Görüş Bildir
Haberler
Anonymous'dan Facebook'a Büyük Rakip: Minds.Com

Anonymous'dan Facebook'a Büyük Rakip: Minds.Com

Bakırköy Halk Meclisi
20.06.2015 - 16:07 Son Güncelleme: 20.06.2015 - 17:22

Anonymous'dan Facebook'a Büyük Rakip: Minds.Com

Uluslararası hacker grubu Anonymous’un desteğiyle kurulan ve Facebook’a rakip olarak gösterilen sosyal medya ağı Minds, kullanıcıların bilgilerini devletlerden saklama sözü verdi.

Independent’ın haberine göre Minds.com adresinde kullanıma açılan ağın amacı paylaşılan içerikler konusunda gizlilik, güvenlik ve kullanımları konusunda şeffaflığı ilke edinmek.

Kullanıcıların bilgilerini reklam verenler ve devletlerle paylaşmakla suçlanan Facebook’un aksine bu verilerden para kazanmayı amaçlamayan Minds, bunun yerine tüm bilgileri kriptolayarak reklam verenler ve devlet kurumları tarafından okunamaz hale getiriyor.

Kullanıcılarına marka ve kurumların sayfalarını belli bir algoritmaya dayanarak gösterdiğini ileri süren ancak bu algoritmayı açıklamayan Facebook’un aksine Minds şeffaflığı tercih ediyor. Yorum yapmak, içeriklere oy vermek veya fotoğraf yüklemek gibi etkileşimlerde bulunan kullanıcı veya kurumlar puan kazanıyor, bu puanlar sitede önplana çıkarılmaya ve daha fazla görünür olmaya yarıyor.

Büyük sosyal medya sitelerinin aksine kullanıcılar da tasarım ve süreklilik konusunda katkıda bulunabiliyor.

Kaynak: http://bakirkoyhalkmeclisi.com/muhali...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın