Görüş Bildir
Haberler
Anne Babalar Dikkat: Sosyal Medyada Kalabalık Arkadaş Ortamını Gösteren Gençler Aslında Çok Yalnız!

Anne Babalar Dikkat: Sosyal Medyada Kalabalık Arkadaş Ortamını Gösteren Gençler Aslında Çok Yalnız!

Durum tahmin ettiğinizden daha da vahim olabilir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnternete ve sosyal medyaya olan bağımlılığımız her geçen gün etkisini bir doz daha arttırırken bu durumun bizi ne denli negatif etkilediğinden habersiz şekilde yaşamaya devam ediyoruz.

Her ne kadar dışarıdan ‘daha sosyal’ birine dönüştüğümüze dair bir görüntü çizsek de gerçek tablo tam tersini işaret ediyor. Özellikle 16-24 yaş aralığındaki her 10 gençten 4’ü ‘çok yalnız’…

BBC’nin kısa bir süre önce gerçekleştirdiği geniş çaplı bir anketin sonuçlarına göre gençlerin neredeyse yarısı, kendisini çok yalnız hissediyor.

Bu hissi tanımlarken de kendilerini ‘yanlış anlaşılıyormuş gibi hissettiklerini’, ‘dışlanmaktan korktuklarını’, ‘konuşacak kimseyi bulamadıklarını’ ve ‘dünyadan bağımsız hissettiklerini’ söylüyorlar.

Bu anketin düşündürücü kısmı ise yalnızlık hissinin ilerleyen safhalarda yol açabileceği medikal ve psikolojik sonuçlar…

İnsan kendini yalnız hissediyor diye ne gibi bir ciddi sorunla karşılaşabilir ki diye düşünüyor olabilirsiniz. Ancak durum sizin zannettiğinizden daha vahim bir yere çıkıyor. Duygusal çöküntü, uykusuzluk ve uykusuzlukla birlikte ortaya çıkan dikkat eksikliği, duygusal körlük ve bilişsel bozukluk, kendini kontrol etmekte zorlanma ve aşırı duygusal tepkiler verme, bağışıklık sisteminin zayıflaması ve hastalıklara daha açık olmak bu sorunlardan birkaçı...

Dünya üzerindeki yerini çözmeye çalışan gençlerin incinmeye ne kadar müsait olduklarını bilirsiniz. Kim olduklarını keşfederlerken oldukça stresli ve kafa karışıklığı yaratan bir süreçten geçerler.

Bu süreci atlatırken de en yakın oldukları kişilerin desteğine ihtiyaç duyarlar. Eğer siz ya da bir yakınınız, umutsuz bir yalnızlığın pençesine düşmüş gibi hissederse bu histen kurtulmak için yapılacak birkaç basit şey var.

Gelin, yapılabilecekler listesine bir göz atalım.

  • Öncelikle kendinizi dünyadan soyutlamaktan vazgeçmelisiniz. Birileriyle basit de olsa bir şeyler paylaşmaya başlamalısınız. Bunun için bir etkinlik grubuna dahil olabilirsiniz.

  • Sizinle aynı şeyleri yaşamakta olan insanlarla iletişim kurabilir ve bu hisle mücadele eden tek kişi olmadığınızı görerek başkalarının hikâyelerine de kulak verebilirsiniz.

  • Bir hayvan sahiplenmeyi deneyin. Bir evcil hayvanın bakımını üstlenmek ve onunla vakit geçirmek sizi duygusal çöküş halinizden koparıp daha mutlu bir insana dönüşmenizi sağlayacaktır.

  • Bunu ‘kaderim böyleymiş’ gibi benimsemekten vazgeçin. İnsanlıktan umudunuzu kesmek yerine yalnızlığa sizin zemin hazırladığınızın ve yine sizi kurtaracak kişinin kendiniz olduğunun bilincine varın.

  • Neden yalnız olduğunuzu düşünün. Sevdiğiniz birini kaybettiğiniz için mi kendinizi yalnız hissediyorsunuz, yoksa kimsenin sizi anlamadığını düşündüğünüz için mi? Sebebi bulmak önemlidir, unutmayın.

  • Herhangi bir sanat dalına yönelin veya kafanızı dağıtacak bir hobi edinin. Sadece kitap okumak bile yalnızlık hissini dağıtacaktır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir; 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
17
5
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
norman-stansfield

Çok şükür az takipçili tipsiz erkek profiliyim

Doğru çünki dışarısı yani gerçek hayat kimseyi cezbetmiyor

Pasif Kullanıcı

"Onların hepsi salak" diye bașlıyor bence.