Görüş Bildir
Haberler
Apple'ın AirPods'ı mı, Samsung'un Galaxy Buds'ı mı? İki Dev Markanın Kablosuz Kulaklıklarını İnceliyoruz

Apple'ın AirPods'ı mı, Samsung'un Galaxy Buds'ı mı? İki Dev Markanın Kablosuz Kulaklıklarını İnceliyoruz

Çağla
21.12.2019 - 08:45

Hangi ürün sizin için daha iyi? Gelin birlikte bakalım...

Kaynak: https://www.techradar.com/news/apple-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

İş, akıllı telefonlara geldiğinde, büyük ihtimalle iki sistem arasında tercih yapmanız gerekecek: Apple iPhone’un iOS işletim sistemi ya da Samsung yanında başka telefon markalarının da kullandığı Android OS sistemi.

İş, akıllı telefonlara geldiğinde, büyük ihtimalle iki sistem arasında tercih yapmanız gerekecek: Apple iPhone’un iOS işletim sistemi ya da Samsung yanında başka telefon markalarının da kullandığı Android OS sistemi.

Ancak, kulaklıklar ele alındığında bu ayrı sistemlerin, ayrımını yapmak kadar kolay olmuyor. Hatta belki elinizde Apple'ın AirPods'ı vardır ama Samsung'un Galaxy Buds'ını almayı düşünüyor da olabilirsiniz. Ya da tam tersi.

Bu yılın başlarında, Apple AirPods'ın isteğe bağlı kablosuz şarj kutusuyla piyasaya sürülmesi, sizin için en uygun kablosuz kulaklık modeli olarak hangisini seçeceğinizi de iyice zorlaştırıyor. Ki buna Apple Airpods Pro'yu katmıyoruz bile.

Eğer siz de seçim yapmakta zorlanıyorsanız, bu içerikte yaptığımız karşılaştırmadan faydalanabilirsiniz.

Genel Değerlendirme

Genel Değerlendirme

Kablosuz kulaklıkların popüler bir hale gelmesini sağlayan şeyin Apple'ın AirPods'ı olduğunu söylememek imkansız. İlk olarak 2016 yılında piyasaya çıkmasına rağmen, 2019 yılınında da satın alabileceğiniz en iyi kablosuz kulaklıklardan biriydi. Ta ki 2019 versiyonu ortaya çıkana kadar.

Apple'ın söylediklerine göre yeni kulaklıklar, daha hızlı bağlantı kurma, daha fazla konuşma ve daha elverişli olarak eller serbest bir şekilde Siri'yi kullanabilme özelliklerine sahip. 

Orijinal versiyon piyasaya sürüldüğünden bu yana, gerçekte ne kadar değiştiği tartışmalı bir durum ve de kesinlikle umduğumuz AirPods 2 değiller. En azından 2020 yılına kadar piyasaya sürülmeleri beklenmiyor.

Öte yandan, Samsung Galaxy Buds, şubat ayında piyasaya sürüldü ancak Apple kadar her yerde karşımıza çıkmıyor. Ancak yine de, Samsung'un bir önceki kablosuz kulaklıkları olan Gear IconX'e göre boyut anlamında geliştirme gösterdi.

Yeni Galaxy S10, Galaxy S10 Plus ve Galaxy S10e birlikte piyasaya sürülen Galaxy Buds'ın  kullanımı, tıpkı iPhone için Apple'ın AirPods'ında olduğu gibi, bu telefonlarla çalışacak şekilde optimize edildi; ancak, her iki kablosuz iletişim kablosu da, herhangi bir akıllı telefon ile kullanılabilir.

Fiyat ve Ulaşılabilirlik

Fiyat ve Ulaşılabilirlik

2019'da piyasaya sürülen Apple AirPods'ın standart şarj kutusuyla olan fiyatı 944,59 Türk lirası, yeni kablosuz şarj kutusuyla olanı ise 1182,22 Türk lirası.

Artık satılmayan ilk versiyonu ile aynı fiyata sahip. Ancak yeni kablosuz şarj olayı veya daha hızlı eşleşme ile ilgilenmiyorsanız, gözünüzü AirPods'tan ayırmamak iyi olabilir çünkü yeni güncellenmiş versiyonlarda, piyasaya sürüldüğünden beri birçok farklı indirim gördük. 

Ayrıca kablosuz şarj kutusu ayrı olarak 468,77 Türk lirasına satılıyor. Orijinal AirPods'a sahipseniz, ancak kablosuz şarjı destekleyen bir sisteme geçmek istiyorsanız iyi bir haber ancak bazı ek kolaylıklar için ödeme yapmanın yüksek bir fiyat olduğunu düşünmemek de elde değil.

Samsung bu olay için sizden ekstra bir ücret talep etmiyor çünkü zaten Galaxy Buds'ın kablosuz şarj kutusu standart olarak geliyor. Samsung Galaxy Buds, AirPods'tan bir tık daha daha ucuz ve 884,14 Türk lirasına tekabül ediyor.

Bu nedenle, kablosuz şarj kasasıyla AirPods'ı (2019) tercih etmediğiniz sürece, fiyatı söz konusu olduğunda ortada pek de bir fark yok ve ikisini karşılaştırmak muhtemelen bir karar vermenize yardımcı olmayacak. (Tabii bu durum dolar bazında 10 dolar farkla ele alınmış, ancak Türk lirası bazındaki bir fiyat karşılaştırmasında ikisinin arasındaki fiyat farkı 59,31 oluyor.)

Tasarım

Tasarım

Apple'ın AirPods'ının ya seveceğiniz ya da nefret edeceğiniz, kendine özgü bir tarzı var, temel olarak baktığımızda kablolu kulaklarının kesilmiş bir versiyonu oluyor ve kulaklık, kulaktan biraz aşağıda kalıyor.

Apple'ın tasarımı değiştirmemiş olması da oldukça ilginç çünkü bu tasarımın 2016'daki orijinal versiyonunu piyasaya çıktığında oldukça dalga konusu olmuştu ve bu durum 2019'da da değişecek gibi durmuyor.

Tıpkı önceki versiyonu gibi, AirPods'ın (2019) şarjını, önünde kulaklıkların şarj durumunu kontrol etmenizi sağlayan küçük bir LED ışığı bulunan bir hap kutusu benzeri şarj kutusundan çekiyor.

Değişmez Apple tasarımına sadık kaldığı için değiştirilebilir silikon kulaklık ucu rahatlığını bulamıyorsunuz ancak yine de, test ederken nispeten rahat hissettirmelerine rağmen, spor yaparken kullanmak için tekrar düşünmek gerekebilir.

Yani, tıpkı önceden de dediğimiz gibi ya seversiniz ya da nefret edersiniz ama zaten Apple'ın keskin estetik anlayışını seviyorsanız, büyük ihtimalle AirPods'ın 2019 versiyonunu da seversiniz.

Diğer bir yandan, AirPods'ın tasarımında teknolojiyi kulaklığın saplarında görürken, Samsung'un Galaxy Buds'ın tasarımında bunu sedefli bir görünüme sahip olan yuvalarında görüyoruz.

Genel olarak baktığımızda Samsung'un Galaxy Buds'ı oldukça mükemmel ve lastik uçları sayesinde de daha sağlam hissettiriyor. Bizce, ikisi de iki modelin estetik olarak daha çok tatmin eden versiyonları ama iş yine kişisel zevke kalıyor.

İki kulaklıkta da dokunarak kontrol etme özelliği mevcut yani bu da demek oluyor ki telefonunuza özel ses asistanını (iPhone'da Siri, Samsung'da Bixby) çağırabilir, müziğini oynatıp/durdurabilir, konuşmalara cevap verip, bitirebilirsiniz.

Özellikler

Özellikler

İş kablosuz kulaklıklara geldiğinde bağlantı her zaman çekişmeli bir konu olmuştur ama ancak akıllı bir telefon kullandığınız sürece hem AirPods  hem de Galaxy Buds sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

AirPods, kulaklıklar için özel olarak tasarlanan yeni H1 çipi sayesinde önceki versiyonlarına göre daha çabuk bağlantı sağlıyor. Eğer bir iPhone kullanıyorsanız, siz şarj kutusunu açar açamaz 2019 versiyonu olan AirPods'a eşleştirmek isteyip istemediğinize dair bir seçenek belirecek bunun yanında aynı zamanda AirPods'ın ve şarj kutusunun şarj durumu da ekranda belirecek. 

Galaxy Buds genellikle Samsung telefonlarına çok iyi bağlanırken, bağlantıları farklı kullanıcılar arasında değişebilir; ekibimizden birçok kişi bu cihazlarını test etti ve bazılarında bağlantı kopması yaşanmamasına rağmen, diğerleri bunları düzenli olarak tecrübe etti.

Bağlanma sorunlarının çoğu, Samsung tarafından gönderilen bir yazılım güncellemesiyle giderilmiş gibi görünüyor ancak çoğu gerçek kablosuz ağda olduğu gibi, bunları diğer Bluetooth cihazlarının yakınında kullanıyorsanız, bağlantı kopmalarına maruz kalabilirsiniz.

Apple AirPods'ın kendi uygulaması yok ancak Samsung Galaxy Buds, ekolayzer ayarlarını değiştirmenize ve 'ortam sesi' gibi özellikleri açmanıza izin veren Galaxy Wearables uygulamasına sahip.

