Görüş Bildir
Haberler
Apple Music Kullanıcılarının Yarısını Kaybedebilir

Apple Music Kullanıcılarının Yarısını Kaybedebilir

Ulaş
20.08.2015 - 21:40
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Apple’ın 30 Haziran’da Apple Music uygulamasını kullanıma sunması ve üç aylık bir deneme süresinde ücretsiz hizmet vermesiyle stream müzik savaşı iyiden iyiye kızıştı.

Piyasadaki son durumu ölçmek için MusicWatch tarafından yapılan bir araştırmaya göre ücretsiz deneme süresinde uygulamayı indiren kullananların %48’i aktif değil.

ABD’de yaşayan 13 Yaşından büyük 5.000 kişi üzerinde yapılan çalışmaya göre mevcut kullanıcıların %61’i “üyelik yenileme” özelliğini zaten kapatmış bile. Fakat araştırmadaki bir diğer ilginç sonuç da, mevcut kullanıcıların üçte ikisinin gelecek bir tarihte para ödeyerek Apple Music hizmetini kullanma eğilimlerinin oldukça yüksek olduğu yönünde.

Üyelerin sadece %30’unun Apple Music üzerinden yayın yapan Beats 1 kanalını dinlediğini ortaya çıkaran MusicWatch’ın ortaklarından Russ Crupnick’in ifadesine göre de piyasadaki diğer büyük stream şirketlerinin veya online radyoların bu rekabetten büyük boyutta etkilenmesi zor çünkü ankete katlanların sadece çok küçük bir kısmı Apple Music üyesi olunca diğer üyeliklerini iptal etmeyi düşünüyor.

Apple Music’in şu an için en büyük rakibi konumunda olan Spotify’ın Haziran ayında açıkladığı rakamlara göre, 15 milyonu paralı üye olmak üzere 60 milyon kullanıcısı mevcut. Piyasa uzmanlarının hesabına göre ise Apple’ın kulanıcılarına sunduğu üç aylık deneme süresinin sonunda gerçekleşecek ilk faturalama döneminde 6 milyon civarındaki üyenin hizmet almaya devam edeceği ve yıl sonunda yaklaşık 8,7 milyon paralı üye rakamına ulaşılacağı tahmin ediliyor.

Ağustos ayı başında bir açıklama yapan Apple Başkan Yardımcısı Eddy Cue, Apple Music uygulamasının bir aylık sürede 11 milyon kullanıcıya ulaştığını duyurmuş ve bunun beklentilerinin üzerinde olduğunu ifade etmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0