Görüş Bildir
Haberler
Aşkları Uğruna Unvanlarını Önemsemeyerek Bir Kenara Atan Kraliyet Aile Üyeleri

Aşkları Uğruna Unvanlarını Önemsemeyerek Bir Kenara Atan Kraliyet Aile Üyeleri

Effy
17.11.2021 - 07:30

Aşkları için dağları delenler de var, saray hayatını ve kral/kraliçe unvanlarını bırakanlar da! Sizler için tarihte sırf aşkları için kraliyet yaşamını geride bırakmış isimleri derledik.👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Japonya Prensesi Mako

1. Japonya Prensesi Mako

Japonya Prensesi Mako,  üniversitede tanıştığı sevgilisi Kei Kumoro ile kısa bir süre önce evlendi. Çift ilk olarak 2012 yılında tanışmışlar. 2017'de nişanlanan çift, düğün hazırlıklarına o zamandan başlamışlar. Ancak Kei'nin halktan ve sıradan biri olması gerçeği bu hazırlıkları yavaşlatmış. Japonya yasasına göre kraliyetin dişi mensubu halktan biri ile evlenirse, unvanından vazgeçmiş sayılıyor. Ancak erkek üyeler için böyle bir kural bulunmuyor... Mako yalnızca unvanını değil, aynı zamanda geleneğin bir parçası olarak kraliyetten ayrılan kadınlara verilen 1 milyon doları da reddetmiş.

2. Prens Phillip

2. Prens Phillip

Kraliçe'nin eşi olarak, Prens Phillip'in pek çok unvanı vardı. Bunlardan birisi de Edinburgh düklüğüydü. Ancak Kraliçe Elizabeth ile evlenebilmesi için İngiliz vatandaşı olması ve kendi unvanlarını bir kenara bırakması gerekiyordu. Phillip, Danimarka ve Yunanistan prensi olarak doğmuştu, ancak aşkı uğruna Yunan ve Danimarka tahtlarındaki hakkından feragat etti. Annesinin soyadını kullanmaya devam etti, Mountbatten. 

Evliliğin ilk birkaç yılında Dük unvanını kullanmaya devam etti, ki bu kraliyet hiyerarşisinde baba tarafından kalma unvanının çok aşağısında yer alan bir unvan. 1957 yılında ise sadece Prens Phillip ismi ile devam etmeye karar verdi.

3. Prens Harry

3. Prens Harry
İçeriğin Devamı Aşağıda

Harry, verdiği bir röportajda kraliyeti terk etmesinin sebebinin ailesi olduğunu söylemiş. Eşi Meghan Markle, hamileyken kraliyet ailesi yüzünden mental sağlık sorunları yaşamış. Oğulları Archie doğduktan sonra bir adım geri atmaya ve çocuklarına iyi bakmaya karar vermişler.

4. Tayland Prensesi Ubolratana

4. Tayland Prensesi Ubolratana

Prenses Ubolratana, Japonya prensesine benzer bir hikayeye sahip. Prenses Ubolratana da halktan biri ile evlenerek unvanını bir kenara atmış. Tek fark ise prensesin eşi Amerikalı bir adammış, Peter Ladd Jensen. 1972 yılında evlenen çift 1998'de boşanmışlar. Ancak prenses unvanlarını geri almamış. Şu anda 'Tunkramom Ying' olarak biliniyor, yani kraliçenin kızı. Teknik olarak kraliyet üyesi muamelesi görüyor ama ancak Tayland kraliyet ailesi hukukunda yer almıyor. Bu sayede, Tayland kraliyet ailesinin onuru korunuyormuş...

5. Sekizinci Kral Edward

5. Sekizinci Kral Edward

Kraliçe Elizabeth'in amcası, sekizinci kral Edward'ın hikayesi en popüler olanı olabilir. 1930 yılında ünlü aktris Wallis Simpson ile tanışan Edward'ın hayatı tamamen değişmiş. İlişkileri başladığında Wallis hâlihazırda iki kez boşanmış bir kadınken, Edward'ın ise kral olma zamanı yaklaşıyormuş. Edward, saray ve aşkı arasında bir seçim yapmak zorunda kalmış. 

1936 yılında gerçekleştirdiği bir radyo yayını ile görevi taşımanın sorumluluğunu kaldıramayacağını ve krallık görevinden feragat ettiğini duyurdu. The Crown dizisinde de çok açıkça anlatılan bu hikayeyi daha detaylı izleyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Prenses Sayako

6. Prenses Sayako

Prenses Mako'dan yıllar önce tahttan vazgeçen bir diğer isim: Prenses Sayako. Eski Japonya İmparatoru Akihito'nun tek kızı olan Sayako da halktan biri olan Yoshiki Kuroda ile evlenerek sarayı terk etti.

7. Orange-Nassau Prensi Friso

7. Orange-Nassau Prensi Friso

Hollanda tahtının ikinci varisi olmasına rağmen, biricik aşkı Mabel Wisse Smit ile evlenebilmek için bu hakkından feragat etmişti. Hollanda hükümetinin bu evliliğe ilk başta karşı çıkmasının sebebi ise Wisse Smit'in geçmişi hakkında yanlış bilgileri prense sunmaktı. Bunun sonucunda prens tahttaki hakkından vazgeçerek, Wisse Smit ile evlendi.

8. Kral İkinci Carol

8. Kral İkinci Carol
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu sefer Romanya kralı tahttan çekilmeye biraz zorlanmıştı denebilir. Boşanmış biri olan Magda Lupescu ile yaptığı evliliği sebebiyle yaşadığı krallıktan men edilmiştir. Sonrasında bir daha asla böyle skandallara karışmayacağının sözünü vererek Romanya kralı olarak ülkenin başına geçmiştir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Aşk için kraliyet unvan ve sorumluluklarınızdan vazgeçer miydiniz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Ben bu Megan'ı neden hiç samimi bulmuyorum 😒😒😒 hep bir çirkeflik yapacakmış gibime geliyor.