Görüş Bildir
Haberler
Asırlık 'Demirciler Çarşısı' Ranta Kurban

Asırlık 'Demirciler Çarşısı' Ranta Kurban

Bakırköy Halk Meclisi
16.07.2015 - 15:22 Son Güncelleme: 16.07.2015 - 15:58
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakırköy'ün asırlık tarihi Demirciler Çarşısı yıkılıp yerine otopark yapılmak isteniyor.

Bakırköy'ün en eski yerlerinden Demirciler ve Balıkçılar çarşısında bulunan tarihi dükkanlar Rum Vakfı tarafından yıkılmak isteniyor. 

Bu yıkıma karşı çıkan esnaf ise dün sesini duyurmak adına, aralarında birçok STK, Dernek ve partiden insanların düzenlediği 1. Bakırköy Tarihi Demirciler Çarşısı Şenliğini düzenledi.

Şenlikte 'Rum Vakfı! Tarihi Çarşımı Yıkma! Otopark'a Hayır!' sloganları atıldı. Yıkıma hayır demek için bir imza kampanyasının başladığı ve ilerleyen zamanlarda eylemlerin süreceği belirtildi.

Demirciler Çarşısı'nda ne oluyor?

Rum Vakfı'na ait Rum Kilise'sinin vakıf arazilerinin kendilerine devredilmesi üzerine 2015'in Eylül ayında Demirciler Çarşısı'nın yıkılıp alt kısmının otopark olduğu üst kısmında ise dükkanların olduğu bir çarşı planı olduğu açıklanmıştı. 

Olayla ilgili olarak görüş bildirmeyen vakıf yetkililerine karşı plana itiraz eden demirci esnafı, kendilerine dükkan verilmeyeceğini hatta bu kısımların lüks dükkanlara dönüştürülerek rant kapısı haline getirileceğini belirtti.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'na protesto

Şenlikte Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu esnafa destek konuşması yaptığı sırada ise bir grup vatandaş tarafından protesto edili. 2-3 gündür Bakırköylülerin takip ettiği belediyenin Kavaklı Park'ta kafe yıkımı ve ardından gerçekleşemeyen ihale ile ilgili olarak protesto edilen Bülent Kerimoğlu ve vatandaşlar arasında çıkan tartışma kameralarımıza böyle yansıdı:

Demirciler Çarşısı Cinayeti" işlenmesin

Demirciler Çarşısı Cinayeti" işlenmesin

Protesto sonrası Yaşar Kemal'in ünlü romanı 'Demirciler Çarşısı Cinayeti'ne atıfta bulunan Gülser Tuncer, 'Demirciler Çarşısı Cinayeti' işlenmesin dedi.

63 yıldır bu mesleği devam ettiren demir ustası Selahattin Özdemir ise 'Rum Kilisesi bizleri buradan çıkartmak istiyor, tabii bu onların malı çıkartabilir. Ama bu kadar  esnafta burada mağdur olacak' dedi.

Bakırköy Demirciler Çarşısı Eyleminde Bülent Kerimoğlu Böyle Protesto Edildi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0