Görüş Bildir
Haberler
As Bayrakları As: Oyun Dünyasında Karşımıza Çıkan Türk Oyun Karakterleri ve Tarihi Kişilikler

As Bayrakları As: Oyun Dünyasında Karşımıza Çıkan Türk Oyun Karakterleri ve Tarihi Kişilikler

Uçsuz bucaksız oyun dünyasında içimizden birileri de var! Dünyaca ünlü pek çok yapımda Türk oyun karakterlerine de rastlıyoruz. İşte karşılaştığımızda bizlere bayraklar astıran, oyun dünyasının unutulmayan Türk oyun karakterleri ve çok yakından tanıdığımız tarihi kişilikler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hakan - Street Fighter

1. Hakan - Street Fighter

Dünyaca ünlü Street Fighter serisinde karşımıza çıkan Hakan bir yağlı güreşçi. Saçlarının ise dünyada Türk rengi olarak anılan turkuaz olması elbette tesadüf değil. Kıpkırmızı teni ise abartılı bir güneş yanığı diyebiliriz.

2. Bald Bull - Punch-Out!

Nintendo'nun popüler ve hayli köklü dövüş oyununda karşımıza çıkan karakter bir İstanbul beyfendisi. Kendisi 188 boyunda ve 132 kilo ile ringlere damgasını vuruyor.

3. Şehzade Süleyman - Assassin's Creed Revelations

Bu bıyıkları yeni terlemiş genç size tanıdık geldi mi? Kendisini yüzyıllar sonra Kanuni olarak anmaya başlayacağız! İstanbul ve Kapadokya'ya yolumuzun düştüğü macerada pek çok tarihi kişiliğin yanı sıra henüz bir şehzade olan Süleyman'ı da görüyorduk.

4. Tolga ve Fatin - Dying Light

4. Tolga ve Fatin - Dying Light

Pek benzerlik bulunmasa da Harran şehrinde geçen Dying Light'ın kaotik dünyasında sıklıkla Türkçe isimli karakterlere rastlıyoruz. Tolga ve Fatin adlı bu iki kardeş de en çok hafızalarımıza kazınanlardan. Keyifli görevleri onları bir adım öne çıkartıyor.

5. Hodja - Street Racer

5. Hodja - Street Racer

Mevlüt Dinç tarafından kurulmuş olan Vivid Games'in geliştirdiği oyun dönemine damga vuran yarış oyunları arasındaydı. Seçilebilir karakterler arasında ise tanıdık bir isim bizleri karşılıyordu. Üstelik İstanbul manzarası eşliğinde yarışmak da cabasıydı!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Osmanlılar - Age of Empires II

6. Osmanlılar - Age of Empires II

Osmanlılar ve Türkler pek çok strateji oyununda karşımıza çıkıyorlar. Bunlardan en akılda kalıcı olanlardan biri ise elbette Age of Empires II. Pek çoğumuzun oynadığı ilk RTS oyunu olan yapımdaki 'yaparım, emrin, oduncu' gibi Türkçe seslendirmeleri de unutmak mümkün değil elbette.

7. Laz Asker - Crysis 2

8. Tomris - Civilization VI

8. Tomris - Civilization VI

Proto Türk topluluklarından olan İskitler'in (Sakalar) efsanevi kadın hükümdarı Tomris de oyun dünyasında karşımıza çıkıp yüzümüzde bir gülümseme bırakan karakterlerden. Ayrıca kendisinin oldukça dişli olduğunu da belirtmekte fayda var.

9. Mustafa Kemal Atatürk - Hearts of Iron IV

9. Mustafa Kemal Atatürk - Hearts of Iron IV

Dünyaca ünlü strateji serisinin dördüncü oyununda ulu önder de kendine yer bulan liderler arasında. Atatürk oyunda sahip olduğu istatistikler bakımından da yapımdaki en güçlü liderlerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
7
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
MataramaSUKO

#1 Street Fighter En çirkin karakter... Olmaz olsun öyle Hakan

tolga

tipe takılmayalım bence sonuçta ütopik bir Dünya... Chun Li gibi bir karakter olsa daha mı iyiydi ? :)