Görüş Bildir
Haberler
Antikapitalist Müslümanlar'dan Charlie Hebdo Özrü

Antikapitalist Müslümanlar'dan Charlie Hebdo Özrü

Ulaş
07.01.2015 - 18:54
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Paris'teki katliamla ilgili Charlie Hebdo dergisini suçlayan tweetin ardından Antikapitalist Müslümanlar isimli gruptan açıklama ve özür geldi.

Fransa'nın ünlü mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yönelik düzenlenen ve 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili Twitter üzerinden 'Müslüman halkların değerlerini aşağıla, cinayet neden ol. Biz sadece canileri eleştirelim. Sonra emperyalizm yoluyla bize demokrasi getir' mesajını paylaşan Antikapitalist Müslümanlar'dan özür açıklaması geldi. 

Grup, yine Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

'Yukarıdaki tweetimizde ifade etmek istediğimiz şeyi doğru bir şekilde cümleye dökemediğimizden ötürü herkesten özür diliyoruz. Bir inanışa değere hakret etmek cinayet nedeni olamaz elbette. Kendi adımıza burada çok talihsiz bir ifade kullandığımızı kabul ediyoruz. Vermeye çalıştığımız temel mesaj bu canice girişimler üzerinden batılı kapitaslitlerin yeni katliamlar yapmasına gerekçe teşkil etmesinin de eleştirilmesi gerektiği üzerineydi. Bir şeyleri inşa edebilmek için yüzlerce şey yaparsınız, ya da yazılar sarfedersiniz ama bir şeyin inşasına sebep olamayabilirsiniz. Ama bir şey söylersiniz yerle bir edebilirisiniz. Hatalar herkes içindir. Hatadan dönebilmek de önemlidir. Hayal kırıklığına uğrattığımız tüm dostlarımızdan gerçekten özür dileriz.

Peygamberimize hakareti kabul etmedğimiz gibi bu cinayeti de kesinlikle kabul etmiyoruz. Bunu böyle düşündüğümüz zaten bilinebileceğini varsaydık. Samimi bir şekilde eleştiren dostlarımızı da bir hata yapsalar da yerin dibine soksak diye bekleyenleri de anlıyoruz. Yolumuz uzun ve çetrefelli. Allah hatasından dönenlerin yardımcısı olsun. Bizi anlamınız dileğiyle...'

  • İleri Haber
Kaynak: http://ilerihaber.org/antikapitalist-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0