Görüş Bildir
Haberler
Almanya'nın Aslında O Kadar da "Gıcık" Bir Ülke Olmadığının 20 Kanıtı

etiket Almanya'nın Aslında O Kadar da "Gıcık" Bir Ülke Olmadığının 20 Kanıtı

overtherainbow
20.06.2015 - 22:42 Son Güncelleme: 30.06.2015 - 17:50

1. Tabi ki çikolataları!

1. Tabi ki çikolataları!

Almanya'dan bahsedip çikolata ile başlamadan olmaz.  Almanlar çikolatalarının bu kadar meşhur olduğunu bilmiyorlar. Çünkü aslında dünyanın en güzel çikolataları Almanya'da değil Belçika'da. Fakat Almanya'ya giden bir Türk, marketin tam olarak yarısının sadece çikolatadan oluştuğunu görünce biraz şaşırabilir. Tuzlu, biberli, wasabili, peynirli çikolatalar garip gelse de Almanya çikolata severler için adeta bir cennet. Ha bu arada o Almanya'dan teyze/amcanın getirdiği tüm fındıklı Nussknacker var ya, işte o Almanya'nın BİM'inden alınan 35 centlik bir çikolata. Yemeyin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Ucuz ve en az çikolata kadar çeşitli alkol

2. Ucuz ve en az çikolata kadar çeşitli alkol

Yandaki reklamda diyor ki : '20 tane 0,5 şişelik kasa 3,99 Euro'.  Ucuz diye berbat olduğunu düşünmeyin. Bir içecek Almanya'da ne kadar berbat olabilir ki? Burada da Alman birası var tabi ki, ama nedense tadı tamamen farklı. Kolalı, meyveli, çikolatalı, şekerli ve birayla ne iyi gidebiliyorsa onlu çeşitlerini görünce insanın hepsini alası geliyor. Her türlü meyvenin şarabı, bu şarapların ortalama 4 euroluk cici fiyatları, 70lik Jack Daniels'in 15 Euro olması ülkemizdeki vergilere iyi bir sövgü yollamıyor değil.

3. Dakiklik

Dakiklik deyince akla ilk Almanların gelmesi dünyaca ünlü bir durum oldu. Aslında buna sanilik diyebiliriz çünkü eğer saat 16.59 ise bu adamlar çalışır. Ta ki 60 saniye dolana kadar. Eğer bir otobüs 12.06'da gelmesi gerekiyorsa asla 12.05 oldu mu o otobüsü göremezsiniz. Tabi 12.07'de de göremezsiniz. Ülkemizin en büyük ihtiyaçlarından biri olan bu durum Almanya'da gayet sıradan bir olay.

4. Sosyal devlet olması

4. Sosyal devlet olması

Almanya'yı nasıl bilirdik dediğimizde bir çoğumuz faşist bilirdik' deriz. Ama bu ülke sokaktaki evsizlere aylık bira yardımı yapar, çalışmayanlara (işsizlere) para yardımı yapar, ülkemize daha yeni gelen çocuk yardımını her ay yapar. Bunun gibi bir çok hakkının bulunduğu bu ülkede insan olmanın değerini hissedersiniz.

5. İklim

5. İklim

Almanya'da kışın ne fırtına, boran, kar, kıyamet vardır, ne de yazın çatır çatır yakacak bir güneş. Yazları bahçede sevimli Pug'ımızın yaptığı gibi oturabilir, akşamüzeri markete giderken bi ceket almanız gerekebilir.

6. Diğer ülkelere yakınlık

6. Diğer ülkelere yakınlık

Almanya en çok komşuya sahip olan AB ülkesi. Zırt pırt otobüse binip bir yerlere gidebilirsiniz. Uçağa da gerek yok, insanlar arabalarına sizi cüzi bir miktar karşılığında alıyorlar. Örneğin Frankfurt ile Fransa arası 1,5 saat, Prag 6 saat. Gidilmez mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Ücretsiz eğitim

7. Ücretsiz eğitim

En güzeli de bu olsa gerek, Almanya'da eğitim ücretsiz. Ne olursan ol yine gel ama otur bir Almanca öğren  diyen Almanya bazı ufak tefek halledilebilir şartlar dışında ücretsiz bir eğitim sunuyor.

8. Sosis çeşitleri

8. Sosis çeşitleri

Almanya'da ortalama 1500 çeşit sosis var. Tabi hepsi domuz değil, elbette damak tadınıza uygun birini bulabilirsiniz.  Almanlar için zaman çok değerlidir ve gününü yemek yiyerek ziyan edemez. Bu sebepten fast food kültürü oldukça gelişmiştir. Sosis de en meşhurlarından birisi.

9. Kaliteli ürün

Alman malıysa iyidir lafı meşhurdur. Aslında haklılar. Dünyaca ünlü olan bu logo bir malın kaliteli olduğunu gösterir. Evet, Almanya'da dandik hiçbir şey yok.

10. Araba

10. Araba

Dünyanın en güzel arabaları da Almanya'da. Kimsenin itiraz edemeyeceği gerçeklerden biri olan Alman araba teknolojisini taksilerde bile görebilirsiniz. Alman olmayan arabanın mumla arandığı bu ülkede 10 bin Euroya son model bi Volkswagen Polo bulabilirsiniz.

11. Ekmek çeşitleri

11. Ekmek çeşitleri

Sonsuz diyebileceğimiz ekmek ve pasta çeşitleriyle Almanların neden şişko olduklarına hak verebilirsiniz (aslında hiç şişko değiller). Bizim somun ekmeği ve pideyi (şimdilik) bulamayabilirsiniz ama bu kadar çeşit hamur sevenler için bir cennet.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Bundesliga

12. Bundesliga

Dünyanın en güzel taraftarlarının sahibi olan Dortmund'un da içinde bulunduğu (tarafsızız tabi ki) muhteşem bir lig var Almanya'da. Her şehir her yaştan taraftarıyla maçlara gider, maç günü şenlik olur her taraf.  En çok da bunun için yaşanır burada. Heja BVB!

13. Festivaller

13. Festivaller

Adeta festival ülkesi olan Almanya'da her şehirde her mevsim mutlaka bir festival olur. En önemlileri de Bayern'deki Oktoberfest. Kalabalık ortamlardan hoşlanmayanların bile bayıldığı bu festivaller Almanya'da bitmek bilmiyor.

14. Şatolar

14. Şatolar

Neuschwanstein şatosunu bilmeyen yoktur. Bu şatodan Almanya'da 15 tane daha var. Kesinlikle görülmesi gereken bir şey!

15. Ahşap Evler

15. Ahşap Evler

Her şehirde görebileceğiniz bu ahşap evler sit alanı falan değil. Böyle direkt şehrin içinde normal insanların kullandığı evler. Gri ve uzun apartmanlardan daha güzel sanki değil mi ?

16. Biraz güzel Alman kızları

16. Biraz güzel Alman kızları

Aklınıza şişko sivilceli kırmızı suratlı kızlar gelebilir ama maalesef değil. Alman kızları aslında bilinenden daha güzeldir.  İnanmıyorsanız gidip bakın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Tabi ki Alman erkekleri

17. Tabi ki Alman erkekleri

Alman erkekleri yakışıklıdır. Evet. Üstelik sarı-mavi olanlarının yanında nadir de olsa kumral olanları vardır ki tadından yenmez. Onun dışında en sıradanı bile inanılmaz fittir. Hadi kızlar gidelim!

18. Türk Mahalleleri

18. Türk Mahalleleri

Almanya'da asla gurbette hissetmezsiniz. Her şehirde mutlaka bir Türk mahallesi vardır. Az önce pide bulamazsınız demiştim ya, işte burada var. Falım sakızdan çiğ köftesine kadar her şeyi bulabileceğiniz bir sokaktır.

19. Çok Kültürlülük

19. Çok Kültürlülük

Dünyanın en güzel şeyi çok kültürlülük. Her milletten insanın yaşadığı yerlerden biri olan Almanya'da en yakın arkadaşın bir Ermeni olabiliyor. Onunla Yunan lokantasında yunan döneri Gyros yiyebilirsiniz. Şerefe yerine Rus arkadaşınla Nazdrowya diyebilir, Koreli arkadaşınız size yengeç cipsi ısmarlayabilir. Bunun ne kadar güzel ve renkli bir şey olduğunu fark edip, sınırların olmamasını dileyebilirsiniz.

20. Döneri

20. Döneri

Bu döneri Türkiye'de bulamazsınız. Tamamen farklı bir tat, tamamen farklı bir tarz. İçinde özel bir sos var, soğan, lahana, domates ve hindi etinden oluşan bu döner orada Türk döneri diye bilinse de Alman döneri der Türkler. Çünkü gerçekten almanlaşmış bu döner.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
214
106
28
18
18
13
7