Görüş Bildir
Haberler
Anestezi Teknikeri Ayşe Karaman’ın Şüpheli Ölümü: Sanık Doktora 3 Yıl 4 Ay Hapis

Anestezi Teknikeri Ayşe Karaman’ın Şüpheli Ölümü: Sanık Doktora 3 Yıl 4 Ay Hapis

Ankara'da anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ın ölümüyle ilgili davada tutuksuz sanık Uzman Dr. Özgür Tarhan 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Ankara’da Ayşe Karaman’ın ölümüyle ilgili görülen davada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanık Dr. Özgür Tarhan’ın, ‘bilinçli taksirle ölüme neden olmak’ suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapsini istedi. 

Davada, mahkeme sanığa 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Anestezi teknikeri Ayşe Karaman, 29 Temmuz 2019 sabahı, erkek arkadaşı uzman doktor Özgür Tarhan’ın Ankara’nın Çankaya ilçesi Dikmen Mahallesi’ndeki evinde ölü bulunmuştu.

Ayşe Karaman'ın yattığı yatağın yanındaki komodinin üzerinde bazı ağrı kesici ve 'propofol' etken maddeli anestezi ilaçları bulunmuştu.

Soruşturma sonunda tutuklanan Özgür Tarhan hakkında 'tasarlayarak öldürmek' suçundan dava açıldı. 👇

Mesajları ortaya çıkmıştı

Mesajları ortaya çıkmıştı

Geçen yıl Aralık ayında, Özgür Tarhan’ın Ayşe Karaman’a ‘erkek arkadaşından ayrılması için’ gönderdiği hakaret içerikli mesajlar dosyaya girmişti.

Mesajlarda Tarhan’ın Karaman’a ‘evlenmeyi düşündüğü erkek arkadaşından ayrılmasını istediği’ görüldü. 

Olay tarihinden beş ay önce gönderdiği mesajda Tarhan’ın şu ifadeleri kullandığı belirtilmişti: 

“Koşarak ona gitmen de ayrı acı bir durum. Zavallı beş para etmez bir adamı sevmeye devam etmek istiyorsan yolun açık olsun. Sana verdiğim sevgiyi, kıymeti, değeri üç kuruşluk adamlarda bulamazsın. Aşk tek taraflı olabilir ama ilişki tek taraflı yürütülmez. Bana hep yalan söyledin, benimle hep kerhen bir ilişki yürüttün.”

Geçen yıl Aralık ayındaki duruşma öncesi Ayşe Karaman’ın annesi Feride Karaman, Tarhan’ın kızına tek taraflı saplantılı bir şekilde aşık olduğunu söylemişti:

“Kızımın 3,5 yıldır bir ilişkisi vardı. Evlilik hazırlığı yapıyordu. Ama maalesef bu talihsiz olay başımıza geldi. Bizim maddi sıkıntımız yoktu. Erkek arkadaşı da ona uygun biriydi. Ayşe’nin bu kişiyle ilişki kurmasını onu ilaç bağımlısı yapmasına bağlıyorum. Kızımı ilaçlarla kendine bağladı ve her istediğinde yanına gitmesini sağladı.”

Karaman ailesinin avukatı da Karaman’ın ölümüne neden olan ‘propofol’ ilacını da Tarhan’ın verdiğini savunmuştu.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
54
16
7
6
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mad Chemist

Ayşe benim liseden ve üniversiteden çok samimi olmasa da arkadşımdı.. hala inanamıyorum, 3 yıl ceza... diyecek hiçbir şey yok..

Deniz Kuzey

Bilinçli dediği kasten değil mi arkadaşlar ben mi yanlış okuyorum yada anlıyorum? Bir insanın canını almanın cezası 3 yıl mı?

Melda can

Şu maskesini takmayıp polis zoruna uğrayan kız için bile 9 yıl istenmiş ne diyelim ki yazıklar olsun böyle sisteme