Görüş Bildir
Haberler
Akşener'den Hükümete: 'Ekonomiyi Bozarken Yalnızdınız, Çözüm İçin Birlikte Hareket Etmeye Hazırız'

etiket Akşener'den Hükümete: 'Ekonomiyi Bozarken Yalnızdınız, Çözüm İçin Birlikte Hareket Etmeye Hazırız'

Emre Ordu
10.08.2018 - 21:48 Son Güncelleme: 11.08.2018 - 10:15

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Akşener, ardından hükümete destek açıklamasında bulundu. Akşener, 'Ekonomik tabloyu bozarken yalnızdınız çözüm için birlikte hareket etmeye hazırız. Bugün için ülkemiz ve milletimiz adına Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin yanındayız' dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İl Başkanları toplantısı sonrasında gündemi değerlendirdi. Akşener yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"Hepimiz aynı gemideyiz, geminin adı Türkiye Cumhuriyeti"

"Hepimiz aynı gemideyiz, geminin adı Türkiye Cumhuriyeti"

“Türkiye’nin bir süredir yaşadığı ve bu sabah itibarıyla da tekrarlanan piyasa hareketleri, ülkemiz için hayati riskler üretmeye başlamıştır. Dış etkilerin varlığını bilmekle birlikte, aylardır uyardığımız gibi, yanlış ekonomi yönetimi ve israfın bir sonucu olarak, ekonomide ve  dövizde kelimenin tam anlamıyla bir patlama yaşanmıştır. 

Sebepleri biliyoruz. Uzun zamandır da konuşuyor, hükümeti ve milletimizi uyarıyoruz. Ancak gün, bu ekonomik tabloyu iç siyaset malzemesi yapma günü değildir. Hepimiz aynı gemideyiz. Geminin adı Türkiye Cumhuriyeti.

"Etrafınızı saran ve sizi sürekli yanıltan o ekonomi kurmaylarından bir an önce kurtulun"

"Etrafınızı saran ve sizi sürekli yanıltan o ekonomi kurmaylarından bir an önce kurtulun"

Dünü ve bugünü yarını konuşmak üzere, sayın Cumhurbaşkanı’na çağrıda bulunuyoruz; gelin etrafınızı saran ve sizi sürekli yanıltan o ekonomi kurmaylarından bir an önce kurtulun. Ekonomi yönetimini damat tahakkümünden kurtarın.

İlk adım olarak, özellikle uluslararası sermaye ve piyasalarda güven tazeleyecek bu adımı atın. Ülkemizden hızla ve apar topar kaçmaya başlayan yabancı yatırımcıya güven verecek adımlar atın. Unutmayın ki sermaye kendini güvende hissettiği limana yanaşır.

"Çözüm için birlikte hareket etmeye hazırız"

"Çözüm için birlikte hareket etmeye hazırız"

Bu güveni tesis etmek de, demokrasi, hukuk ve mülkiyet hakkı ile ilgili günün şartlarına ve evrensel değerlere uygun adımlarla mümkündür.

Bunca zamandır yapılan tüm uyarıları kulak arkası ettiniz ve iş bu noktaya geldi.Türkiye Cumhuriyeti aile şirketiniz değil. Ekonomik tabloyu bozarken yalnızdınız. Ancak ilan etmek isterim ki, çözüm için birlikte hareket etmeye hazırız.

İçerideki sorunlarımızla ilgili söz hakkımız saklı kalmak kaydıyla, bugün için ülkemiz ve milletimiz adına Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin yanındayız.'

İYİ Parti'nin Twitter hesabından paylaşılan mesajda, Türk Lirası'nın değer kaybına çözüm bulunması için hükümete toplantı çağrısı yapıldı.

Akşener'in açıklamaları sosyal medyanın da gündeminde...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
247
98
57
30
18
11
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Boşa nefes tüketiyorsunuz. Sizinle hiç bir bilgiyi paylaşmayacakları gibi sorumluluğu üzerinize bile atarlar. İktidar, seçmeni ve basını ile erdem kavramları... Devamını Gör

bkara95

Hala tgrtde ahaberde dış baskılar, oyunlar..ayrıca halkta hala inanıyor işin komik tarafı gerizekalı olunur ama toplu gerizekalılık bambaşka bir kafa :///

Belphegor

Nasıl da koymuştu bana bu seçimde iki aday seçememek. Sonucun böyle olacağını zaten biliyorduk fakat Meral Ana ile fikrimin İnce gülü arasında kalmak çok fen... Devamını Gör