Görüş Bildir
Haberler
Amazon Prime Üyelik İptali: Adım Adım Amazon Prime Üyelik Sonladırma İşlemleri

Amazon Prime Üyelik İptali: Adım Adım Amazon Prime Üyelik Sonladırma İşlemleri

Kubilay
10.06.2023 - 17:49

Uzun süredir Türkiye'deki en düşük dijital platformlar arasında yet alan Amazon Prime, geçtiğimiz aylarda aylık abonelik fiyatlarında değişikliğe gitti. Fiyatların ciddi oranda yükselmesinin ardından hizmeti kullanan birçok kişi, üyeliğini nasıl sonlandırabileceğini araştırmaya başladı. Bu içeriğimizde Amazon Prime üyelik iptalinden bahsedeceğiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Amazone Prime ne kadar?

Amazone Prime ne kadar?

2020 yılından beri Türkiye'de kullanımda olan Amazon Prime, ilk çıktığı andan itibaren 7,90 TL'lik fiyatla hizmet veriyordu. Amazon Türkiye Genel Müdürü Richard Marriott, Türkiye'deki fiyat politikasında bir değişikliğe gidilmeyeceğini açıklamıştı fakat durum öyle olmadı. Amazon Prime'ın aylık fiyatı 7,90 TL'den 39 TL'ye yükseltildi. Amazon, yaptığı zam hakkındaki açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Prime, Amazon’un tasarruf, kolaylık ve eğlenceyi bir arada sunduğu üyelik hizmetidir. 2020 yılında Türkiye’de hizmete girmesinden bu yana, Prime'ı üyelerimiz için daha da değerli hale getirmek adına yatırımlarımızı sürdürürdük. Hızlı, ücretsiz, sınırsız Prime teslimatına daha fazla ürün seçeneği ekledik, ücretsiz ertesi gün teslimat yapılan il sayısını 17'den 50'ye çıkardık, “Çok Al, Az Öde”, randevulu teslimat ve indirimlere erken erişim gibi yepyeni avantajları üyelerimize sunduk.

Ayrıca Prime Video’da, “Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri” gibi Amazon Originals içeriklerinin sayısını artırırken, 2022 yılında Türkiye sinemalarının en çok izlenen filmi olan Bergen ve ilk yerli Amazon Originals filmi “Rüyanda Görürsün” de dâhil birçok film ve diziyle içeriğimizi zenginleştirdik.

25 Nisan itibariyle Prime hizmetimizin aylık üyelik fiyatını 39 TL olarak güncelliyoruz. Bu yeni fiyat yeni üyeler için 25 Nisan’dan, mevcut Prime üyelerimiz için 25 Mayıs’tan sonraki ilk fatura döneminden itibaren geçerli olacaktır. Bu, Türkiye’de Prime’ın hizmete girdiği 2020 yılından bu yana yapılan ilk değişikliktir. Prime ile üyelerimize benzersiz avantajlar sunmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Amazon Prime üyelik iptali

Amazon Prime üyelik iptali

Amazon Prime üyeliğinizi iptal etmek veya ücretsiz deneme üyeliğinizi sonlandırmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  • Hesabınıza giriş yapın ve Amazon hesabınızın ana sayfasına gidin.

  • Sağ üst köşede yer alan 'Hesap ve Listeler' düğmesine tıklayın.

  • Açılan menüden 'Hesabım' seçeneğine tıklayın.

  • 'Prime Üyeliğim' veya 'Prime Üyeliğinizi Yönetin' gibi bir seçeneği bulun ve buna tıklayın.

  • Açılan sayfada sağ üst tarafta yer alan 'Ayarları güncelle' seçeneğine tıklayın.

  • Ücretli Amazon Prime üyeliği veya ücretsiz deneme üyeliği seçeneğinize bağlı olarak aşağıdakilerden birini yapın:

  • a) Ücretli üyeliği sonlandırmak istiyorsanız, sayfanın sağ tarafında 'Üyeliği Sonlandır' seçeneğine tıklayın.

  • b) Ücretsiz denemeyi iptal etmek istiyorsanız, sayfanın sağ tarafında 'Ücretsiz denemeyi iptal et' veya 'Devam edilmesin' seçeneğine tıklayın.

Amazon Prime para iadesi

Amazon Prime para iadesi

Amazon Prime'a üye olduktan sonra, 14 gün içinde üyelikten vazgeçme hakkınız bulunmaktadır. Eğer siz veya sizin tarafınızdan yetkilendirilen biri, üyelik süresince Prime hizmetlerinden herhangi birini kullanmadıysa, üyelik ücretiniz tamamen iade edilecektir. Aksi takdirde, bu süre zarfında siz veya yetkilendirdiğiniz kişi tarafından kullanılan Prime avantajlarına bağlı olarak kısmi bir iade gerçekleştirilecektir.

Cayma hakkınızı kullanmak için, Hesabım bölümünde üyelik ayarlarınızı düzenleyebilir, Müşteri Hizmetleriyle iletişime geçebilir veya iptal formunu kullanabilirsiniz. Cayma hakkınızı kullanmak için, cayma talebinizi cayma süresi bitmeden önce bildirmeniz yeterlidir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın