Görüş Bildir
Haberler
Alkol Etkisindeki İnsanı Mum Gibi Ayağa Dikip Kendine Getirecek Yöntemler

Alkol Etkisindeki İnsanı Mum Gibi Ayağa Dikip Kendine Getirecek Yöntemler

Ebru Erdoğan
27.07.2021 - 07:15

Alkol aldıktan sonra ayılma süresi kişiye bağlıdır. Bununla birlikte, vücudun alkolü dışarı atma hızı genellikle saatte yüzde 0.15'tir. Tüketilen alkol miktarı, ayılmanın ne kadar süreceğini etkiler. Ne kadar çok içerseniz, alkol vücutta o kadar uzun süre kalır. 

İşte bu içeriğimizde sarhoş insanı ayıltma yöntemlerini sizler için listeledik. Fakat söylemekte fayda var, bu yöntemler kan dolaşımındaki alkolü temizlemez. Sadece kişinin daha uyanık hissetmesini sağlar. O zaman içeriğimize geçelim.👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Buz gibi soğuk bir duş.

Buz gibi soğuk bir duş.

Soğuk bir duş, uyanıklığı artırabileceği ve sarhoş kişinin daha dinç görünmesine yardımcı olabileceğinden faydalı olabilir... Fakat dikkatli olunmalı çünkü bazı durumlarda soğuk duş, yarattığı şok etkisiyle beraber küçük bir hafıza kaybı etkisi de yaratabilir.

Türk kahvesi içmek.

Türk kahvesi içmek.

Kafein daha uyanık hissetmeye yardımcı olur fakat ayıltmaz. Yine de Türk kahvesi uyanık hissetme konusunda daha etkili olacaktır. Aynı zamanda hem kafein hem de alkolün dehidrasyon etkisi olduğunu hatırlamakta fayda var bu nedenle sarhoşken kahve içmek bazen iyi bir fikir olmayabilir.

Limonlu soda.

Limonlu soda.

Diğer bir yöntem ise limonlu sodadır. Sarhoş kişiye limonlu soda içirmek kısa bir süre sonra daha uyanık hissetmesine yardımcı olacaktır.

Bol bol su içmek.

Bol bol su içmek.

Bol su içmek, alkol tükettikten sonra hidrasyona ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Ayrıca susuz kalmak, baş dönmesi, sersemlik ve yorgun hissetme gibi semptomları ağırlaştırabilir. Bu yüzden sarhoşken bol su tüketmek kan dolaşımındaki alkolü seyreltmeye yardımcı olur.

Bol şekerli çay.

Bol şekerli çay.

Bol şekerli çay, bilenen yöntemlerden biridir. Sarhoşken vücuda şeker yüklemek ayılmaya yardımcı olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Egzersiz yapmak.

Egzersiz yapmak.

Egzersiz sarhoşken yapmak istenecek son şey olabilir. Fakat metabolizmayı hızlandırarak terlemeye neden olur ve böylece ayılmada etkisi olacaktır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
82
34
10
9
6
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?