Bu durum, bazı çevresel seslerin kulaklıkların içinden geçmesini sağlıyor. Özellikle, bisiklet sürüyorsanız veya koşuyorsanız ve trafikten haberdar olmanız gerektiğinde kullanışlı bir hale geliyor.

Bu uygulama yalnızca Android telefonlarda kullanılabilir; bu nedenle, bunun gibi bir özellik istiyorsanız ve bir iPhone'unuz varsa, hayal kırıklığına uğrayacaksınız. Ancak daha çabuk bağlanmasını istiyorsanız AirPods'ta karar kılmak için bir nedeniniz olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şarj Ömrü

Şarj Ömrü

Apple AirPods'ın şarj ömrü beş saat ve şarj kutusu da, 20 saat daha güç sağlıyor. Apple ayrıca, ikinci nesil modelin, orijinalinde 2 saat olan konuşma süresinin 3 saate çıktığını söyledi.

Samsung Galaxy Buds, en azından bu konuda AirPods'ı yendi ve kulaklıklarının şarj ömrünü 6 saate çıkardı. Ancak şarj kutusu, AirPods'ın 20 saatiyle karşılaştırıldığında oldukça cimri kalıyor.

Orijinal AirPods'ınız varsa, şarj kutusunu ayrı olarak satın alabilir ve kablosuz şarjın avantajlarından yararlanabilirsiniz.

Tabii, AirPods 2'yu kablosuz şarj kutusu ile birlikte alırsanız, standart şarj kılıfı ile satın aldığınızdan yaklaşık 237,61 Türk lirasına mal olacak.

Samsung'un kablosuz şarj kutusu Galaxy Buds birlikte alındığı için ekstra bir ücret ödenmiyor.

Her iki kablosuz şarj kutusu da, Qi uyumlu bir şarj matı ile kullanılabilir, ancak Samsung Galaxy kulaklarının başka bir numarası daha var: Galaxy S10 cep telefonunuz varsa, iki yönlü kablosuz şarjı ayarlayabilir ve kulaklıklarınızı telefonun üzerine takarak onu da şarj edebilirsiniz. Oldukça akıllıca bir hareket bunun sorunsuz bir şekilde çalıştığını deneyimledik.

Ses Performansı

Ses Performansı

Kablosuz kulaklıklar iş ses performansına gelince genelde biraz çuvallıyor ancak bu iş de gitgide düzeliyor ve AirPods ile Galaxy Buds, bu durumun iyi örnekleri haline gelmiş durumda.

Ses kalitesine gelince, AirPods'ın 2019 versiyonu, daha yüksek frekanslı sesler söz konusu olduğunda kulağa biraz sert gelseler ve çok basa sahip olmasalar da, piyasada canlı ve güçlü bir sunuma sahip.

Bas duymayı tercih edenlerdenseniz Galaxy Buds'ı tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır çünkü daha çok bas ağırlıklı bir ses kademesine sahiptir.

Bu kulakların ikisi de, iyi bir kulak üstü kulaklıkla aynı ses türünü sunmuyor, ancak biraz daha az güçlü bir ses karşılığında, kablosuz bağlantı özgürlüğü elde ettiğinizi hatırlatmakta fayda var.

Sonuç

Sonuç

Hangi kablosuz kulaklığın daha iyi olduğuna dair kesin bir cevap vermek oldukça zor. İki ürünün de birçok iyi tarafı var ancak ikisinin de fiyatları oldukça yüksek.

Donanıma odaklanmak yerine (Tabii, AirPods'ın görünümünü gerçekten beğeniyorsanız durum değişir), kendinize “Hangisi benim için en iyisi?” diye sormak en iyisidir.

Bir iPhone'unuz veya iPad'iniz varsa, Siri'ye eller serbest erişim ve hızlı bağlantı imkanı sağlayan AirPods'ı satın almanız, Galaxy Buds'ı satın almanızdan daha iyi olacaktır.

Keza, eğer bir Samsung hayranıysanız, Galaxy Wearables App tarafından sağlanan ekstra özellikler, Galaxy Buds'ın muhtemelen daha akıllıca bir seçim olduğu anlamına gelir.

Sizin tercihiniz hangi yönde?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
8
5
5
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
artuditu

Samsung puts no such premium on its own wireless charging case, which comes with the Galaxy Buds at no extra cost. Bacım bunu silmeyi unutmuşsun.

ulgoatsah

xiaomi kulaklık aldım. çok da güzel . bunlara bu kadar para dökmeye gerek yok. 160 tl gibi bir ücreti var. Ses kalitesi güzel.

Armoni HiFi

Bang Olufsen, Sennheiser, Bose marka kulaklıklar daha iyi bir seçim olacaktır. https://www.armonihifi.com/