Görüş Bildir
Haberler
Alternatif Sonlarıyla Bizleri Şaşırtan 14 Takdire Şayan Oyun

Alternatif Sonlarıyla Bizleri Şaşırtan 14 Takdire Şayan Oyun

Bu içerik hazırlanırken yapılan oyun sırası rastgeledir ki böyle oyunları bir sıraya koymaya kalbim dayanmaz.

Başlıktan da anlaşılacağı üzere bugünkü konumuz alternatif sonlara sahip oyunlar, buyurunuz başlayalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bioshock

2007'de çıkmış olmasına rağmen atmosfer bakımından harikalar yaratmış, kendini hayran hayran oynatabilen sayılı oyunlardandır. Her oyuncunun mutlaka bilip oynaması gerekir.

2. Metro: Last Light

2. Metro: Last Light

2013'de çıkan hayatta kalma-korku oyunudur. Uzun bir beklemeden sonra kavuşulmuş olmakla beraber sizi ekran başına kitleyebilen nadir oyunlardandır.

3. Dishonored

3. Dishonored

Bethesda'nın yayınladığı ve 2012'de çıkan bir aksiyon türündeki oyundur. Bethesda'dan başka bir şey beklenemezdi zaten.

4. Witcher serisi

Çıktığı gibi efsane olmayı başarmış, grafikleri ve sınırsız sayılabilecek açık dünyasıyla kendine aşık eden, her şeyinin yanı sıra hikayesiyle bile büyüleyebilen oyundur. Bu oyuna tutulmamak olanaksızdır.

5. Life is Strange

Bir cümleyle: 'Hayat gerçekten garip' dedirten oyun, olarak açıklanabilir. En ufak bir detayla bile oyunun gidişatı değişebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Walking Dead

6. The Walking Dead

Oynarken çizgi romanın içindeymiş gibi hissettiren oyundur. Atmosferi çok güçlüdür ve sizi olduk olmadık yerde rahatlıkla gerebilir.

7. Heavy Rain

En ufak şeyiyle bile aklınızı başınızdan alabilecek kapasiteye sahiptir. Çoğu kişi için 'efsane oyun' kavramıdır. Quantic Dream tarafından 2010'da geliştirilmiştir.

8. Metal Gear Solid

8. Metal Gear Solid

Sadece 2 alternatif sonu olmasına rağmen bu listede olmayı hak edecek kadar büyük bir oyundur...

9. The Stanley Parable

9. The Stanley Parable

Susmak bilmeyen ve ilginç bir mizaha sahip 'narrator' modundaki adamla zamanımızı geçirdiğimiz ve bir sürü farklı sonu olan oyundur. En ufak şeyden bile oyunun gidişatı değişebiliyor.

10. The Elder Scrolls V: Skyrim

Bethesda'nın 2011'de yayınladığı efsane serinin şu anki son oyunudur. Sahip olduğu büyük dünyasıyla bir oturuşta saatlerce oynatabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Beyond: Two Souls

Quantic Dream tarafından geliştirilen ve 2013'te çıkmış olan bu oyun 'alternatif sonlara' ayrı bir tat getirdi denilebilir. Grafik, konu ve ortamıyla bir şaheser.

12. Silent Hills serisi

12. Silent Hills serisi

Verdiğiniz kararları size fark ettirmeden oyunun içinde kullanan efsane bir korku serisidir.

13. Fahrenheit

13. Fahrenheit

Hiç alışılmadık bir kurguya sahip olan oyun 2005'de çıkmasına rağmen bu listeye girmeyi hak ediyor. Quantic Dream tarafından geliştirilmiştir. Çoğu kişi için efsaneler arasında olduğunu düşünüyorum. 

*ve siz sormadan söyleyeyim; evet, tabi ki Quantic Dream'in tüm oyunları bu listeye koymazsam olmaz*

14. Until Dawn

Çıkmasıyla beraber popüler olan ve grafik gerçekçiliği konusunda sınırlarını gerçekten zorlayan bir korku oyunudur. Atmosferi  başarılıdır ve sizi germeyi, korkutmayı çok iyi bilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
66
18
14
14
10
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rafi Gül

METRO <3

Murat Erdembey

Silent Hills bir seri değil, sadece silent hill serisinin son oyunu. Üstelik oyun yayına çıkmadı, iptal edildi. onedio iyice boş bir site olmaya başladı, bil... Devamını Gör

Veli AYDEMİR

Sİlent hill bir seridir. çünkü silint hill part part sunuldu bu bir ve ikincisi oyun yayına çıkalı çok oldu ps dünyasından pek haberdar değilsin sanırım. yor... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

The Witcher serisi çok ilginç bir seri... Lan direk söyleyeyim işte, karakterlerin yüz hatları ve karakterleri beni oyuna kitledi...

Pasif Kullanıcı

Söylemeden geçmeyeyim hazır yakalamışken, Fallout 4 istekleri o kadar da iyi karşılamadı. Benim için bu yüzden yılın oyunu hala Witcher 3'tür ki diğerleri iç... Devamını Gör