Görüş Bildir
Haberler
Ankara’da 253 Dükkanlık İş Merkezinde Büyük Yangın

Ankara’da 253 Dükkanlık İş Merkezinde Büyük Yangın

Batuhan
20.12.2015 - 08:55

Ankara'nın Keçiören ilçesindeki Osmanlı Halk Pazarı'nda yangın çıktı. Saat 04.30'da başlayan yangın, kısa sürede halk pazarındaki 253 iş yerini sardı. Olayda, kapalı pazar yerindeki iş yerleri küle döndü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yangın, saat 04.00 sıralarında, Keçiören Gazino durağı Osmanlı Pazarı'nda meydana geldi. Henüz kaynağı bilinmeyen alevler, kısa sürede bütün dükkanlara yayıldı. Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen polis ekipleri çevre güvenliğini aldı. Dükkanların iç içe olması ve birçok plastik malzemenin de bulunmasından dolayı da yangın çok hızlı bir şekilde pazarı kontrolü altına aldı. İtfaiye ekiplerinin yetersiz kalması üzerine diğer ilçelerden de çok sayıda itfaiye aracı geldi.

Yangın mahalline gelen çevik kuvvet ekipleri, pazara çıkan noktaları şeritle kapatıp güvenliği sağlamaya çalıştı. Bu esnada acı haberi alan birçok esnaf olay yerine akın etti. Esnaflardan kimisi kurtarabildikleri kadar mallarını kurtarmaya çalıştı, bazıları da gözyaşları içinde söndürme çalışmalarını izledi.

Bir dükkan sahibi, 'İçeride 253 dükkan bulunuyor. Yangının sebebini hiç kimse bilmiyor. Bir anda çıkmış. Şaibeli. Zaten karışık bir yer burası. Hepsi iç içe girmiş. Kepenkler, mallar hepsi iç içe yani. Böyle düzenli bir yer değil zaten. Müdahale etmek de mümkün değil' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haydar Yeşilyurt isimli başka bir vatandaş ise şunları söyledi: 'Nasıl yandığını kimse bilmiyor. Ama bir elektrik kontağından bu kadar kısa sürede yanmaz. İtfaiyeye anında haber veriliyor, itfaiye geç kalmasına rağmen yine de gelmiş ama tek araba gelmiş. Yangına müdahalede yetersiz kalmış. Durum biliyorsunuz işte bu hale geldi. Gece 3 tane görevlimiz var burada. Sabaha kadar geziyorlar, kameralarımız var burada. Kameralar falan da yandı şimdi bakalım ne çıkacak. Bekliyoruz biz de, halimizi de görüyorsunuz. İçerideki maddi hasarı hesap edemezsiniz çok büyük 100 trilyon falan mal vardır ya da daha fazla.'

Günün ağarmasına rağmen yangına müdahale sürüyor. Yangın sonrası çevreyi yoğun bir duman sardı. Bazı dükkan sahiplerinin geç geldikleri iddiasıyla itfaiye ekiplerine tepki gösterdiği görüldü. Yangının çıkış sebebiyle ilgili başlatılan inceleme devam ediyor. Görevli bekçilerin karakolda ifade verdikleri öğrenildi.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
101
28
13
5
3
2
0