Görüş Bildir
Haberler
Arabalarla İlgilenmeye Yeni Başlayanların Arabalarla Alakalı Mutlaka Bilmesi Gereken 12 Bilgi

Arabalarla İlgilenmeye Yeni Başlayanların Arabalarla Alakalı Mutlaka Bilmesi Gereken 12 Bilgi

Buğra Demir
10.11.2022 - 18:36 Son Güncelleme: 24.11.2022 - 13:01

Çoğumuz işe gitmek, çocukları okula bırakmak ve kendi işlerimizi halletmek için arabalarımıza güveniyoruz. Ancak otomobillerin ne kadar harika icatlar olduğunu gözden kaçırabiliyoruz. Arabalar hayatlarımızı büyük ölçüde değiştirdi ve yolculuk yapmayı çok kolay hale getirdi. Siz de bu alanda kaybolmak ve kendinizi bir 'araba insanı' olarak görmek mi istiyorsunuz? Arabalarla ilgilenecekseniz mutlaka bilmeniz gereken 12 şeyi sizin için hazırladık. Dilerseniz direksiyonun başına geçelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Arabalar Bir Aletten Çok Daha Fazlasıdır

1. Arabalar Bir Aletten Çok Daha Fazlasıdır

Arabaların tost makinesi ya da televizyon olmadığını bilmeniz gerekiyor. Arabalar sizi yalnızca A noktasından B noktasına götüren araçlardan çok daha fazlasıdır. Arabalar sizin için eğlenceli, heyecan verici hale gelebilir. Herhangi bir aletten farklı olarak bir kişiliğe sahip olabilir. Size kendinizi farklı hissettirebilir yaşadığınız anları anlamlı kılabilir.

2. Modifiye Edilmemiş Araçlarla İlgilenin

2. Modifiye Edilmemiş Araçlarla İlgilenin

Başka birinin modifiye ettiği bir aracı satın almayın. Özellikle 2000’lerde modifiye edilen araçlara, günümüzde neredeyse hiç talep yok. Modifiye edilmemiş araçlar, gelecekte modifiye edilen araçlara kıyasla çok daha fazla ilgi görecektir.

3. Düz Vites Öğrenin

3. Düz Vites Öğrenin

Asla kullanmayacağınızı düşünüyor bile olsanız düz vites araba kullanmayı öğrenmelisiniz. Eğer düz vites bir aracınız yoksa bile öğrenmeniz gerçekten işinize yarayabilir. Nerede, ne zaman, hangi aracı kullanacağınız belli olmaz. Eskilerin cümlelerini dinlemek önemlidir.

4. Kendi Bakımınızı Yapmayı Öğrenin

4. Kendi Bakımınızı Yapmayı Öğrenin

Kaputun altına girmekten ve bazı temel bakımları nasıl yapacağınızı öğrenmekten çekinmeyin. Gün geçtikçe çok daha fazla insan arabalarına dokunmaya korkuyor gibi görünüyor. Aracınızın içerisindeki buji, hava filtresi, ampul vb. parçaları değiştirmek düşündüğünüzden daha kolaydır ve sizi servis ücretinden kurtarabilir.

5. Seviye Göstergelerine Dikkat Edin

5. Seviye Göstergelerine Dikkat Edin

Aracınızdaki seviyesi göstergeleri, arabanızda yakıt, yağ gibi araç için önemli maddelerin miktarına işaret eder, ancak bu göstergelerin tek görevi bu değil. Ayrıca size kullandığınız maddenin kalitesine ve potansiyel olarak arabanın bakımına dair de bir fikir verecektir. Örneğin, kullanılmış bir arabayı kontrol ediyorsanız ve yağ çubuğundaki yağda farklı partiküller görüyorsanız, bir an önce o arabanın yanından uzaklaşmanız sizin için iyi olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Arabanızın Altına Bakmayı Alışkanlık Haline Getirin

6. Arabanızın Altına Bakmayı Alışkanlık Haline Getirin

Arabanızı krikoyla kaldırmak sizin için eğlenceli bir aktivite haline gelebilir. Aracınızın en temel parçaları arabanızın alt kısmında yer alır. Buraya dair ne kadar fazla bilgiye sahip olursanız, aracınızı o kadar iyi tanırsınız. Bu sayede aracınızda oluşacak potansiyel problemlere karşı en hızlı şekilde aksiyon alabilirsiniz.

7. Lastiğinizi Kendiniz Değiştirin

7. Lastiğinizi Kendiniz Değiştirin

Aracınızın altına bakmak gibi lastiği kendinizin değiştirmesi bir oyuna dönüşebilir. Aracınızın lastiğinin ne zaman problem çıkartacağı belli olmadığı gibi nerede bir problem çıkacağı da belli değildir. Bu yüzden kendinizi bu konuda geliştirmeye çalışın.

8. Tork Ve Beygir Gücünü Anlayın

8. Tork Ve Beygir Gücünü Anlayın

Tork araçların çekiş gücünü ifade ederken; beygir gücü hızı temsil eder. Tork en basit tanımıyla döndürme kuvveti demektir. Bir cismi dairesel olarak hareket ettiren kuvvete deniyor. Arabada ise bu kavram doğrudan çekiş gücünü işaret ediyor. Beygir gücü kavramı ise ilk kez 1782 yılında James Watt tarafından kullanılan bir kavram ve bir atın bir saniyede bir metre taşıyacağı yükü ifade eder. Özetle; yüksek beygir gücü aracın daha fazla hıza ulaşmasını, tork gücü ise yüksek hızlara daha kısa sürede ulaşmasını sağlar.

9. Çiziklere Önem Gösterin

9. Çiziklere Önem Gösterin

Aracınızdaki küçük bir çizik can sıkıcı görünebilir. Ancak bir tanesine dikkat etmezseniz emin olun karşılaşacağınız sıradaki durum, arabanızın bunlarla kaplanacak olması. Piyasadaki parlatıcı cilalar ile çizikleri ovalamak gibi basit süreçleri nasıl yöneteceğinizi öğrenmek sadece birkaç saatinizi alacak ve hayatınızın geri kalanı için büyük getirleri olacaktır.

10. Kış Mevsimi Farklıdır

10. Kış Mevsimi Farklıdır

Kış dönemi normal dönemlerden farklı olarak aracınızı etkiler. Her kış, arabanızı boş bir alana götürün ve aracınızın frenlerinin nasıl hissettirdiğini hatırlamak için pratik yapın. En önemli şeylerden biri ise, kar ya da yağmur yağdığında, arabaya biner binmez, harekete geçtiğiniz anda sert bir şekilde frene basın. Karlı yollarda aracınız alışık olduğunuz şekilde hareket etmez ve her yolculukta, aracınızı test ederek yol koşullarına daha iyi hazırlanmalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Eski Arabaları Görmezden Gelmeyin

11. Eski Arabaları Görmezden Gelmeyin

Yeni nesil eski arabaları yaşatmaya devam etmeli. Bu araçlar teknoloji tarafından asla kopyalanamayacak, her birinin kendine özgü bir kişiliği var. Bazı eski arabalar, anahtarın ilk dönüşünde kolayca çalıştırılırken aynı marka ve modelden, her şekilde aynı olan bir başka arabayı çalıştırmak çok zor olabilir. Arabaların kendine has kişiliklerini anlamaya çalışmak sizin yeni gurme keyfiniz olabilir.

12. Özgür Olun

12. Özgür Olun

Sevdiğiniz ve istediğiniz arabalar ile ilgilenin. Başkalarının ne düşündüğü o kadar da önemli değil. Araba kullanmaktan yerine sadece arabalara bakmaktan, öğrenmekten ve arabaların ayrıntılarını hayranlıkla izlemekten zevk mi alıyorsun? O zaman bunu yapmalısınız. Arabanızı yıkamak ve ulaşılması zor noktaları temizlemenin ilginç yollarını bulmaktan mı hoşlanıyorsunuz? Bu iş üzerine uzmanlaşın. Arabalarla ilgili hoşunuza giden şeylerin tadını çıkarın. Lastiklerinizi değiştiren adam, arabayı süren adam kadar araba insanıdır bunu unutmayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
6
3
2
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Conrad B. Hart

13- araba alacak parayı bulun