Görüş Bildir
Haberler
Artvin'de Son Beş Yıldır Kadın Cinayeti İşlenmiyor

Artvin'de Son Beş Yıldır Kadın Cinayeti İşlenmiyor

Türkiye’de kadın cinayetlerinin en az yaşandığı iller arasında yer alan Artvin’de, son 5 yılda kadın cinayeti işlenmediği açıklandı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’de işlenen kadın cinayetlerinin haritası çıkarıldı. Ardahan, Artvin, Bitlis, Bolu, Erzincan, Gümüşhane, Kırklareli, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Yalova 2020’de kadın cinayetlerinin hiç yaşanmadığı kentler arasında yer aldı.

"Kadınlar Artvin’de önemli rol oynuyor"

"Kadınlar Artvin’de önemli rol oynuyor"

Artvin Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Yeşim Güner, Artvin'in Türkiye geneli iller arasında kıyaslama yapıldığında kadın cinayetlerinin en az yaşandığı üç ilden biri olduğunu ifade etti.

2016 yılından günümüze Artvin’de kadın cinayeti işlenmediğini ifade eden Güner, “Cinayetin olmaması kadına yönelik şiddetin olmadığı anlamına gelmiyor. Türkiye genelinde bir kıyaslama yapıldığında az yaşanan iller arasında olduğu doğru. Kadınlar Artvin’de önemli rol oynamakta. Artvin’de kadınları her alanda görmemiz mümkün, esnaflarımızın yarısından çoğu kadınlardan oluşmakta' dedi.

"Kültürel yapının etkisi büyük"

"Kültürel yapının etkisi büyük"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Artvin Baro Başkanı Av. Ali Uğur Çağal ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada ”Artvin’de 5 yıldır kadın cinayetinin yaşanmamış olması sevindirici. Artvinliler için de onur verici bir durum. Artvin Türkiye’nin marka illerinden bir tanesi. Nüfusu az küçük bir şehir ama özgür ağırlığı fazla olan bir kenttir. Kadın cinayetlerinin az olmasının birinci nedeni, ilimizin kültürel yapısının büyük etkisi var. Ekonomik yapısı zayıf olsa da çok eskilerden gelen çağdaş demokratik bir anlayışa sahip olması. Kadına olan saygı çok önemli, okuma oranı yüzde yüzlere yakındır, bunun da büyük etkisi vardır. Artvinli'nin yetiştiriliş kültüründe kadının ayrı bir yeri var. Bu cinayetlerin olmamasında en büyük sebeplerden biri. Ama tabii ki üzüntüyle karşılıyoruz ki ülkemizde bu sayı oldukça yüksek, her gün bir kadın cinayeti haberiyle karşılaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
108
52
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Akın

Ülkenin geldiği duruma bak kadın cinayeti işlenmemesi haber değeri taşıyor artık

Özgür Kardeş

Bu istatistik ile tebrik mi bekliyoruz? Yine de ülkenin kalanına bakınca "güzel bir şey" demek durumundayız maalesef.

Psimaxwe

Pis ve yobaz rize trabzonun yanında daha seküler ve daha güzel bir karadeniz şehri. Tüm karadenizden farklı.