Görüş Bildir
Haberler
Aşık Olup Evlendikleri Kadının Soyadını Alarak Maskülinitenin Toksik Kırılganlığını Aşmış Ünlü Erkekler

Aşık Olup Evlendikleri Kadının Soyadını Alarak Maskülinitenin Toksik Kırılganlığını Aşmış Ünlü Erkekler

bathsheba
12.04.2022 - 07:30

Gelenek görenekleri bir kenara bırakarak evlendikleri kadının soyadını alan ünlü isimleri sizler için derledik. Buyurun hanımcılıkta nasıl zirve yapılır hep birlikte bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Jay Z

1. Jay Z

Çok büyük ihtimalle biliyorsunuzdur ama Beyonce'nin eşi Jay Z, eşinin soyadını kendi soyadına eklemişti.

Gerçek adı Shawn Carter olan Jay Z, Beyonce ile evlendikten sonra Shawn Knowles Carter oldu.

Gerçek adı Shawn Carter olan Jay Z, Beyonce ile evlendikten sonra Shawn Knowles Carter oldu.

İddialara göre bunun nedeni de Beyonce'nin bir erkek kardeşinin olmaması. Knowles soyadını korumak istemişler.

2. John Lennon

2. John Lennon

Lennon da eşinin soyadını alan isimlerden.. Ünlü şarkıcının adı evlendikten sonra John Winston Ono Lennon oldu. Eşinin de Yoko Ono Lennon, karşılıklı soyadı alıp vermişler anlayacağınız.

3. Özer Uçuran Çiller

3. Özer Uçuran Çiller

İş insanı olan Özer Uçuran, Türkiye'nin eski başbakanlarından Tansu Çiller ile evlendiği zaman eşinin soyadını almıştı. Tansu Çiller'in babası evlenmeden önce 'Soyadını Çiller yapmazsan kızımı sana vermem' gibi bir şaka yapmış. Özer Uçuran da evlendikten sonra mahkemeye başvurarak 'Çiller' soyadını da almış.

4. Lorenzo Lamas

4. Lorenzo Lamas

Ünlü aktör Lorenzo Lamas, beşinci evliliğini yaptığı sırada kendisinden yaş olarak epey küçük olan Shawna Craig'in soyadını aldı. Yani evlendikten sonra Lorenzo Lamas Craig oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Brooklyn Beckham

5. Brooklyn Beckham

Victoria ve David Beckham çiftinin büyük oğulları Brooklyn Beckham nişanlısı Nicola Peltz ile evlendi. Biricik aşkının soyadını almaya karar verdi ve Brooklyn Peltz Beckham oldu. Hatta düğünün ertesi günü hemen sosyal medya hesaplarında soyadını değiştirdi.

6. Jack White

6. Jack White

The White Stripes grubunun iki temel üyesi olan Jack White ve Meg White'ın kardeş olduğu düşünülüyordu.  Jack, Gillis olan soyadını Meg ile evlendikten sonra White olarak değiştirdi ve adı Jack White oldu. Bu durum, çift 2000 yılında boşanana kadar sürdü.

7. Jay Mohr

7. Jay Mohr

Oyuncu Jay Mohr, eşi Nikki Cox ile evlenirken onun soyadını almaya karar verdi. Yani evlendikten sonra Jon Ferguson Cox Mohr oldu.

8. Todd Fink

8. Todd Fink

The Faint adlı indie müzik grubu üyesi Todd Fink 2005 yılında Orenda Fink ile evlenirken onun soyadını aldı. Hatta gerçek soyadı olan Beachle'ı kullanmamayı tercih etti. Nedeni sorulduğunda ise Fink'in daha kolay yazılıp söylendiğini dile getirdi.

9. Marco Perego

9. Marco Perego

Marco Perego, Zoe Saldana ile evlendiği zaman eşinin soyadını almak istedi. Marco Perego Saldana oldu. Zoe Saldana başta eşini kötü etkileyeceğini, dışlanacağını düşünmüş. Fakat Marco Perego umrunda olmadığını dile getirmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Eşinizin soyadını alır mıydınız? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
72
25
19
6
5
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
eunarise

Kimse erkeklerin yaptığı şeyleri taklit etmiyor. Toplumda erkeğin soyadı nasıl alınabiliyorsa kadının da soyadı gayet eklenebilir, alınabilir ki aslında bana... Devamını Gör

Kaan Ozyurt

Senin soyadın da babanın soyadı, eşin senin soyadını alınca ataerkillik bozulmuş mu olacak :d Bana kalırsa kimse kimsenin soyadını almasın bana hava hoş çocu... Devamını Gör

Orçun

Yine aşırı radikal bir feministin duyar kasma yakarışları ile güne başladık. Neymiş toksiklikmiş. Soruyoruz neden erkeklerin yaptığı şeyleri taklit ederek bi... Devamını Gör

youjo.senky

Hep bayanlar mı erkeklerin soyadını alacak evlenirken. Erkeklerin bayanların soyadını alması saçma6deıl yani