Görüş Bildir
Haberler
Aşkın Bu 5 Evresinden Üçüncüsünü Geçebilen Çiftler Sonsuza Kadar Birlikte Kalıyor!

etiket Aşkın Bu 5 Evresinden Üçüncüsünü Geçebilen Çiftler Sonsuza Kadar Birlikte Kalıyor!

Aysima
04.04.2019 - 11:49

Uzmanlar bütün ilişkilerin belirli aşamalardan geçtiğini ve içlerinden bir tanesinin oldukça kritik olduğunu söylüyor. Bu içeriğimizde bütün bu aşamaları ele alıyor, neler için hazırlıklı olmanız gerektiğini söylüyoruz. Sizler için derlediğimiz içeriğimize bir göz atın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşama 1: Taze Aşıklar

Aşama 1: Taze Aşıklar

Görsel Kaynağı: Before Sunrise (Gün Doğmadan)

Biriyle daha henüz tanışmışsınız ve cicim ayı evresindesinizdir. Aşkınızı gördüğünüz anda karnınızda kelebekler uçuşmaya başlar, her dokunuş elektrik çarpmış hissi verir ve her öpücük bitmez tükenmezdir. Telefonunuzu ondan mesaj gelmiş mi diye her dakika kontrol ediyorsunuzdur. İçten içe bütün bunların saçma göründüğünü bilirsiniz ama kimin umrunda ki. Resmen aşık olmuşsunuz. Eğer hala bu evredeyseniz, şu anda nasıl hissettiğinizi aklınızda tutmaya çalışın. Çünkü ilerde hafızanızı tazelemeniz gerekebilir.

Aşama 2: Yerleşmek

Aşama 2: Yerleşmek

Görsel Kaynağı: Friends

İlişkinizin ciddi olduğunu ve kendinizi birine adamaya hazır olduğunuzu hissediyorsunuz. Normalde 2. aşamada insanlar beraber yaşamaya başlıyor. Bu aşamada anlıyorsunuz ki gerçek hayat sürekli kıkırdamak ve flörtleşmekten ibaret değil. Hala elinizden geldiğince birbirinizle vakit geçirmeye çalışıyorsunuz, bütün düşüncelerinizi ve duygularınızı paylaşmak istiyorsunuz, her zaman birbirinize gününüzün nasıl geçtiğini soruyorsunuz ve bu soruların cevaplarıyla da gerçeken ilgileniyorsunuz. Bununla birlikte, mutluluktan havalara uçmanıza rutinleşmek tokat gibi çarpıyor. Sanki seyahat etmekle, göç etmenin arasındaki farkı bulmak gibi. Varış noktası aynı fakat sorumluluklar tamamen farklı.İkiniz arasındaki pırıltıyı asla kaybetmeyin.

Aşama 3: Alışkanlıklar ve Hayal Kırıklıkları Meydana Gelmesi

Aşama 3: Alışkanlıklar ve Hayal Kırıklıkları Meydana Gelmesi

Görsel Kaynağı: La La Land (Aşıklar Şehri)

Diğer yarınıza karşı hala güçlü duygularınız var fakat bazı şeyler farklı görünmeye başlamış. Eskiden olduğu gibi her anınızı beraber geçirmek için heyecanlanmıyorsunuz. Günlük sorumluluklar, faturalar, işe bağlılık ve ev işleri romantizmin önüne geçer olmuş. Bazen de bütün bu rutinler arasında kapana kısılmış hissediyorsunuz ve kendinize doğru seçim yapıp yapmadığınızı soruyorsunuz. Bu aşama ilişkilerin en tehlikeli evresidir ve eğer beraber aşmayı becerirseniz, zorlu günlerin geride kalması da çok büyük ihtimaldir. Aranızdaki heyecanı kaybetmemeye çalışın, partneriniz hala daha önceden aşık olduğunuz kişi. Randevulaştığınız zamanki duygularınızı hatırlamaya çalışın ve hayatın sadece çocuklarınızdan ibaret olmadığını, kendinize de vakit ayırmanız gerektiğini unutmayın.

Aşama 4: İstikrar

Aşama 4: İstikrar

Görsel Kaynağı: How I Met Your Mother

Bu aşamada kendinizi ilişkinizde güvende hissediyorsunuz ve birbirinizi olduğunuz gibi görüyorsunuz. İlk aşamadaki gibi bulutların üzerinde uçtuğunuzu hissetmeseniz de, üçüncü aşamanın ıstırabı artık sona erdi. Birbirinize nefes alabileceğiniz aralığı tanıyorsunuz, partnerinizden ayrı olarak kendi sevdiğiniz ve sevmediğiniz şeyler, ilgi alanlarınız ve alışkanlıklarınız bulunuyor, ki bu tamamen normal. Her zaman siyam ikizi gibi gezmek zorunda değilsiniz. İkiniz de birer birey olarak var olabilir, aynı zamanda aranızdaki bağı da koruyabilirsiniz.

Aşama 5: Bağlılık

Aşama 5: Bağlılık

Görsel Kaynağı: How I Met Your Mother

Eğer bu noktaya gelebildiyseniz, öncelikle tebrik ediyoruz. Artık 'ömürlük' bir takım haline gelmişsiniz. Artık romantik zamanlarınızı özlemiyorsunuz çünkü zaten ilişkide çok rahatsınız ve bir şeyleri değiştirmeyi bile hayal etmiyorsunuz. Ayrıca, bütün kusurlarınızla mükemmel olduğunuzu kabul etmişsiniz. Çocuklarınıza, duygularınızı nasıl hayatınız boyunca devam ettirebildiğinizi öğretin. Gerçek aşkın karşısında zorlukların nasıl aşıldığını anlatın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerik de ilginizi çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
322
133
54
26
22
21
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın