Görüş Bildir
Haberler
Altılı Masa Krizinin Şifreleri! "Ayrılığın Arkasında 5'li Çete Var" İddiası

Altılı Masa Krizinin Şifreleri! "Ayrılığın Arkasında 5'li Çete Var" İddiası

Abdullah Demir
05.03.2023 - 11:09 Son Güncelleme: 05.03.2023 - 11:13

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Şahsi hırslar Türkiye'ye tercih edilmiştir. Ne bir kumar masasında ne bir noter masasında olmayacağız' diyerek Altılı Masa'dan ayrılmıştı. Gazeteci Serpil Yılmaz, İYİ Parti ve CHP arasındaki ayrışmanın derinliklerini yorumladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun '5'li çete' diye adlandırılan iş insanlarına yönelik sözlerinin giderek sertleşmesinin ayrılıkta etkili olduğunu belirtti. Gazeteci Serpil Yılmaz, Kılıçdaroğlu'nun görüşmediği '5'li çete' diye adlandırılan iş insanları ile İYİ Parti'nin görüştünü söyledi. Merdan Yanardağ ise daha sert bir tonda '5'li çete operasyonu' diye sürece isim verdi. 

Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan Akşener, İmamoğlu ve Yavaş'a aday olma çağrısında bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Serpil Yılmaz, "5'li çete" konusundaki iddialarını dile getirdi.

Serpil Yılmaz programda “herkes aynı cümleleri kuruyor ve herkes aynı yerden vuruyor. Neresi o vurdukları yer? Kemal Kılıçdaroğlu söz konusu olduğu zaman ‘seçilebilir adam’ Şimdi burada İyi Parti’nin bir siyasi tasarımı var” diye konuştu. 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun 418 milyar konusundaki çıkışlarını hatırlayan Yılmaz “Türkiye'nin temel meselesi neydi ekonomiydi. Kılıçdaroğlu hem yoksulluk meselesinin altını çiziyordu hem de yolsuzluk meselesini. Ve giderek dozu yükselerek bunu yapıyordu. En son dedi ki 418 milyar doları geri alacağım dedi ve tartışmalar  yükseldi.  Yani İYİ Partideki muhalif tavırların da daha belirginleştiği süreç tam da bu 418 milyar doların dile getirildiği sürece denk geliyor. Masa daha yeni kurulma aşamasında 2 yılıdan daha az bir süre şöyle bir kulis yazısı yazmıştım “beşli çete İYİ Parti ile temas etti” görüştü. Biliyorum katı ve dairesine odasını kimler hepsini de biliyorum bunun aksini iddia edebilecek birisi varsa da şahit var. Müteahhitler Kılıçdaroğlu'ndan randevu alamamıştı”

Hafızları tazeleyelim: CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hazırlattığı raporada AK Parti'nin 20 yıllık iktidarında beş ayrı sektöre 418 milyar dolar aktardığını 24 Ocak'ta söyledi. Kılıçdaroğlu, "418 milyar dolar. Tahsil edeceğim rakam budur ve defterinize yazın. Sizden 418 milyar doları, iktidarımızda tahsil edeceğiz ve alacağız" dedi.

Hafızları tazeleyelim: CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hazırlattığı raporada AK Parti'nin 20 yıllık iktidarında beş ayrı sektöre 418 milyar dolar aktardığını 24 Ocak'ta söyledi. Kılıçdaroğlu, "418 milyar dolar. Tahsil edeceğim rakam budur ve defterinize yazın. Sizden 418 milyar doları, iktidarımızda tahsil edeceğiz ve alacağız" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, 418 milyar konusuna verdiği önemi "vasiyetim" diye duyurdu.

Merdan Yanardağ'ın TELE1 ekranlarındaki yorumu: "Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı bu kampanyanın yürütülmesindeki neden 5’li çetenin bu milletten çaldığı 418 milyar dolardır"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merdan Yanardağ şunları söyledi:

Meral Akşener 5’li çetenin operasyonunun parçası haline gelmiştir. 2 yıl bir ittifakın parçası olacaksınız ve seçimlere 2 bucuk ay kala masadan kalkacaksınız. Gerekçesi de dayatmayla karşılaşmış. Kılıçdaroğlu’da kazanacak aday değilmiş. Ben şunu anlamadım dayatmayı kim yapıyor? 5 parti uzlaşmış 1 parti var karşı çıkan. Ölçü ne ölçü kendisi. Bu kadar gayri ciddi bu kadar temelsiz bir değerlendirme görmedim. Akşener Türkiye’nin geleceğine ihanet etmiş durumdadır. Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı bu kampanyanın yürütülmesindeki neden 5’li çetenin bu milletten çaldığı 418 milyar dolardır”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
70
64
19
15
8
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Meral mommy baraj altı kaldığında akpye geçecek, akpye karşı birleşmeye and içmiş tüm iyipliler "bizi siz zorladınız" diyecekler, siyasette sağcılara hiçbir ... Devamını Gör

bryandes alpes

Geç onu kardeş, tamam CHP hdpnin, hain Saidi nursi itlerinin, arka bahçesi oldu alın tepe tepe kullanın biz Atatürkçüler gelip alana kadar ok. Bu ülke sahips... Devamını Gör

Onur Arslam

Duydugum en sacma teori. Yazacak baska bise bulamadiniz mi?? Sebebi net, 6 partininde onayi ile hicbir genel parti baskani olmayacak diyen Kiliçdaroglu'nun ,... Devamını Gör

2. Turda KK'ya veriyorsanız sorun yok. Bu arada haberiniz olsun, hepsi toplansa oy oranı %15 i geçemiyor

-1375

akpnin yıllarca beraber yürüdüğü hocaefendilerini bi anda fetö yapması gibi siz de bi anda akşeneri cadı yaptınız.. harbiden akp medyasından farkınız yokmuş ... Devamını Gör