Görüş Bildir
Haberler
Anneler Babalar, Bilime Kulak Verin: Çocuklar Daha Az Oyuncakla Daha Yaratıcı Oluyor!

Anneler Babalar, Bilime Kulak Verin: Çocuklar Daha Az Oyuncakla Daha Yaratıcı Oluyor!

dewberry
07.12.2017 - 14:53

Tüm ebeveynlerin yaptığı bir hata bu belki de: Çocuğuna çok fazla oyuncak almak! Yapılan yeni bir araştırmaya göre, çok oyuncaklı çocukların dikkatleri çabucak dağılıyor ve kaliteli oyun zamanı geçiremiyorlar.

Kaynak: http://www.telegraph.co.uk/science/20...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ohio'daki Toledo Üniversitesi araştırmacıları, 36 oyun çağındaki çocukla yaptıkları deneyde tüm çocukları bir odaya toplayarak yarım saat boyunca oyuncaklarla oynatmış.

Fakat bir gruba 4 oyuncak verilirken, bir gruba 16 farklı oyuncak verilmiş.

Araştırmada daha az oyuncakla oynayan çocukların çok daha yaratıcı olduğu gözlenmiş.

Her oyuncakla daha fazla süre oynayabilen çocuklar birkaç kez aynı oyuncakla oynayınca onları kullanmanın farklı yollarını bulabilmiş ve zamanlarını uzatarak daha kaliteli geçirebilmişler.

Araştırmanın yazarları da ebeveynlere, okullara ya da kreşlere bulundurdukları oyuncak sayısını azaltmalarını ve hep az miktarda oyuncakla devam etmelerini öneriyor.

Bu, çocukları yaratıcılıklarını artırmaya iterek dikkat sürelerini de uzatacak.

Çocukların çevrelerindeki oyuncak sayısının, oyun kalitelerini etkileyip etkilemediğini öğrenmek için yapılan bu araştırma Dr. Carly Dauch liderliğinde gerçekleştirilmiş.

'16 oyuncakla oynama oranının daha yüksek olmasının oyunun süresi ve derinliğine müdahale ettiği görüldü. Muhtemelen ortamda mevcut olan diğer oyuncaklar dikkatin dağılmasında etkili oldu. '

"Çocuklar bu yaşlarda ustası olmasalar da dikkati üst seviyede kontrol etmeyi öğrenebilirler. Dikkatleri de çevrelerindeki herhangi bir objeyle rahatça dağılabilir."

Örneğin Britanyalılar her yıl oyuncağa 3 milyar sterlinden fazla harcıyor ve anketlere göre ortalama bir çocuğun toplam 238 civarında oyuncağı olsa da ebeveynleri günlük olarak bunların yalnızca 12'siyle oynadığını söylüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Arkasındaki rafta hala sayısız seçenek kalmış olan bir çocuk, önündeki oyuncakla yetinerek onunla tam tamına mutlu olmayı öğrenemeyecektir."

'Çocuklar çok fazla oyuncağa sahipken, doğal olarak her birine ayırdıkları vakit azalacaktır. Halihazırda ellerinde yerine koyabilecekleri bir başkası varsa, sahip olduklarının değerini bilmeyi öğrenemezler.'

"Az sayıda oyuncağı olan çocuklar, problem çözerken yalnızca ellerindekileri kullanma konusunda daha becerikli hale geliyorlar. "

Ellerindekilerin değerini bilerek sonuna kadar kullanmayı öğrenirlerse her işin altından kalkabilirler, bu onlar için bulunmaz bir nimet...

Siz de çocuğunuzun daha az oyuncakla vakit geçirmesini sağlayarak belki de onun geleceği için çok güzel bir adım atmış olursunuz.

Ne de olsa onlar umudumuz... 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
59
16
4
3
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aşkito muyum ben

çamurdan kendi oyuncağını yapıp oynayan anne babalarımız demek bu yüzden bir eşyayı bin sekilde kullaniyor :D

Mert Karakaya

Mantıklı

Busenur Sakata

Haklılar. Anneannemin evinde oyuncak yoktu tesbihler ile oynardım anneannem kızardı. " Kaldığım yerleri bozarsın sen " diye