Görüş Bildir
Haberler
4 Videoda Star Wars'un Orijinal Üçlemesinde Yapılan Tüm Değişiklikler

4 Videoda Star Wars'un Orijinal Üçlemesinde Yapılan Tüm Değişiklikler

Mehmetcan Boz
29.07.2015 - 14:54 Son Güncelleme: 29.07.2015 - 15:33

Episode 4'da Yapılan Değişiklikler (Bölüm 1)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Episode 4'da Yapılan Değişiklikler (Bölüm 2)

Episode 5'da Yapılan Değişiklikler

Episode 6'de Yapılan Değişiklikler

Sağ olsun bir hayırsever uğraşmış, Star Wars'ın vizyon sürümleriyle 1997, 2004 ve 2011 farklılıklarını sahne sahne karşılaştırmış!

Star Wars ile ilgili en çok konuşulan şeylerden biri, şüphesiz George Lucas'ın film çıktıktan sonra yaptığı değişiklikler olsa gerek. Bugüne kadar çıkarttığı her Star Wars orijinal üçleme metasında filmlerde bir veya öteki şekilde değişikliklere gitti. Orijinal üçleme 1997'de VHS'e, 2004'te DVD'ye, 2011'de ise Blu-Ray'e çıktı; her seferinde Lucas ana film üzerinde irili ufaklı oynamalarda bulundu.

İşte bir YouTube kullanıcısı, geçtiğimiz Mart ayında bu değişikliklerin hepsini dört videoda toplamış. 

 Zuniga ortaya gerçekten de şahane bir iş çıkartmış. Videoların toplam süresi bir saate yakın, ama zerre sıkılmıyor, zerre dikkatinizi farklı yerlere vermiyorsunuz.

Ortaya da bazı ilginç tespit noktaları çıkıyor. Örneğin Lucas'ın en fazla değiştirdiği film açık ara A New Hope. Buradaki değişiklikler zaten tek bir videoya sığmamışlar, Zuniga da ikiye bölmüş. Bunun sebebini de videoları izlerken çok net fark ediyorsunuz. Lucas ilk filmi çekerken elinde yeterli bütçe ve stüdyo desteği olmadığından, pek çok şeyi elden düşme çözümlerle geçiştirmek; bazı sahneleri ise parasızlıktan net kesip atmak zorunda kalmış; özel sürümlerde de bunları yeniden eklemiş, süslemiş, güncellemiş. Muhtemelen özel sürümlerin en iyi değişiklikleri de hep birinci filmde. Eklenen Jabba ve Biggs sahneleri, Mos Eisley'ye yapılan şenlendirmeler, güncellenen özel efektler...

En az değişiklik ise Empire Strikes Back'e yapılmış, pek çoğu da tamamen kozmetik. En skandal değişiklikler ise açık ara Return of the Jedi'da. Sondaki şarkının değişmesi, Hayden Christensen'ın olaya duhulü, kimsenin pek beğenmediği o Jabba'nın sarayı sahnesi... Han-Greedo kapışması dışında hayranların tüylendiği ne kadar şey varsa Return of the Jedi'da.  Pek çok noktada gerçekten de filme minik dokunuşlarla değer katmış Lucas. Kendinden geçip saçmaladığı Hayden Christensen benzeri anlar hariç elbette.

Siz de bir göz atın bakalım. Ne diyorsunuz?

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/geek/4_vide...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
6
6
4
1
0
0