Görüş Bildir
Haberler
Apple, Sanal Gerçeklik Uzmanlarını İşe Almaya Başladı

Apple, Sanal Gerçeklik Uzmanlarını İşe Almaya Başladı

Onedio Medya
22.01.2016 - 21:06 Son Güncelleme: 22.01.2016 - 22:41

Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik cihazları altın çağını yaşıyor. Neredeyse her teknoloji firması bir köşesinden bu dünyaya adım atıyor. Bu zamana kadar söz konusu teknolojiler konusunda sessizliğini koruyan Apple da ileride sessizliğini bozacağa benziyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Financial Times’ın haberine göre Apple, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik konusunda deneyimli bir isim olan Doug Bowman’ı bünyesine kattı. 

HTC Vive, Google Cardboard ve Google Glass gibi cihazlarda kullanılan teknoloji üzerine uzun yıllar deneyimi olan Bowman, şimdi de Apple için uzun süredir çıkarması beklenen cihazı için çalışmalar yürütecek gibi görünüyor. 

Apple son zamanlarda bahsi geçen teknolojileri yakın takibe almış durumda. Artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklikle ilgili birçok patenti elinde bulunduran Cupertinolu şirket, geçtiğimiz dönemlerde Emotient adlı yüz ifadelerini algılayabilen bir firmayı bünyesine katan ve Faceshift isimli hareket algılama teknolojisi geliştiren şirketi satın alan Apple, son işe alımıyla birlikte artık bu pazara yönelik bir cihaz geliştireceğinin belirgin sinyallerini veriyor. 

Ancak Apple’ın şu an herhangi bir sanal gerçeklik cihazı geliştirip geliştirmediği ya da geliştiriyorsa ne zaman piyasaya süreceği şimdilik bilinmezliğini koruyor.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
7
6
5
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın