Görüş Bildir
Haberler
Altın Yükselecek Ama Ne Zamana Kadar?

Altın Yükselecek Ama Ne Zamana Kadar?

Altın fiyatları, yatırımcıların Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceği endişesi nedeniyle son haftalarda yükseldi. Ancak uzmanlar yükselişin sürmesinden umutlu değil!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Altın üzerinde neler baskı oluşturuyor?

Altın üzerinde neler baskı oluşturuyor?

Dün, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bağımsızlıklarını tanıyacaklarını açıkladığı Doğu Ukrayna’daki iki bölgeye askeri kuvvet göndermesinden önce UBS Yatırım Bankası’ndan Joni Teves CNBC’ye konuştu. 

İlk çeyreğin sonu yaklaşırken, Fed’in yapacağı Mart toplantısında faiz oranlarını artırması beklenirken, Teves bunun altın üzerinde baskı oluşturacağını belirtti. 

Altın, geleneksel olarak belirsizlik zamanlarında güvenli bir yatırım olarak görülüyor.

Ukrayna’daki son durum krize diplomatik bir çözüm bulma potansiyelini sonlandırırken, ABD Başkanı Biden Ukrayna’nın ayrılıkçı bölgelerine yaptırımlar açıkladı. Avrupa Birliği de bu bölgelere karşı ek yaptırımların yolda olduğunu belirtti.

Altın için yukarı yönlü riskler arttı

Altın için yukarı yönlü riskler arttı

Spot altın 1.900 dolar seviyesini aşarak, Asya piyasalarında sabah saatlerinde ons başına 1.908 dolar seviyesinde kaldı. 

Teves, uzun vadede altın piyasasının reel getiriler, Fed politikası ve küresel büyüme görünümü gibi makro faktörlerin etkisi ile geri döneceğini söyledi. 

UBS, altın fiyatlarının 2022’nin sonunda ons başına 1.600 dolara kadar düşeceğini öngörürken, “Reel oranların yükseldiği ve Fed’in sıkılaştırma politikası uyguladığı bir ortam, altın için olumsuz bir zemin oluşturuyor. Bu nedenle altın fiyatlarındaki son güçlenmenin kısa ömürlü olması gerektiğini düşünüyoruz” yorumunda bulunuldu.

Faiz artırımına ilişkin beklentiler, ABD Hazine getirilerini yükseltmeye ve altın gibi getirisi yüksek olmayan bir varlığın çekiciliğinin düşmesine neden oluyor.

Teves yine de, altın için yukarı yönlü risklerin arttığını kabul ederken, 'Bence buradaki kilit risk, reel faizlerin yükselmesine rağmen negatif bölgede kalmalarının muhtemel olduğu beklentisiyle altın çekici kalır' dedi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın