Görüş Bildir
Haberler
Astronomlar Uzayın Derinliklerinde Dünya’nın Milyarlarca Yıl Önceki Halini Gördüler!

etiket Astronomlar Uzayın Derinliklerinde Dünya’nın Milyarlarca Yıl Önceki Halini Gördüler!

ilgilili
09.10.2017 - 12:51

Bilim hiç durmaz mı? Evet durmuyor ve bizler hayranlıkla nereye gideceğini izliyoruz. Şimdi de sırada yeni bir gezegen olarak genç Dünya var ve bu gezegen milyar yıl önce görünmüş. Kim bilir belki ilerde bu genç dünyada yaşarız.

Hadi hep birlikte Adrew Mann isimli gazetecinin araştırmasına göz atalım.

Kaynak: http://www.iflscience.com/space/scien...
İçeriğin Devamı Aşağıda

EPIC 247589423 b, Dünya’nın milyarlarca yıl önce nasıl görüneceğini bize gösteriyor. Bu gezegen Hyades kümesinde bulunuyor ve 195 ışık yılından itibaren bulunuyor. Güneşten daha az parlak.

Neredeyse Dünya yarıçapına sahip tek farkı daha genç olması tabii ki. Diğer gezegenler (c ve d) daha büyük çünkü yarıçapları Dünya'nın yarıçapına göre 2.91 ve 1.45 katı. Tahminen genç Dünyamız yörüngeyi 7.9 günde, diğer gezegenler c ve d ise 17.3, 25.6 günde tamamlıyor.

Araştırmada Dünya büyüklüğündeki gezegenin tarihinden ve gelişiminden bahsediliyor fakat yörüngedeki dönme turundan bahsedilmiyor. Yıldızlara uzaklığı gezegende yaşama olasılığını ortadan kaldırıyor ancak bu tür gezegenlerin nasıl şekil aldığı konusunda bilgi veriyor.

Araştırmacı şunu da ekliyor: "Yıldızların parlaklığı da radyal hız ölçüleri için bize gezegenler hakkında daha fazla bilgi sağlamamıza yardımcı oluyor. Küçük yıldızlar gezegenin basıncını ölçmemiz için kolaylık sağlıyor".

En önemli durum ise Dünya'nın yaşı. Eski zamanlarda genç bir gezegen çıkmıştı: Kepler-78. Fakat yaşını tam olarak bilmiyoruz. Şimdi ise EPIC 247589423 sistem bu durumumuzu yok ediyor ve bize umut veriyor.

800 milyon yıldan sonra gezegenimizde yaşamın başladığı düşünülüyor, EPIC 247589423 için bu geçerli olmayabilir ama kim bilir burada hangi sırlar saklı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
427
171
75
70
34
34
29
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

LAN AMK SUNADA AYRI BI TAVIM HAA... "EPIC 247589423" nedir la? Onedio hesabina sifremi koyuyonuz??

Serkan Bartu Erturk

p sayına göre bulduğu gezegen sayısı

Mustafa Böcek

NASA’nın yalanlarının da sınırı yok amk

alpagut-han

ciddi ciddi mi yazdın la bunu?