Görüş Bildir
Haberler
Askerlik Durum Belgesi Sorgulama: e-Devlet Askerlik Sorgulama Ekranı

Askerlik Durum Belgesi Sorgulama: e-Devlet Askerlik Sorgulama Ekranı

Dilara Bağcı
19.11.2021 - 11:10 Son Güncelleme: 14.03.2023 - 15:48

e-Devlet sistemi üzerinden birçok kurum ve kuruluş hizmet veriyor. Daha önceleri bu kurumlara gidilerek yapılan işlemler artık e-devlet sistemi üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor. Bu hizmetlerden bir tanesi de askerlik durum belgesi sorgulama. İş başvurularında talep edilen askerlik durum belgesi sorgulama nasıl yapılır? Askerlik durum belgesi nasıl ve nereden alınır? e-Devlet askerlik durum belgesi sorgulama işlemleri nasıl yapılır? 

İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bazı iş başvurularında "Askerlik Durum Belgesi" istenebiliyor. Bu durumlarda vatandaşların askerlik bilgilerini sorgulatması gerekiyor.

Bazı iş başvurularında "Askerlik Durum Belgesi" istenebiliyor. Bu durumlarda vatandaşların askerlik bilgilerini sorgulatması gerekiyor.

Askerlik durum belgesi vatandaşların askerlik görevini yerine getirmiş olduğu ve tecili varsa bu tecilin hangi tarihler arasında olduğunu göstermektedir. Kısacası alınan bu belge kişinin askerlik durumunu gösterir. Bu belgeyi almanın iki farklı yolu vardır. İlki Askerlik Şubesi'ne gidip almaktır, diğeri de e-devlet sistemi üzerinden sorgulamaktır. e-devlet sistemi üzerinden birkaç dakika içerisinde askerlik durumunu sorgulayabilirsiniz.

Askerlik Durum Belgesi Sorgulama

Askerlik Durum Belgesi Sorgulama

Askerlik durum belgesini e-Devlet'ten birkaç adımda alabilmek için şu işlemleri takip edin;

  • Öncelikle tarayıcınızdan e-Devlet resmi web sayfasını açın.

  • Ardından çıkan giriş sayfasından kimlik doğrulama işlemlerini yapmadıysanız yapınız,

  • Kimlik doğrulama işlemi için T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girerek 'Giriş' butonuna basın. (Eğer bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek bir e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz.)

  • Ardından açılan e-Devlet ana sayfasının en üstünde bulunan arama butonuna basarak ilgili alana Askerlik Durum Belgesi Sorgulama (Millî Savunma Bakanlığı) yazarak arama işlemine devam edin. 

  • Ardından açılan sayfada yazılı metni okuyarak metnin altında bulunan 'Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum, anladım ve kabul ediyorum.' yazılı kutucuğu onaylayarak 'Sorgula' butonuna basın.

  • Açılan sayfada askerliğinize dair durumunuzu gösteren belgeye ulaşabilir ve dilerseniz belgeyi çıkartabilirsiniz.

E-DEVLET ASKERLİK BİLGİSİ SORGULAMA EKRANI

Askerlik Durum Belgesi ile İlgili Detaylar

Askerlik Durum Belgesi ile İlgili Detaylar

e-Devlet üzerinden askerlik durum belgenizi sorgulayarak ne zaman askerlik yaptığınızı öğrenebilirsiniz. EYT dolayısıyla askerlik borçlanmasında bulunmak için de tarihleri öğrenmeniz gerekmektedir. Dolayısıyla bu hizmetten faydalanmak için de e-devlet üzerinden askerlik durum belgesi sorgulama yapabilirsiniz. 

Ayrıca sistem üzerinden görüntülediğiniz bu barkodlu belgeyi yazdırabilir ve ilgili kurumlara teslim edebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?