Görüş Bildir
Haberler
Amerikan Güreşi (Profesyonel Güreş) hakkında yanlış bilinenler

Amerikan Güreşi (Profesyonel Güreş) hakkında yanlış bilinenler

Samed Ö
22.06.2015 - 23:17 Son Güncelleme: 22.06.2015 - 23:22

Konuya kısa giriş

Evet , daha önce de profesyonel güreşi siz okuyanlar adına güzel bir şekilde tanıtmaya çalışmıştım ve içeriğimi binlerce insana ulaştırabilmiştim ancak bu sporu anlatmada devamlı olmalıydım ve maalesef uzun bir ara verdim ve bazı şeyler tekrar unutuldu ve tekrar yanlış bilinmeye başlandı / devam edildi . Açıkçası bu yazıyı yazmamdaki en büyük etken az önce izlediğim Survivor yarışmasında Hasan Yalnızoğlu'nun dedikleriydi. Şimdi kendisinin dediklerinden yola çıkarak Profesyonel Güreş hakkında yanlış bilinen bazı şeylerin doğrusunu burada sizlere aktaracağım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Profesyonel Güreş bir çocuk eğlencesi değildir.

Evet , Türkiye'de profesyonel güreşin izleyici kitlesinin büyük çoğunluğunu 'maalesef' 12 yaşının altındaki çocuklar oluşturuyor. Maalesef diyorum çünkü bu sporun ülkemizde yanlış tanınmasının en önemli sebeplerinden birisi de bu. Yaşça küçük çocukların Profesyonel Güreş'i sevmesini tabii ki ayıplamıyorum fakat , yetişkin insanlar ; çocuk kitlenin hayranlığını gördükçe nedense Profesyonel Güreş'e bir 'Pepee' bir 'Caillou' gözüyle bakıyorlar ve 'Aman hanım/bey geçen bizim çocuk izliyordu değiştir şunu' diyebiliyorlar. Peki hiç düşünüldü mü neden o ringde çocuklar değil de yetişkin insanlar var ? O yetişkin insanlar niye çocuklara yüksek riskli hareketlerle performanslarını sergilesinler ki ? Aynı mantıkla o zaman sadece yumruğa ve hıza dayalı olan Boks sporunu neden büyükler izliyor ? Bu arada yanlış anlaşılmasın Boks , Kick Boks ve diğer ring sporlarına sonsuz saygım ve alakam var ancak büyüklerin o sporlara 'erkek sporu' deyip de neden Profesyonel Güreş'e 'çocuk işi' dediklerini anlayamıyorum . Profesyonel Güreş'in yaygın olduğu yerlerde - ABD , Japonya , Meksika - izleyici kitlesinin çoğunluğunu yetişkinler oluşturur çünkü onlar keyfini almasını bilirler çünkü orada bu spor tanıtılabilinmiştir.Ama maalesef Türkiye'nin (ne yazık ki) sayılı güreşçilerinden birisi olan 'Camoka' Hasan Yalnızoğlu .Survivor programında bu işin çocuklara yönelik olduğunu söyleyip bizi bir kez daha öldürmüştür. Eğer bu işin çocuk işi olduğunu kabul ediyorsanız , çocuklar sağa sola çıkıp arkadaşlarına uçup bir yerlerini sakatladığında da bunu normal karşılayacaksınız.

Sahte de değildir.

Neden bu sporu sahte olarak algılıyorsunuz ? Bu saatten sonra hiç bir şekilde profesyonel güreşi takip etmeyip , Survivor'da Hasan'ı dinlerseniz tabii ki bakış açınız o yönde olacak. Onun bu söylemlerini gerek ülkede gerekse tüm Dünya'da bu işi yapan binlerce meslektaşına hakaret olarak algılıyorum. Evet onlar da bu iş için uğraştı , onlar da Türkiye'de bir şeyler yapmaya çalıştı . İzleyenler oldu , izleyip eleştirenler oldu ama yine de bir hayran kitlesi kazandılar . Evet ben de izleyenlerdendim gerekirse gidip onlara destek olurdum ancak kendi mesleklerini 'sahtelik' sıfatıyla anan kişiler ne saygı beklesin ne de hayran. Peki tiyatro oyunlarından sonra bir oyuncu çıkıp dese ki ; tiyatroculuk sahte bir iş maksat halkı eğlendirmek diye , o zaman nasıl bakarsınız o işe ? Tabii ki tiyatrocu değilseniz veya tiyatroya gönül vermemişseniz 'sahte' olarak bakarsınız . Ancak tiyatro oyuncuları o işte emek sarf etmiyor mu ? Sırf bir sahneyi halka sunabilmek için günlerini haftalarını hatta aylarını harcamıyor mu ? Siz bu iş için ortaya atılan onlarca emeği nasıl sahte diyerek hiç edebilirsiniz ?

Profesyonel Güreş'in sahte olmadığı kısmına da buradan giriş yapabilirsiniz . Güreşçiler kendilerini pofuduk yastıktan bir zeminde bulmuyorlar veya vücutlarının içine pamuk şeker enjekte etmiyorlar . Düştükleri zaman veya darbe aldıklarında her zaman onun acısını hissediyorlar. Kısaca bir profesyonel güreş ringinin malzemesinden bahsedeyim :

-Çelik bir iskelet

-3 adet 4 köşeyi saracak halat

-Tahta zemin

-Ve tahta görünmesin diye sadece hafif kalınlıkta bir örtü.

- 4 adet çelik köşe

Bu malzemeler sayabildiklerimin bir kısmı . Eğer siz güreş ringinin pofuduk minderden yapıldığını iddia ediyorsanız , bildiğinizi okumaya devam edin ama yeter ki bu sporu kirletecek şekilde konuşmayın.

Güreş maçlarında , güreşçiler vücutta kemik kırılmaları yaşayabiliyor . Evet ; çünkü bu spor sertlik , risk alabilme ve cesaret isteyen bir spor , sırf çocuklar izlesin diye Profesyonel Güreş emekçileri orada kendi hayatlarını riske atmıyor . Onların da derdi evlerine ekmek götürebilmek .

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın