Görüş Bildir
Haberler
Ankara Yenimahalle'de Cihaza Bağlı Yaşayan Adamın Elektriğinin Kesilmesi Olayına Başkent Edaş'tan Açıklama Geldi

Ankara Yenimahalle'de Cihaza Bağlı Yaşayan Adamın Elektriğinin Kesilmesi Olayına Başkent Edaş'tan Açıklama Geldi

Geçtiğimiz günlerde, Ankara Yenimahalle’de koronavirüsü atlattıktan sonra ömür boyu oksijen tüpüne bağlanan hastanın 322 TL'lik fatura sebebiyle elektriği kesilmişti. Bu olay üzerine tepkiler gecikmedi ve Başkent Edaş duruma ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başkent Edaş'tan gelen basın açıklaması şu şekilde:

Başkent Edaş'tan gelen basın açıklaması şu şekilde:

Değerli Basın Mensubu;

Ankara Yenimahalle’de cihaza bağlı yaşayan bir müşterimizin elektriğinin kesildiğine yönelik haberlere ilişkin açıklamamızı aşağıda bilgilerinize sunarız.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, yaşamsal faaliyetlerini elektrikli cihazlarla sürdüren vatandaşlarımızın enerjileri, Sağlık Bakanlığı’na başvurmaları ve bakanlıktan onay alınması durumunda, herhangi bir sebepten ötürü kesilmemektedir.

Buna ek olarak, bu vatandaşlarımızın bulunduğu bölgelerde arıza kaynaklı bir kesinti olması durumunda dahi, acilen ekiplerimiz devreye girmekte ve gerekirse mobil jeneratörlerimizle kendilerine enerji arzı sağlanmaktadır. Bugüne kadar faaliyet bölgemizde 200’ü aşkın vatandaşımız bu şekilde hizmet almak üzere sisteme eklenmiştir.

Bu kapsama dahil olma sürecinde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi adına da, kesme blokajı gibi önlemler şirketimiz tarafından hassasiyetle alınmaktadır.

Habere konu olan müşterimizin enerjisi ise, evde devam edecek tedavi süreciyle ilgili şirketimize gelen bir bilgi veya başvurusu olmaması sebebiyle, ödenmemiş 2 adet fatura borcuna istinaden kesilmiştir.

Müşterimizin özel durumunun öğrenilmesini takiben, ivedilikle kendisine ulaşılmış, enerji arzının devamı sağlanmış, yukarıda açıkladığımız kapsamda enerji alması için sisteme eklenmiştir.

Başkent EDAŞ olarak, Covid-19 salgını döneminde, bu türdeki işlemlerde mağduriyete yol açılmaması adına özenle çalıştığımızı belirtir, yaşamsal faaliyetini sürdürmek için elektrikli cihaza ihtiyaç duyan tüm müşterilerimizin Alo 186 Çağrı Merkezi’ni arayarak tarafımıza ulaşabileceklerini hatırlatırız.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

Başkent EDAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
23
16
5
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fuat Ersoy

İnkar etmek yerine kabul edip hızlı çözüm buldukları için tebrik ederim. Kurumsallık budur.