Görüş Bildir
Haberler
Amerikan Güreşi Takipçisine Söylenmemesi Gereken 6 Söz

Amerikan Güreşi Takipçisine Söylenmemesi Gereken 6 Söz

Samed Ö
28.09.2014 - 10:27 Son Güncelleme: 28.09.2014 - 15:52

PROFESYONEL GÜREŞ BİR ALDATMACA DEĞİLDİR

Önceki içeriğimde Profesyonel Güreş'e yani halk arasında bilinen adıyla Amerikan Güreşine ön yargıyla bakanlara ve bu spor hakkında bilgisi az olmasına rağmen çok bilen gibi yorum yapanlara , bu güzide sporu tanıtmaya yönelik ve bu sporun sahte olmadığına yönelik gerçekleri sunmuştum . Yine Profesyonel Güreş'le alakalı bilgi vermek istiyorum ; bu spor aldatmaca değildir . Adı üstünde bu bir spordur .Futbol gibi , basketbol gibi , voleybol gibi , Profesyonel Güreş'te de kazanan ve kaybeden vardır . Bazı durumlarda güreşçiler birbirilerine üstünlük sağlayamayabilir ve karşılaşma berabere bitebilir . Şu konuda hem fikir olalım ; eğer Profesyonel Güreş'e yani Amerikan Güreşi'ne aldatmaca diyorsanız , bütün sporlara aldatmaca demiş olursunuz.Profesyonel Güreşçiler de evlerine ekmek götürebilmek için bu işi yapıyor ve evine ekmek götürmek için her şeyini ortaya koyan bir kişinin işine sahte bu , milleti kandırıyorsunuz derseniz , o kişinin emeğine hakaret etmiş olursunuz ve bu durum hiç de hoş bir durum olmaz . Türkiye'de son zamanlarda Profesyonel Güreş şovları hiç olmasa da , televizyonlardan ve internetten , Profesyonel Güreş etkinliklerine ulaşabiliyoruz ve maçları arkamıza yaslanıp , yanımızda çerezlerle , bazen sıkı arkadaşlarımızla veya ailemizle birlikte izliyoruz. Bu yazımda size vereceğim tavsite sakın o kişi olmayın . Peki nedir bu 'o kişi' ? O kişi dediğimiz kişi ; profesyonel güreş takip etmeyen , fakat bu sporu çok sıkı takip eden bir arkadaşı olan ve bu spora önyargıyla kulaktan dolma bilgilerle yaklaşan kişidir.. 

Eğer kendinizi ve arkadaşınızı seviyorsanız , sıkı profesyonel güreş takipçilerine bu soruları ve sözleri sarf etmeyin :

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Abi Smackdown hangi kanalda ?

1. Abi Smackdown hangi kanalda ?

Yıl 2009 ... Belki de ülkemizde profesyonel güreşin ismi Flash TV'li dönemden sonra ilk kez bu kadar çok geçmişti . Fox TV'de sevgili Bilgehan Demir'in anlatımlarıyla WWE'nin SmackDown! adlı şovu yayınlanmaya başlamıştı.Bu olay Türk profesyonel güreş hayranları için büyük bir sevinçti .. Ta ki mutluluğun yerini o kabus alana kadar.Artık Profesyonel Güreş'e Amerikan Güreşi bile denmiyor , SmackDown deniliyordu. Bu kitleye , Smackdown'un bir gösteri ismi olduğunu anlatmak yıllar sürdü , halen de sürüyor . Ve günler geçti SmackDown'a ilgi arttı fakat , Türkiye'deki Profesyonel Güreş izleyici kitlesi yaş ortalaması birden 12 yaşın altına düştü . Şu an SmackDown ve RAW adlı şovlar farklı bir kanalda yayınlanıyor ve internetin yayılmasından ve bu şovların ABD'den 3-4 hafta sonra yayınlanıyo olmasından dolayı , şu anda bu şovlara TV'de gösterilen rağbet azaldı . Fakat çoğu düşük yaşlı Profesyonel güreş sever , bu sihirli soruyla , yetişkin toplumun sinirlerini harekete geçiriyor : SMACKDOWN HANGİ KANALDA ? Ben de buradan tüm Profesyonel Güreş severler adına cevap veriyorum : Bİ BİTMEDİNİZ !

2. Ya ketçap o...

2. Ya ketçap o...

Profesyonel Güreşte bazı maçlar kanlı bitebiliyor ve bazı güreşçiler maçlardan sedyeyle çıkabiliyor.Fotoğrafta gördüğünüz isim güreş efsanelerinden Terry Funk'tır . Profesyonel Güreş'te görebileceğiniz pek çok ekstrem olay vardır . Hiç elektrikli kafeste mücadele veren iki kişi gördünüz mü ? Göreceksiniz . Terry Funk da ekstrem güreşin baba isimlerinden biridir ve her maçında acı ve kan vardır . Eğer sıkı güreş takipçisi bir arkadaşınızla bu tarz maçları izliyorsanız ve maç kanlı geçiyorsa , arkadaşınıza ; 'Abi bildiğin ketçap o' diyorsanız , evdeki herhangi bir objeyi kafanıza yemeye hazır olun

3. Kesiyorlar merdiveni ortadan sonra birleşik gibi gösteriyorlar

3. Kesiyorlar merdiveni ortadan sonra birleşik gibi gösteriyorlar

YANLIŞ ! Profesyonel Güreş'te Merdiven maçları seyirciyi gaza getirir ve belki de gelmiş geçmiş en iyi maç türlerinden biridir . İnsanlar merdiven üzerinden rakiplerine olağanüstü hareketler yaparak uçabilirken bazen de merdivenin en tepesinden aşağı atılabilirsiniz. Bazen de fotoğraftaki gibi muhteşem bir olaya şahit oluruz . Merdivenler büyük organizasyonlarda çelikten olurken , bazı düşük bütçeli kuruluşlarda tahta , polyester gibi malzemelerden olabilir . Fotoğrafta görmüş olduğunuz merdiven çelikten yapılmadır ve merdiven önceden ikiye bölünmemiştir ! Böyle bir durumu sıkı güreş fanı arkadaşınızla izlerken yapmanız gereken : Konuşmayın , aksiyonun tadını çıkarın.

4. Bak bak nasıl ıskalıyor ,kafasının üstünden geçiyor ayağı...

4. Bak bak nasıl ıskalıyor ,kafasının üstünden geçiyor ayağı...

Fotoğraf , Japonya'nın en köklü profesyonel güreş kuruluşlarından biri olan New Japan Pro Wrestling'ten alınmıştır . Gördüğünüz gibi ortadaki kurbanımız aynı anda iki farklı güreşçiden kafasına iki farklı tekme yiyor ve büyük ihtimalle beyin sarsıntısı geçirecek . Eğer güreşle bir alakanız yoksa ve mavi ayakkabılı güreşçinin rakibinin başını ıskaladığını düşünüyorsanız , arkadaşınızın da aynı hareketi size uygulamasına izin verin ...

5. Yanmaz kıyafet giymiş...

5. Yanmaz kıyafet giymiş...

Fotoğraf ekstrem güreşin efsane kuruluşu Extreme Championship Wrestling ya da kısaltılmış ismiyle ve hayranların E-C-DUB diye tezahüratlar yaptığı ECW etkinliğindendir . Ekstrem güreşin efsanelerinden Bubba Ray ve Devon (Dudley Boyz veya Team 3D) , başka bir efsane Tommy Dreamer'ı yanan masaya doğru fırlatıyor ve Tommy Dreamer doğal olarak yanmaya başlıyor fakat taraftarın coşmasıyla belki de yanmaktan gurur duyuyordu . İşte böyle muhteşem bir anı güzide profesyonel güreş hayranı arkadaşınızla izliyorsanız ve 'abi yanmaz kıyafet gitmiştir o' diyorsanız hemen ardından 'şaka yaptım ehehe' deyin ya da olacaklara hazır olun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ve son olarak : SAHTE

6. Ve son olarak : SAHTE

Bu fotoğraf söyleyeceğiniz durumla alakalı değil , söyleyeceğinizde başınıza ne geleceğiyle alakalı ... İlk yazımda da belirttiğim üzere profesyonel güreş sahte değildir ve bu spora sahte demeniz sadece yakın arkadaşınızın değil , tüm profesyonel güreş hayran kitlesinin sinirlenmesine yeter de artar bile . Eğer sahte olduğunu düşünüyorsanız kafanıza kürek yemeye hazır olun...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
86
32
28
18
12
8
8