Görüş Bildir
Haberler
Ama Kafamız Nasıl Güzel: İtalyan Sanatçının 'Görünmez' Heykeli 150 Bin Liraya Satıldı

etiket Ama Kafamız Nasıl Güzel: İtalyan Sanatçının 'Görünmez' Heykeli 150 Bin Liraya Satıldı

Ulaş
27.05.2021 - 15:11

İtalyan sanatçı Salvatore Garau fiziksel varlığı olmayan görünmez bir heykel yaptı. 'Ben' adlı çalışma, açık artırmada 15 bin euroya (yaklaşık 150 bin TL) satıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Temsili

Independent Türkçe'den Uğurcan Yıldız'ın derlediği habere göre, eserin ne basılı ne de dijital formatta herhangi bir fiziksel temsili yok. Varlığını doğrulamanın tek yolu, alıcının elindeki orijinallik sertifikasıyla mümkün.

Çalışmanın, herhangi bir engelin olmadığı özel bir odada 150x150 santimetre boyutlarındaki bir alanda sergilenmesi gerekiyor.

Haberde, Garau'nun 'yeni bir tarihi değere sahip olduğu ve günümüzün mükemmel bir metaforunu temsil ettiği' yazıldı. Sanatçının soyut çalışmalarının çevreye hiçbir etkisi olmadığının altı çizildi.

Garau eserini şöyle anlatı 👇

Garau eserini şöyle anlatı 👇

'Müzayededeki başarılı sonuç, reddedilemez bir gerçeğe işaret ediyor: Boşluk, enerji dolu bir alandan başka bir şey değildir. Boş bıraksak ve geriye hiçbir şey kalmasa bile, belirsizlik ilkesine (kuantum fiziğinin oluşmasına büyük katkılar yapan Werner Heisenberg tarafından 1927'de ortaya atılan ilke) göre hiçliğin bir ağırlığı var. Bu nedenle boşluk, yoğunlaşan ve kendisini kısacası içimizdeki parçacıklara dönüştüren enerjiye sahip.

Belirli bir mekanda fiziksel varlığı olmayan bir heykeli 'sergilemeye' kara verdiğimde, bu alan belirli bir miktar ve yoğunluktaki düşünceyi kesin bir noktada yoğunlaştıracak. Kendi koyduğum isimden (Ben) çok çeşitli biçimlere bürünecek bir heykel yaratacak. En nihayetinde, hepimiz hiç görmediğimiz bir Tanrı'ya şekil vermiyor muyuz?'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
240
60
25
22
14
12
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mr.Hate

Valla bu heykeli satın almaya karar veren biri olsam, açık arttırmayı kazandığımda ödemeyi de görünmez para ile yapardım sdadgsdf derdim ki; bu para görünme... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Bu iyiydi :)

Helal olsun Garau reyiz, başka bir eserde duvara yapıştırılan muzu bu eserinde alıp, sanatseverin götüne sokmuşşun. Yaptığın betimlemelerde hem sürrealist ko... Devamını Gör

Bunu satın alan mal kamyonet filan tutsun.Arabanın bagajına sığmaz o heykel.