Görüş Bildir
Haberler
Almanya'da Ötanazi Artık Yasal

Almanya'da Ötanazi Artık Yasal

Bir yıldır tartışılan ve 602 milletvekilinden 360'ının 'evet' oyuyla kabul edilen yasaya göre, çok ağır durumlarda ötanazi sıkı şartlar altında uygulanabilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya Federal Meclis'inde (Bundestag) bir yıldır tartışılan ağır hastalara ölüm hakkı tanınmasına ilişkin tasarı, yasalaştı.

Kabul edilen yasayla,  her türlü ticari ötanazi desteği  yasaklandı. Kabul edilen yasayla bir önceki yasadaki boşlukların doldurulması hedeflendi. İstisnai durumlar ise cezaya tabi olmayacak. Çok ağır durumlarda ötanazi sıkı şartlar altında uygulanabilecek. Bunun ihlal durumunda 3 yıla kadar hapis ya da para cezası öngörülüyor. 

Bundestag'taki oylamanın ilginç tarafı, tasarının, farklı partilerden milletvekillerinin birlikte hazırlaması oldu. Partiler grup kararı almadı. Tasarı, 602 milletvekilinden 360'ının 'evet' oyuyla kabul edildi. 233 ret oyu verilen oylamada, 9 milletvekili de çekimser kaldı.

Ötanazi olarak adlandırılan söz konusu ölüm hakkı yöntemine Almanya'da profesyonel anlamda destek veren kar amaçlı kuruluşların sayısı yılbaşından bu yana ikiye katlanmıştı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
32
18
6
3
1
0