Görüş Bildir
Haberler
Antartika'da, 50 Milyon Yıl Öncesine Ait Hayvan Spermi Kalıntısı Bulundu

Antartika'da, 50 Milyon Yıl Öncesine Ait Hayvan Spermi Kalıntısı Bulundu

Hande öçalan
15.07.2015 - 21:46 Son Güncelleme: 16.07.2015 - 11:59

Araştırmacılar Antartika'da, tahminen 50 milyon yıl öncesinden kalma hayvan spermi hücresi buldular. Bu araştırmayla, kayıtlarda yer alan en eski hayvan spermi unvanı, artık Güney Kutbu'nda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

50 milyon yıllık spermin mikroskobik görüntüsü. (İsveç Ulusal Tarih Müzesi)

Araştırmacıların açıklamasına göre; sperm, dış tabakası sertleşemeden kozasının içinde sıkışmış bir şekilde bulundu. Kozası, spermin yıllarca bozulmadan fosilleşmesini sağladı.

"Sperm hücreleri kısa ömürlü olduklarından, fosilleşmeleri yaygın olarak görülmez."

'Sperm hücreleri kısa ömürlü ve kırılgan olduklarından, fosiller tarihinde de sayıları oldukça azdır.' diyor araştırmanın yazarı, İsveç Ulusal Tarih Müzesi'nden paleontolog Benjamin Bomfleur.  'Antartika'da bulunan bu fosilleşmiş sperm, kayıltlarımıza türünün en eskisi olarak geçmiş bulunmaktadır.'

Bilim insanları, spermin ve etrafındaki kozanın iç ve dış yapısını belgelemek için, İsviçre'deki araştırmalarında yüksek güçte X-ray ışınları kullandılar. Bu araştırma gösterdi ki; koza içerisinde bakteriler ve sperm yapısını aynı anda barındırıyor.

Önceki Kayıtlar da Aynı Dönemden

Önceki Kayıtlar da Aynı Dönemden

Ne var ki, sperm fosili, sperm hücrelerinin hepsini koruyamamış, sadece parçalarını içinde barındırıyor.

Bomfleur, güncel kayıtlardan önce bulunan en eski sperm kalıntısının da, 40 milyon yıl önceye denk gelen aynı döneme, (tersiyer'de paleosen-oligosen arası dönem) ait olduğunu hatırlattı.

NBC News & Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
3
2
2
0
0