Görüş Bildir
Haberler
Ankara ve İstanbul'da Belediye Kiracılarına Zam Yapılmayacak, Ödemeler Ertelenecek

Ankara ve İstanbul'da Belediye Kiracılarına Zam Yapılmayacak, Ödemeler Ertelenecek

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, EGO, ASKİ ve diğer iştiraki şirketlerinin kiracısı olan işletmelere kira zammı yapmayacağını ve koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyeti durdurulan işletmelerden 6 ay kira alınmayacağını duyurdu.İstanbul'da da esnafa destek olmak için İBB’ye ait taşınmazlardaki kiracıların kira ödemeleri kısıtlamalar süresince ertelenirken pandemi süreci sonlanıncaya kadar kira artışı yapılmayacak. Sağlıkçıların ücretsiz toplu taşıma ve otopark hakkı 31 Mart 2021’e kadar uzatıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABB Başkanı Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruyla ABB; EGO, ASKİ ve diğer iştiraki şirketlerinin kiracısı olan işletmelere kira zammı yapılmayacağını ve faaliyetleri idari kararla durdurulan işletmelerden 2021 yılının ilk altı ayında kira alınmayacağını açıkladı.

İşletmeler Temmuz ayından itibaren ertelenen kiralarını altı taksitte ödeyebilecek, pandemi süreci devam ederse karar tekrar değerlendirilecek ve idari kararla faaliyetlerini durdurulan işletmelerin istedikleri zaman sözleşmelerini sona erdirebilecekler.

İBB Meclisi’nden pandemi kararları: Kiralar ertelendi, ücretsiz ulaşımın kapsamı genişletildi

İBB Meclisi’nden pandemi kararları: Kiralar ertelendi, ücretsiz ulaşımın kapsamı genişletildi

Sözcü'nün aktardığına göre İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde de oy birliği ile kabul edilen maddeye göre, salgınla mücadele kapsamında İBB’nin, bağlı kuruluşların ve iştiraklerinin sorumluluğundaki taşınmazlarda kira ve ecrimisil ödemeleri kısıtlamalar süresince ertelenecek.

Ertelenen kira bedelleri, ‘taksitle ve gecikme faizi uygulanmadan’ tahsil edilecek. Kısıtlamalar sebebiyle faaliyette bulunmayan taşınmazlarda kira ve ecrimisil bedeli alınmayacak. Ayrıca, salgının başladığı 19 Mart 2020 tarihinden pandemi süreci sonlanıncaya kadar kira artışı yapılmayacak.

Sağlık çalışanlarına tanınan haklar uzatıldı

Sağlık çalışanlarının İstanbulkart entegrasyonuna dahil olan tüm toplu taşıma araçlarını ve İSPARK otoparklarını ücretsiz olarak kullanma süresi 31 Mart 2021 tarihine kadar uzatıldı.

Aynı haktan tüm sağılık kurum ve kuruluşlarında çalışan memur ve sözleşmeli personel, İBB ve ilçe belediyelerinin sağlık çalışanları ile Mezarlıklar Müdürlüğü çalışanları da faydalanacak.

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi de esnafın kiralarını 3 ay erteleme kararı almıştı 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
18
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kayra Crv

İkiside birbirinden harika insanlar 😍💘

Sıradan Biri

Halkını düşünen politikacı budur işte. Hala inatla kendisini bir lokma ekmeğe muhtaç eden, senin verginle sana hizmet etmesi gerekirken 1150 odalı saraylarda... Devamını Gör