Görüş Bildir
Haberler
Arkadaşların Senin Hangi Özelliğini Sevmiyor?

Arkadaşların Senin Hangi Özelliğini Sevmiyor?

Herkesi istediğimiz gibi şekillendiremediğimiz gibi bazı sevmediğimiz şeylere de katlanmak zorunda kalabiliriz. Arkadaşlarının katlanmak zorunda olduğu şey de sen olabilirsin. Arkadaşların senin hangi özelliğini sevmiyor söylüyoruz.

Hazırsan;👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da seçer misin?

3. Söyle bakalım arkadaşın bir şeyi çok beğendi ama sen ona pek yakıştırmadın ona ne dersin?

4. Peki arkadaş ortamında sen kimsin?

4. Peki arkadaş ortamında sen kimsin?

5. Diyelim ki bir tartışma yaşadınız ilk kim özür diler?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yanlış bir karar verecekken arkadaşın seni nasıl uyarır?

6. Yanlış bir karar verecekken arkadaşın seni nasıl uyarır?

7. Bu yanlış kararı bütün uyarılara rağmen yine de uygular mısın?

8. Peki sen istemediğin bir şeye zorlanırsan nasıl tepki verirsin?

9. Arkadaşının eski sevgilisi onu çok üzmüş olursa ve senden de yardım etmeni isterse ne yaparsın?

9. Arkadaşının eski sevgilisi onu çok üzmüş olursa ve senden de yardım etmeni isterse ne yaparsın?

10. Son olarak hayatında arkadaşlarını sözü yüzde kaç geçiyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her şeyi açık bir şekilde söylemeni...

Senin arkadaşların tarafından sevilmeyen özelliğin her şeyi açık açık söylemen. Bazen bu özelliğin etrafındaki kişileri kırmana neden olabiliyor. Sen herkesin iyiliği için çabalarken bu özelliğini daha da dışa yansıtıyorsun. Yani sevdiğin, sevmediğin yakın gördüğün veya görmediğin herkese yardımcı olmak amaçlı takındığın bu tavır yanlış anlaşılabiliyor. Dobra tavrın senin dürüstlüğünü ön plana çıkartıyor. Arkadaşlık kavramına önem veren ve aslında sen nasılsan, onlarında sana öyle yaklaşmasını isteyen birisin. Sen her şeyi net bir şekilde söylüyorsan onların da sana söylemesi ve yanlışa yanlış doğruya doğru demesi önemli. Bunu karşındaki insandan görmüyorsun onun doğru bir arkadaş olduğuna inanmıyorsun demektir. Bu özelliğin bazen arkadaşlarını rahatsız etse de biraz söyleyiş biçimini düzletirsen seni daha iyi anlayabilirler. Sen bu özelliği taşırken başkaları alınmasın diye kendini tutman imkansız. Hayata ve yaşadığın her şeye daha gerçekçi baktığın için bir şeyleri gün yüzü çıkartman sana daha mantıklı geliyor. Etrafındaki kişiler bu özelliğinden rahatsız olsa da senin için bir şeylerin doğrusunu söylemek önemli...

En ufak bir şeyde herkesle iletişimini kesmeni...

Senin arkadaşların tarafından sevilmeyen özelliğin en ufak bir şeyde herkesle iletişimi kesmen. Çabuk sinirlenen yapın nedeniyle bazı şeyleri görmezden gelemiyor ve alttan alamıyorsun. Bu fevri tarafında arkadaşların ve çevren tarafından dikkatli olmalarını sağlarken aynı zamanda rahatsız olmalarına da neden oluyor. Sana göre bilerek yapılan yanlışların, birinin kalbini kırmanın, bir ortamda küçük düşürücü cümleler etmenin telafisi olamaz. Sen bunu sindiremediğin için fevri davranıyor ve aslında birazda hak eden kişilere tepkini gösteriyorsun. Sorun ise bazen altı dolmayan ve gerçekten düşünülmeden yapılmış şeylere de aynı muameleyi uygulamak. Bilerek yapılmamış bir şey karşısında da iletişimini kesiyor olmak, bunu fark eden arkadaşlarının da seninle dikkatli iletişim kurmaları gerektiğini düşündürüyor. Senin yanında sözlerine, davranışlarına dikkat etmek zorunda kalan arkadaşların senin bu özelliğinden pek hoşlanmıyorlar. Fevri davranmadan veya insanlarla bağlarını kopartmadan önce biraz düşünmeli, gerçekten bir hata ve yanlış varsa o zaman bu adımı atmalısın. Sana değer veren ve yanlış yapsanda yanında olacak kişileri hayatından çıkartman ilerde pişman olmana neden olabilir.

Alınganlığını...

Senin arkadaşların tarafından sevilmeyen özelliğin alınganlığın. En küçük bir şey seni üzebiliyor ve kırıyor. Buna dikkat etmek zorunda kalan arkadaşların ise bazen bıkabiliyor. Hassas ve ince ruhlu biri olduğun için insanlar fark etmeden seni kırabiliyorlar. Çoğu zaman kendi kendine kırılıyor, alınıyor ve yine kendi kendine insanları affediyorsun. İtiraf et ki seninle geçinilmesi biraz zor. İstemediğin gibi gelişen olaylarda, memnun olmadığın bir yerde kısaca seni mutsuz eden her şeyde tepkini sessiz bir şekilde belli ediyorsun. İnsanların seni anlamasını bekliyorsun ama onlara seni anlamaları için bir mesaj vermiyorsun. Kendi içinde büyük tepkiler, büyük kızgınlıklar yaşıyor daha sonra sakinleşince iletişime devam ediyorsun. Kendi hayatında tabii ki istemediğin şeylere tepki gösterebilir ve istediğin gibi yaşayabilirsin. Ama hayatında olan ve sana değer veren insanları alınganlığın ile bunaltmaya başlarsan o zaman yalnız kalabilirsin. İstemediğin şeyleri belirtebilirsin ama en ufak bir şeyde alınganlık göstermek zamanla hem seni hem de çevreni yıpratır.

Takıntılı halini...

Senin arkadaşların tarafından sevilmeyen özelliğin takıntılı tarafın... Bazen sorularınla insanları zorlayabiliyor ve bunaltabiliyorsun. Sadece insanları değil kendini de bunaltıyorsun. Aklını sürekli meşgul eden, uyandığında, yattığında, işleri yaparken, dinlenirken, yani kendine vakit ayırdığın her anda aklında bazı sorular oluyor. Cevap bulamadığın bu soruları düşünmek seni bir yere taşımadığı gibi sadece seni yoruyor. Etrafındaki arkadaşlarına da yönelttiğin cevapsız sorular, aklını kurcalayan her şey senden uzaklaşmalarına neden olabilir. Hayatında yaşadığın her şeyi düşünemez, planlayamaz ve yönetemezsin. İlla ki bazı şeyler senin istediğin gibi gitmeyecek ve karşına beklenmedik şeyler çıkacak. Hayatındaki şeyleri düşünebilir ama bir yere kadar planlayabilirsin. Önüne geçemediğin ve elinden bir şeylerin gelmediği her şeyi düşünmeyi de bırakman gerekiyor. Takıntılı ruh halin bazı şeyleri zor atlatmana neden oluyor. Hayatında netleşmeyen şeylerin, hepsinin sonucu takıntılı olmana bağlanıyor. Arkadaşlarına sorular sormayı ve bazı şeyleri akışa bırakman gerekiyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
112
40
20
15
13
11
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın