Görüş Bildir
Haberler
Apple Ve Ibm Sağlıkta Yeni Dönem Başlatıyor

Apple Ve Ibm Sağlıkta Yeni Dönem Başlatıyor

Murat Karasoy
17.04.2015 - 12:49 Son Güncelleme: 17.04.2015 - 12:52

Apple Ve Ibm Sağlıkta Yeni Dönem Başlatıyor

IBM tarafından

geliştirilen ve insan dilini çok iyi algılayıp cevap verebilen Watson adlı

yapay zeka yazılımı, Apple tarafından kullanılarak yeni bir uygulamayla

karşımıza çıkıyor. Yapay zeka Watson, Health Cloud adlı uygulamayla sağlık

personellerinin işini kolaylaştıracak.

Watson IBM’in DeepQA projesinde çalışan bir araştırma takımının geliştirdiği ve doğal dil ile sorulan sorulara yanıt verebilme becerisine sahip akıllı bir bilgisayar sistemi. İsmini IBM’in ilk patronu olan Thomas J. Watson’dan almış. Watson’un yapay zekasının doğal dil işleme, bilgi erişim algoritmaları, çoklu kanıt toplama ve analiz yapıp bu analizleri değerlendirebilen bir uygulama.

Bedensiz bir ruh gibi çalışan Watson, geçtiğimiz yıllarda sağlık sektörüne de adım atmıştı. Doktorlar Watson’a yüklenmiş hastanın tıbbi geçmişini, son test sonuçlarını, önerilen tedavi protokollerini, hastalıkla ilgili en son geliştirilen tedavi yöntemlerini ve hatta son yıllardaki dünya çapında yapılmış tüm bilimsel araştırma bulguları konusunda danışabilirler. Hatta Watson, doktorlara farklı ilaçlar arasındaki etkileşimleri daha iyi bir şekilde dengeleyecek ve böylece başarı oranı en yüksek olacak tedavi seçeneklerini daraltarak en doğru ve en hızlı tedavinin seçiminde de yardımcı olabiliyor.

Apple da Watson’daki cevheri görmüş olacak ki, IBM’le ortak bir projeye imza atarak, ‘’Health Cloud’’u geliştirmiş. Ayrıca projede Johnson & Johnson ve Medtronic adlı ünlü markalar da yer alıyor. Helath Cloud’un amacı ise, Watson’ın yapay zekasından faydalanarak sağlık sektöründeki israfı azaltmak. Tıp alanındaki problemleri azaltmak ve doktorların işini kolaylaştırmak için hazırlanan Watson Health Cloud, arama kiti ve sağlık kiti şeklinde 2 bölümden oluşuyor. Böylece doktorlara, araştırma yaparak geniş data verilerinden yararlanabilme imkanı sunuyor ve doktorlarla hastalar arasındaki bağı dengeleyerek sağlık personellerine yardım ediyor.

Kaynak: http://www.yasammekan.com/apple-ve-ib...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın