Görüş Bildir
Haberler
Associated Press 120 Yıllık Arşivini YouTube'a Yüklüyor

Associated Press 120 Yıllık Arşivini YouTube'a Yüklüyor

Hande öçalan
27.07.2015 - 16:35 Son Güncelleme: 28.07.2015 - 11:49

Dünyanın en eski ve en saygın basın kurumlarından biri olan Associated Press, YouTube’a yaklaşık 550 bin adet video yüklemeye karar verdi. Arşiv görüntü sağlayan British Movietone ile ortak hareket edecek olan Associated Press, ta 1895 tarihine kadar geri giden haber amaçlı görüntülerini YouTube’a koyacak. Toplam 1 milyon dakikanın üzerinde görüntünün dijital ortama geçmesi bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

(Dünya Tarihi Parmaklarınızın Ucunda)

Depremlerden, Bomba Saldırılarına, Halk Konuşmalarından, Önemli Ziyaretlere

Depremlerden, Bomba Saldırılarına, Halk Konuşmalarından, Önemli Ziyaretlere

Bu görüntüler arasında neler yok ki? 1906 San Francisco depremi, Pearl Harbor bombalamasından özel görüntüler, Berlin Duvarı’nın inşası ve yıkılışı, Yaser Arafat’ın Doğu Berlin’i ziyareti, Papa John Paul’ün ilk konuşması…

Çok acayip minik zaman kapsülleri de var. Mesela 1972’de bir ara kış modası tanıtılmış bir yerde, acayip acayip kıyafetler görmek mümkün.

Ve tabii ki bizden şeyler de var, örneğin 80 darbesiyle ilgili hazırlanmış bir video.

Asıl Hedef Belgesel Yapımcıları

Asıl Hedef Belgesel Yapımcıları

Associated Press ve British Movietone’un bunu yapmaktaki asıl amacı, belgesel yapımcılarının dikkatini çekmek. Pek çok belgesel yapımcısının kaynak aramaya YouTube’dan başladığını fark eden AP, kendi yarattığı AP Archive kanalıyle birlikte bu yapımcıları yönlendirmek istiyor. Yani özetle, AP Archive’dan videoları izleyip, tam anlamıyla lisanslamak için Associated Press’e başvuracaklar. Bizim mevzuyla ilgili hiçbir problemimiz yok, AP de ekmeğini çıkartsın. Bizi böyle beslediği sürece, her şey okey!

Geekyapar

Görseller: AP

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0