Görüş Bildir
Haberler
Arılarda Demokrasi Hakimmiş! Yetenekleri ile Ağzınızı Açık Bırakacak En Zeki 15 Hayvan

Arılarda Demokrasi Hakimmiş! Yetenekleri ile Ağzınızı Açık Bırakacak En Zeki 15 Hayvan

Gülbeyaz
20.08.2023 - 18:00

Hiç ineklerin insanlara aşık olabildiğini duymuş muydunuz? Evet bazı hayvanların belli başlı hisler beslediklerinde bunları insanlara yansıtabildikleri doğru. Örneğin deniz aslanlarının kişilikleri var. Gelin öğrendiğinizde vay be! diyeceğiniz 15 zeki hayvana ve özelliklerine bir bakalım... 👇

Kaynak: https://www.treehugger.com/smartest-a...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kuzgun

1. Kuzgun

Kuzgunlar çok zeki olmaları ile bilinen son derece becerikli kuşlardır. Kanada ve İskoçya'dan araştırmacılar, kuzgunların maymunları bile aşabilecek şekilde, çevrelerini anlamak için mantıklarını kullandıklarını keşfettiler.

2. Yunus

2. Yunus

Yunuslar kendilerini aynada tanıyabilir ve birbirleriyle iletişim kurabilirler. Beyinleri yapısal olarak insanlarınkinden bile daha karmaşıktır. Araştırmacılara göre yunuslar, vücutlarının büyüklüğüne göre diğer hayvanlardan daha büyük beyinlere sahipler.

3. Fare

3. Fare

Zararları konusundaki kötü şöhretleri bir yana, fareler oldukça zekidir. Evcil fareler tıpkı köpekler gibi eğitilebilir. Sorunları çözme yetenekleri, yiyecek ödüllü labirentlerde yollarını buldukları gibi çok sayıda bilimsel çalışma ile de belgelenmiş.

4. Domuz

4. Domuz

Araştırmacılar, evcil domuzların yiyeceklerini bulmak için ayna kullandıklarını ve daha fazla yiyecek için diğer domuzları aldatmaya çalıştıklarını buldular. Domuzlar ayrıca hızlı bir şekilde öğrenirler ve video oyunu bile oynayabilirler.

5. Cüce şempanze

5. Cüce şempanze

Cüce şempanze de bir başka ünlü zeki hayvan. İşaret dilini ve sembollerini kullanmayı öğrenebilirler. Araştırmacılar Kanzi adlı bir cüce şempanzeye nasıl iletişim kurulacağını öğrettikten sonra hayvan bir diğer arkadaşına bazı temel işaret dili bilgilerini öğretmeyi başarmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ördek

6. Ördek

Anne ördekler yavru ördekleri neredeyse hiçbir zaman kaybetmez. Bunun nedenini bulmak için Oxford Üniversitesi'ndeki bilim insanları, ördek yavruları için annelerinin nasıl ayrım yapmayı başardıklarını inceledi ve neredeyse içgüdüsel denebilecek şekilde sonuca ulaştıklarını buldu. Bu da onların zekasını gösteriyor.

7. Fil

7. Fil

Fillerin keneleri avlamak için çubuklar ve sinekleri avlamak için palmiye yaprakları kullandığı gözlemlenmiş. Ayrıca mükemmel bir hafızaları var, bu nedenle 'filler asla unutmaz.' diye bir deyim bile var. 

Yıllarca ayrı yaşadıktan sonra bile eski sürülerinin üyelerini tanıyabilir ve mevcut evleri kuraklıktaysa eski su kaynaklarının yerlerini hatırlayabilirler.

8. İnek

8. İnek

İnekler, sadece geviş getirmekle ilgilenen sakin hayvanlar gibi görünebilir, ancak karmaşık bir duygusal yaşama sahiptirler. Korku ve endişe yaşarlar. Ayrıca kendi sosyal çevrelerini bile geliştirirler. Onlara iyi davranan ineklerle arkadaş olurlar ve olmayanlardan kaçınırlar.

9. Arı

9. Arı

Arılar, uzmanların klasik sürü zekası dediği şeyi sergilerler. Tek bir arı klasik anlamda akıllı olmayabilir, ancak bir arı kovanı tümüyle ele alındığında zeki olabilir. Bir sürünün yeni bir yuva bulması gerekiyorsa, bilgi toplamak için birlikte çalışırlar ve sonuçta hangi yerin yeni evleri olarak en iyi şekilde hizmet edeceğine dair kendi aralarında oy verirler.

10. Sincap

10. Sincap

Exeter Üniversitesi'nden yapılan bir araştırmaya göre sincaplar oldukça hızlı öğrenir ve özellikle yiyecek çalmak söz konusu olduğunda rakip tanımazlar.

Sincapların kışa hazırlık amacıyla yiyecekleri sonbaharda gömdükleri bilinirken, bazen sadece bakan hayvanları kandırmak ve yiyecek kaynaklarını korumak için gömüyorlarmış gibi yaparlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Maymun

11. Maymun

Maymunların bilişsel yetenekleri oldukça kuvvetli. Tıpkı cüce şempanzeler gibi onlar da işaret dilini kolayca öğrenebiliyor ve çoğu zaman bakıcıları ile bu şekilde anlaşıyorlar. Ayrıca hafızalarının da kuvvetli olduğu bilinmekte.

12. Ahtapot

12. Ahtapot

Ahtapotlar sekiz bacağının getirisi ile en zeki hayvanlar kategorisine girmeye hak kazanmış desek yeridir. Zira bacakları sebebiyle 3 kalpleri ve tam 9 beyinleri var. Renk körü olmalarına rağmen yön yetenekleri oldukça gelişmiş.

13. Rakun

13. Rakun

Rakunlar problem çözme yetileri ile ünlüler. Toronto Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre rakunlar kilitli kapıları bile açabiliyor. Aradıkları yiyeceğin kokusunu da çok öteden alabildiklerinden neredeyse hiç aç kalmıyorlar.

14. Şahin

14. Şahin

Şahinler neredeyse 48 metre uzağa kadar görme yeteneğine sahiptir. Avlarını takip ederken neredeyse hiç ıskalamazlar. Özellikle kızıl kuyruklu şahinler, yapılan araştırmalara gçre sizi bir kere gördüklerinde muhtemelen yeniden de tanırlar.

15. Deniz aslanı

15. Deniz aslanı

Deniz aslanları onları diğer hayvanlardan ayıran tuhaf bir özelliğe sahip. Kişilik! Birbirlerine küsecek ve farklı deniz aslanı kişiliklerine sahip olabilecek kadar zekiler. Belki de içten içe birbirlerini eleştiriyorlardır bile. 😂

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın