Görüş Bildir
Haberler
Almanya'dan Yunanistan'ın Tazminat Talebine Ret

Almanya'dan Yunanistan'ın Tazminat Talebine Ret

Yunanistan Dışişleri Bakanı Kotzias,İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazilerin verdiği zarar için Almanya'dan tazminat istenmesi gerektiğini söylemişti. (Fotoğraf: Reuters)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya, Yunanistan’ın İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazilerin verdiği zararın tazminatı için bir uzman ekip kurulması talebini reddetti.

Yunanistan’ın İkinci Dünya Savaşı’nda Nazilerin neden olduğu zararlara karşılık Almanya'dan istediği tazminat kapsamında bir uzman ekip kurulması önerisi Almanya tarafından reddedildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Federal Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias'ın önerisiyle ilgili 'Bizim için tazminat konusu hem yasal, hem de siyasi olarak kapanmıştır' diye konuştu.

Süddeutsche gazetesine konuşan Kotzias, Almanya ve Yunanistan'dan bilim adamlarının katılımıyla araştırma grubu oluşturulması gerektiğini belirtmiş ve 'Ortak bir payda bulmak zorundayız' demişti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, bugün Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras ile Berlin'de bir araya gelecek. Görüşmede Yunanistan'ın borç krizi ve Almanya'dan tazminat talebinin de ele alınması bekleniyor.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0