sağlayan Asus, Visual Master sayesinde ekran daha gerçekçi gözüküyor. 178 derecelik görüş açısı ile tablete nereden bakarsanız bakın ekranı daha net görebilirsiniz. Mavi filtre modu sayesinde gözleriniz daha da az yorulacak.

Asus ZenPad C 7.0 Satın Alınmalı Mı ? – Genel Özet

Asus tabletinde özellikle ekranına önem vermiş, kamera konusunda biraz çekimsel davranmış olsa da 400 liralık bir tablet için biraz daha iyi olabilirdi. Diğer özellikleri diğer tabletlere göre daha iyi durumda. Asus'un geliştirmiş olduğu ZenUI arayüzü sayesinde diğer tabletlere göre daha az kasma, donma yaşadığımızdan dolayı fiyatına göre bu tableti olmamız gerekiyor.

Tablet'i şık bir şekilde üreten Asus daha üst düzey donanımlara sahip tabletlerini bekliyoruz.

Kaynak: http://technosfer.com/asus-zenpad-c-7...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın