Görüş Bildir
Haberler
Anne Olunca Anlarsın: Bir Anne Kadar Titiz Olmanızı Sağlayacak Türk İşi 15 Düzen Taktiği

etiket Anne Olunca Anlarsın: Bir Anne Kadar Titiz Olmanızı Sağlayacak Türk İşi 15 Düzen Taktiği

mignon
28.04.2016 - 17:59

Kabul edelim hepimizin annesi düzen konusunda fazlasıyla hassas. O toplanılmayan yataklar, yere atılan çoraplar hakkında sürekli söyleniyorlar. Üstelik bizim aksimize onlar bir o kadar toplular ki ne sorsak elleriyle koymuş gibi buluyorlar. İşte bu özelliğin sırları burada!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ufak tefek kaybolan şeyler için her daim bir çözümleri vardır!

1. Ufak tefek kaybolan şeyler için her daim bir çözümleri vardır!

Özellikle kız çocuğu anneleri bu fikrime çok katılacaklardır. Evde sürekli her yerden çıkan tel tokalardan bıkmışlardır. Durum bu olunca minik bir mıknatısla durumu çözebiliriler. Banyo çekmecesinin içine yerleştireceğiniz bir mıknatıs tüm tel tokaların kullanıma hazır olmasını sağlayabilir.

2. Etrafın derli toplu olması onun için en önemli şeydir!

2. Etrafın derli toplu olması onun için en önemli şeydir!

Bu nedenle her şeyi yapabilir! Mesela gözünü karartıp odaya yatağın altına gizlemelik bir çekmece yapabilir. O legolardan ve minik parçalardan bıkmış bir anne her şeyi yapabilir! İşte bütüün ıvır zıvırı toplayacak çekmece!

3. Gerekirse dışarıdaki temizleyicilere güvenmez kendileri yaparlar!

3. Gerekirse dışarıdaki temizleyicilere güvenmez kendileri yaparlar!

Annelerin bir takıntısı da kesinlikle kendi yaptığı şeyler dışındaki hiçbir şeye güvenmemeleri. Bunun en büyük nedeni de biz çocukları. Temizleyiciler evde diğerlerine zarar vermesin diye ellerinden geleni yapıyorlar.

Yapımına buradan ulaşabilirsiniz.

4. Dedim ya dışarıdaki hiçbir şeye güvenmezler!

4. Dedim ya dışarıdaki hiçbir şeye güvenmezler!

İlaçlar, maskeler ve diğerleri hiçbiri anneler için yeterli değildir. Durum bu olunca her türlü hastalığın ya da sorunun çözümünü kendileri yaratır. Mesela gözlerinizin altı mı morardı hemen mutfağa koşup çaylı pamuk ya da poşet çay torbalarını hazır ederler.

5. En sevdiğiniz lezzetlerin şipşak olması için bile düzenlilerdir!

5. En sevdiğiniz lezzetlerin şipşak olması için bile düzenlilerdir!

Kabul edin buzdolabını açtığınızda ev yapımı reçeller, salçalar turşular vardır. Bunlarla yetinmez en sevdiğiniz kurabiyenin, kekin ya da kahvaltının karışımını hazır hale getirir öyle saklar. Şipşak şekilde bir iki malzeme daha ekleyip yapabilesiniz diye üzerine tarifini bile yazar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hazırlamak demişken buzluğunun bir puzzle olduğundan bahsetmiyorum bile...

6. Hazırlamak demişken buzluğunun bir puzzle olduğundan bahsetmiyorum bile...

Evet şimdi bu buzluk size tanıdık geldi dimi? Anneler nasıl yapıyor bilinmez, o buzluğu öyle bir düzenler ki bir parça bir şey çıkarsanız diğerleri yerle bir olur. Ya da dondurma alır buzluğa sığdırmaya çalışırsınız asla olmaz. Ama anneniz 'çekil ver ben yapayım dediği an o dondurma sihirli bir şekilde o tıka basa dolu buzluğa sığar'

7. Siz hiç oralı olamasanız da buzdolabındaki değişikliklerden kesinlikle anneniz sorumludur!

Size kalsa o buzdolabında yemek yemek dışında hiçbir şey yapmazsınız. Ama bilmiyorsunuz ki anneniz, her hafta sonu o buzdolabındaki bozulmuş yiyecekleri teker teker çıkarır, yenilerini arkaya eskilerini öne çeker. Hatta ayda bir de o buzdolabını boşaltıp tamamen temizler.

