Görüş Bildir
Haberler
Aman Dikkat! Koşarak Uzaklaşmanız Gereken Narsist İnsanlara Karşı Nasıl Davranmamalısınız?

Aman Dikkat! Koşarak Uzaklaşmanız Gereken Narsist İnsanlara Karşı Nasıl Davranmamalısınız?

Beray Polat
11.03.2021 - 08:00

Kendilerini dünyanın merkezinde sanan bu insanlara karşı dikkatli olun!

Kaynak: https://medium.com/the-virago/what-no...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Narsist insanlar ne yazık ki çevrelerindeki insanlara özellikle de onları seven insanlara büyük ölçüde zarar verebilirler.

Narsist insanlar ne yazık ki çevrelerindeki insanlara özellikle de onları seven insanlara büyük ölçüde zarar verebilirler.

Narsist biriyle ilişki yaşadıysanız veya yaşıyorsanız nasıl davranmanız gerektiği oldukça önemli... İdeal ve normal bir ilişkide insanlar beraber olur, ilişkilerine devam eder ya da ayrılabilirler. Bir kazanan ya da kaybeden olmaz. Biten ilişki veya boşanma sonrası kişilerde kalp kırıklıkları yaşansa bile, duygusal olarak sağlıklı bireyler, özellikle de çocukları varsa medeni bir şekilde ayrılığı seçerler. Normal bir ilişkide kişiler arasındaki ilişki bitmiş olsa bile saygı ve sevgi daima kalır. Ama maalesef narsistler için durum böyle değil.. Narsist biriyle bir ilişki ve ardından da ayrılık yaşadıysanız özellikle de arada çocuğunuz veya çocuklarınız varsa bu konuda hassas davranmak çok önemlidir. Kendi iç huzurunuz, güvenliğiniz ve akıl sağlığınız için narsist biriyle karşı karşıya kaldığınızda yapmanız gerekenlere bir göz atalım:

Onlar gibi davranmaya çalışmayın

Onlar gibi davranmaya çalışmayın

Klinik olarak teşhisi konulmuş narsistlerle evli olan insanların çoğu, onları anlamaya çalışmanın onlar gibi davranarak olabileceğine inanıyor. İlk zamanlar işler iyi gitse de ilerleyen zamanlarda bu şekilde devam etmek maalesef mümkün olamıyor. Narsist olmayan insanlarda empati ve şefkat duyguları vardır. Bir insanı nasıl sevmeleri gerektiğini ve nasıl davranmaları gerektiğini çok iyi bilirler. Eğer narsist biri gibi davranmayı denerseniz karşınızdaki narsist kişileri daha da tetiklemiş olursunuz. Çünkü onların aşamayacakları kuralları veya sınırları gerçekten de yok.

Değişirler diye beklemeyin.

Değişirler diye beklemeyin.

Eğer narsist biriyle evliyseniz veya beraberseniz onların asla değişmeyeceği ve durumun zaman geçtikçe çok daha kötüye gideceğinden emin olabilirsiniz. Eğer narsist birinden ayrıldıysanız veya boşandıysanız sonrasında tekrar ilişkinizi düzeltmek için bir adım atmak istiyorsanız, zamanla değişeceklerine inanıyorsanız  emin olun onlar sadece sizi tuzaklarına düşürdüklerini düşünüyorlardır. Narsist insanlar asla ve asla değişime açık değillerdir ve kendilerinden asla ödün vermezler. Yapacağınız tek şey kendinizi onlardan uzak tutmaktır.

Onlarla birlikte terapiye gitmeyin.

Yapılabilecek bir diğer hata da, beraber olduğunuz narsist insanla beraber terapiste gidip yaşadığınız acıları ve üzüntüleri onun yanında terapiste anlatmaktır. Bu konuda uzman olmayan terapistlere gittiğinizde sizi evliliğiniz veya ilişkiniz için daha çok çabalamanız gerektiğine ikna etmeye çalışabilir ama kişilik bozuklukları, özellikle de narsisizm konusunda uzman bir psikoloğa danışırsanız sizi en doğru şekilde yönlendireceklerdir. Yapmanız gereken ilk şey eğer bir terapiste gidecekseniz beraber olduğunuz kişiyle gitmemeniz gerektiğidir. Çünkü narsist insanlar kendilerinde yanlış bir şey olduğunu düşünmez ve maduru o kadar iyi oynar ki bu konuda deneyimsiz bir danışman ona kolayca kandırılabilir. Bunun yerine, kendi başınıza danışmanlık alın ve söz konusu narsist insanlar ise bu konuda bilgili bir danışmana danışın.

Onları küçümsemeyin.

Narsist biriyle boşanma veya velayet sürecindeyseniz, onları küçümsemek ve hafife almak sizin en büyük yanlışınız olacaktır emin olun. Kendilerine hayran olan ve hatasız olduklarını  düşünen bu insanlar sizin onları aşağılamanız durumunda hayal bile edemeyeceğiniz şeyler yapabilirler. Narsistik kişilik bozukluğunu akıl hastalığı olarak tanımlayan bazı okullar var. Bu tip okullar narsistliği depresyon gibi diğer akıl hastalıkları ile benzer görür ve bir narsistin ilaçla veya terapiyle tedavi edilebileceğini öne sürer. Ama narsistler aslında davranışlarını kontrol etme yetisine sahiptirler sadece gerçekleri göremezler/görmezden gelirler ve kendilerini daima herkesten üstün görürler. Bu, bir narsistin aslında oldukları kişiyi gizleyerek toplum içinde nasıl tamamen farklı davranacağını kanıtlayan bir durumdur. Narsistler aslında içten içe kendilerinin farkındadırlar ama bunu dış dünyadan gizlerler ve kendilerini farklı biri gibi gösterirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Asla aracı olmayın.

Asla aracı olmayın.

Eğer narsist biriyle evliyseniz ve çocuklarınız varsa çocuklarınız ve eşiniz arasında asla aracı olmayın. Yalnızca kendini düşünen narsist birisi çocuklarına dahi yapılmaması gereken şeyler yapabilir. Bu yüzden aralarına girip çocuklarınızı ikna etmeye çalışmayın. ‘’ Babanız/anneniz bunu demek istemedi aslında’’ gibi sözlerle durumu hafifletmeye çalışmayın. Narsist olan kişi eşinizse eşinizin beraber olduğunuz kişiyse o kişiyle başkaları arasına girmeyin.

Sizi daima aşağılamaya ve aşağı çekmeye çalıştıklarında onlara asla inanmayın.

Narsistler ilişki içerisinde karşılarındaki insanı daima aşağılarlar. Karşılarındaki insanı istismar etmeye devam edebilmek için onları daima değersiz olduklarına ikna etmeye çalışırlar. Aslında narsistler karşılarındaki insanların onlardan daha iyi olduklarını bilirler ve onların şefkat, empati, affetme ve birilerini sevebilme gibi özellikleri olduğu için ilk etapta bu tür insanları hedef alırlar. Hatta narsistler patolojik yalancılardır bu yüzden söyledikleri hiç bir şeye inanmayın!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
7
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın