Görüş Bildir
Haberler
Android Kullanıcıları Buraya: Hayatınızı Kolaylaştıracak 8 Muhteşem Özellik

etiket Android Kullanıcıları Buraya: Hayatınızı Kolaylaştıracak 8 Muhteşem Özellik

Günümüzde artık yeni bir organımız haline gelen akıllı telefonlara sahip olmayan insan sayısı artık yok denecek kadar az. Bununla birlikte, birçok kişi de bu akıllı arkadaşlarımızın bizim için neler yapabileceğini tam olarak bilmiyor. BrightSide'dan derlediğimiz bu içerikte bu kısır döngüye son verip, Android kullananlar için daha önce büyük ihtimalle keşfetmedikleri 8 özelliği sizinle paylaşıyoruz.

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-tip...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Şarjınızın çabuk bitmesini engellemenin en kolay yolu

1. Şarjınızın çabuk bitmesini engellemenin en kolay yolu

Ekranınız için siyah veya düz bir koyu renk arka plan seçerseniz, otomatik piksel vurgulaması kapanır. Bu sayede şarjınızın daha uzun süre dayandığını denediğinizde kesinlikle fark edeceksiniz. Bu özellik şu an bütün Android cihazlar için aktif olmasa da Samsung cep telefonları ve tabletlerde deneyebilirsiniz.

2. Metni Konuşmaya Çevirmek

2. Metni Konuşmaya Çevirmek

Android bir cihazınız varsa bu yazıyı okumak zorunda değilsiniz. İsterseniz akıllı arkadaşınız bunu sizin için okuyabilir, siz de sadece dinleyebilirsiniz. Dolayısıyla, gelen bilgileri okumaktan ziyade dinlemeyi tercih ederseniz, Ayarlar -> Erişilebilirlik'e gidin ve 'Metni Konuşmaya Çevir' seçeneğini etkinleştirin

3. Uzaktan Telefonu Kontrol Etmek

3. Uzaktan Telefonu Kontrol Etmek

Ayarlar -> Güvenlik -> Cihaz yöneticileri bölümüne gidip Android Cihaz Yöneticisi'nin yanındaki 'Bu cihazı uzaktan bul' ve 'Uzaktan kilitlemeye ve silmeye izin ver' kutucuklarını tikleyin. Akıllı telefonunuzu kaybederseniz, verilerinizi kaybetmeden bulabilir ve başkalarının erişmesini engelleyebilirsiniz.

4. Misafir Modu Açma

4. Misafir Modu Açma

Telefonunuzu devamlı bir şeylerden dolayı başkalarına vermeniz gerekiyorsa ve kişisel verilerinize ulaşılmasını istemiyorsanız 'Misafir Mod'unu aktifleştirebilirsiniz hem de çok kolay. İki parmağınızı üstten aşağı kaydırın ve açılan panelde sağ üstteki kullanıcı simgesine dokunun. 'Misafir ekle' simgesine tıklayarak akıllı telefonunuzu kullanan kişinin hangi eylemlerine izin verileceğini seçebilirsiniz.

5. Ekran Büyüteci

5. Ekran Büyüteci

Ekrandaki yazıları görmekte zorlananlar için düşünülmüş olan bu ekran büyütecine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Sadece Ayarlar -> Erişilebilirlik -> Büyüteç Hareketleri bölümüne gidin. Artık ekranın herhangi bir yerine dokunarak istediğiniz yeri yakınlaştırabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hotspot Modu

6. Hotspot Modu

Farklı cihazlarda internete erişebilmek için ayrı bir 3G modem veya yönlendirici satın almanıza gerek yok; çünkü akıllı telefonunuzdan bunu kolayca yapabilirsiniz. Ayarlar -> Bağlantı ve taşınabilir hotspot'a gidin ve Taşınabilir WLAN hotspot'u aktif hale getirin. İşte akıllı telefonunuz modeme dönüştü bile.

7. Akıllı telefonunuzu kafa hareketlerinizle kullanabilirsiniz.

7. Akıllı telefonunuzu kafa hareketlerinizle kullanabilirsiniz.

Gadget'larınızda yapmanız gereken bir şeyler var ancak elleriniz doluysa veya soğuk havalarda eldivenlerinizi çıkarmaya cesaretiniz yoksa bunun için de bir çözüm düşünmüşler tabii ki. EVA Facial Mouse Google Play'den ücretsizce indirebileceğiniz bu uygulama ile Android cihazınızı başınızın hareketleriyle kontrol edebileceksiniz.

8. Sizin İçin Hazırlanmış Sürpriz Bir Oyun

8. Sizin İçin Hazırlanmış Sürpriz Bir Oyun

Google Android 2.3 Gingerbread'ten beri, kullanıcıları için tüm cihazlarında küçük bir oyun sunuyor ama bu sürprizi bulmak biraz zor olabilir. Önce Ayarlar'a gidin ve 'Hakkında' öğesine tıklayın. Açılan ekrandaki Android sürümüne birkaç kez hızlı bir şekilde tıklayın. Ekranda küçük bir marshmallow gördüğünüzde, hemen tekrar dokunun. Size özel bir mini oyun açılacak. Denemek için neden hala bekliyorsunuz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
460
115
81
42
40
40
28
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cool Mordecai

İphone kullanıcısıyım ama yinede okudum djhfsjfds

smeyye17256603

şu oyun şeyi olmuyo n harfi çıkıyo hayali n çizdim gene olmadı

Pasif Kullanıcı

#8 Eğer Android Nutella kullanıyorsanız N harfi çıkacaktır. Parmağınızla N harfinin üzerinde başka bir hayali N harfi çizin.

zehrainan016

n harfi çiziyorum ama hiç bir şey olmuyor altta kedi emojisi fln çıkıyor küçücük