Görüş Bildir
Haberler
AKP'li Belediyeden Skandal: Cenazeleri Kepçeyle Taşıdılar!

AKP'li Belediyeden Skandal: Cenazeleri Kepçeyle Taşıdılar!

Adıyaman’ın Besni ilçesinde AKP’li Belediye, yol yapım çalışması için mezarlığın taşınmasına karar verdi. Dozerle gelişi güzel nakil işleminin yapıldığını belirten vatandaşlar 'Bu hareket 27 yıl önce Sırpların katlettiği Bosnalıları kepçelerle toplu mezara gömülmesini aratmıyor, yazıklar olsun' diyerek tepki gösterdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnşaat çalışması devam eden Besni-Gaziantep Karayolu Besni Çevre Yolu Projesi'nde, ilçe mezarlığının yeri dikkate alınmayınca skandal görüntüler ortaya çıktı.

Başkanlığını AKP'li Eyyüp Mehmet Emre'nin yaptığı Besni Belediyesi, habersizce mezarları açarak çok sayıda ölüye ait kemik ve kalıntıyı çöp torbalarına koyarak kepçelerle başka bir yerde kazılan derme-çatma mezarlara defnetti.

Bunu haber alan ve kendisinin de yakınlarının gömülü olduğu mezarlığa giden Avukat Selim Arpacı, hem skandal uygulamayı kayda aldı, hem de Besni Kaymakamlığı'na başvurarak çalışmaların durdurulmasını sağladı.

Böyle mezar mı açılır?

Böyle mezar mı açılır?

Besni Belediyesi'nin iş makinelerinin mezarların üzerinde dolaştırılarak çok sayıda mezarın tahrip edildiğini belirten Avukat Arpacı şunları söyledi:

* Mezarlığa gittiğimizde gözlerime inanamadım. Çünkü, çok sayıda ceset iş makinesinin kepçesine yüklenmiş, çöp torbalarına kemikler doldurulmuştu. Tıpkı Sırpların Srebrenica'da yaptığı gibi.

* Ne dini, ne de insani kurallara uymadan yapılan bu uygulamanın sona erdirilmesini talep ettik. Eğer insanlara haber verilse, herkes kendi mezarına sahip çıkar, insanların içini acıtmayacak bir şekilde nakli sağlanabilirdi. Ama, belediye yetkilileri nedense buna gerek görmemiş.

* Kepçelerle taşınan cesetlerin videosunu Kaymakam Bey'e izlettirdiğimde, ‘Olmaz böyle şey’ diye tepki gösterdi ve çalışmayı durdurttu.

Yargıya taşındı

Yargıya taşındı

Belediyenin yolun mezarlığın yanından geçirilmesini kabul etmemesi üzerine konuyu yargıya taşıdıklarını anlatan Avukat Arpacı açıklamasını şöyle sündürdü:

* Adıyaman İdare Mahkemesi konuyu bilirkişiye havale etti. İki uzman bilirkişiden de yapılan uygulamanın Mezarlıkların Korunması Konusundaki KHK'ya aykırı olduğu, revize ile yolun mezarlık dışından geçirilebileceği yolunda rapor geldi.

* Buna rağmen yürütmeyi durdurma isteğimiz kabul edilmeyince, konuyu Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıdık. Ölen insana verilen değer bu mudur? Dinimiz de, yasalarımız da mezarlıkların korunmasını istemektedir.

* Toplu katliamlarda görülebilecek görüntüleri izlediğimiz için çok üzüldük. Bu yanlış uygulamadan vazgeçilmesini bekliyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
39
6
6
5
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Yaşayana saygıları yok... ... Ölülere hiç saygıları yok... .... 🤪😡😠

hipotalamus

Diriyi önemsemeyenler ölü bedene mi önem verecek...

sorun

Ecdatlarına sahip çıkıyorlar işte...