8. Yeni yapılmış yemeği minik tencerelere almak ya da yemek yendikten sonra tencere küçültmek annelerimizin işidir!

Siz de anlam veremiyorsunuz dimi? 'Ne var yani yarında o tencereden yesek nolur boşuna bulaşık' diyorsunuz. Şimdi bunun iki nedeni var. İlki buzdolabında yer tasarrufu sağlayarak yeni gelecek yiyeceklere yer açmak. İkincisi de azıcık kalmış yemeği büyük bir tencerede tekrar ısıttığınızda yanlarında kalan kurumuş artıklar tadını değiştireceğinden.

9. Lekelerin en büyük düşmanı kesinlikle deterjanlar değil annelerdir!

Kabul edin üzerinize bir şey döktüğünüzdeki korku hiçbir şeyde olmuyor! Nedeni de anneme ne hesap vereceğim korkusu. Bu korkudan sonra evde utana sıkıla söylediğinizde 'ben çıkarırım onu' cevabıyla dünyanın en rahatlamış insanı olursunuz ve evet denildiği gibi leke ne olursa olsun bir annenin evinden kurtulamaz!

Lekelerle savaşacak anne taktikleri için.

10. Mutfaktaki her şeyin düzeni onlardan sorulur!

10. Mutfaktaki her şeyin düzeni onlardan sorulur!

O baharatları ya da bakliyatları her durumda düzene sokar bir de üzerine ne olduklarını yazarlar ki o kavanozlar hep aynı şeylere ait olsun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Vakumlu pakette eve gelen hiçbir şey paketinde kalmaz!

11. Vakumlu pakette eve gelen hiçbir şey paketinde kalmaz!

Zeytin, peynir, salam ya da başka yiyecekler bir kere açıldıktan sonra paketine şöyle bir lastik takılıp bırakılmaz hepsi ayrı ayrı kaplara konur. Hatta yoğurt kaplarının birikmesinin zaman zaman nedeni budur.

12. Buzdolabına yıkanmadan bir şey konulması kati suretle yasaktır!

Buzdolabına girecek süt kutusu bile yıkanır. Bunun nedeni tabii ki dışarıdan gelen mikropların yemeklerimize burnunu sokmamasıdır!

13. Size kalsa diğer tekini bile zor bulursunuz! Ama anneniz çoraplar konusunda fazla hassastır...

Aman yaee ayağıma giyiyorum ne gerek var düzgünce katlamaya diye düşündüğünüz çoraplarınız çekmecenizde aynen bu şekilde duruyor değil mi? Evet annelerimizin bizi alıştırdığı bir başka şey de çorapları katlayarak çekmecemize koymamız bunun sebebi de tekleri kaybolan çorap sayısını en aza indirmek!

14. Ütü konusunda da fazlasıyla hassastır

İç çamaşırlarını ve hatta kırışacak olan nevresim ve havluları bile ütülerler. Sizi bu rahatlığa alıştırdıkları için mecburen kendi evinizde de bu alışkanlığa devam edersiniz.

15. Son olarak evdeki en ufacık değişikliği fark ederler 👀

Evde parti yapmışsınızdır ve sonrasında her yeri bal dök yala kıvamına getirmişsinizdir ancak o annedir! Evdeki yeri değişen minik bir baharat kavanozunu bile keşfedip size yaptıklarınızı bir bir anlatır.

Tüm bunlara kızsak da günün birinde hepsinin yararını anlıyoruz, bütün annelere faydalı bilgiler için teşekkürler... 😊

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
247
104
34
25
9
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hiç işte

Gerçekten çorapların yukarıdaki gibi katlandığı evler var mı?

KOVALA NEJDET

Rulokat kutusunda çubuk tarçın saklıyor kadın, bikeresinde boş bulundum ısırdım ağzımın tadı 1 hafta yerine gelmedi o yüzden bir kadının mutfağına giriyorsan... Devamını Gör

sungyoung park

dondurma kutusundan çıkan kalmış yemekleri hatırlattın bana

Sigurd

annem ya, sıvı sabunları beğenmeyip kalıp sabunları eritir, sıvılaştırıp kullanır :)

Anais Watterson

güzel fikirmiş, denemek lazım. :D