Görüş Bildir
Haberler
Akıllı Telefonlara Yüzde 8 Zam

Akıllı Telefonlara Yüzde 8 Zam

Günlük hayatın vazgeçilmezlerinden biri haline gelen akıllı cep telefonları bandrol ücretlerine ilişkin yapılan yeni düzenlemeyle yüzde 8 oranında zamlandı. Böylece en düşük akıllı telefonun fiyatı bin 620 liraya yükselmiş oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Webtekno'da yer alan habere göre, yeni düzenlemeye ilişkin bilgi veren MOBİSAD (Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi, radyo ve televizyon  yayınlarını alabilen akıllı telefonlardan alınan bandrol ücretinin %6’dan %7’ye yükseltildiğini belirterek,  bu zamana kadar bandrol ücreti alınmayan, dahili alıcısı olmasa dahi internete bağlanabilen telefonlardan %6 bandrol ücretinin üretim esnasında alınmaya başlandığını açıkladı.

"En düşük akıllı telefon bin 620 liraya yükseldi"

"En düşük akıllı telefon bin 620 liraya yükseldi"

İnternete bağlanabilen cep telefonlarının perakende satış fiyatlarında %8’e varan zam geldiğini belirten Ekşi, 'Söz konusu vergi öncesinde en düşük bin 500 lira olan akıllı bir telefonun fiyatlı bin 620 liraya yükseldi. Yeni düzenlemeyle cep telefonlarından alınan verginin yüzde 7'si TRT bandrol ücreti, yüzde 25'i ÖTV, yüzde 18'i KDV olmak üzere toplamda yüzde 50 oldu' şeklinde konuştu.

Cep telefonlarından alınan vergilerin yapılan değişiklikle daha da arttırıldığını söyleyen Ekşi, kayıt dışının vergileri daha da tetiklediğini söyleyerek 'Maalesef kayıt dışı her geçen gün büyümeye devam ediyor. MOBİSAD olarak son zamanlarda yükselen vergilerin, cep telefonlarında son zamanlarda artan kaçağı daha da artırmasından endişe duyuyoruz' dedi.

Webtekno

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
197
148
34
8
6
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kaan

Meydanlarda bedava yemek dağıttı ya onu çıkarmak içindir veya suriyelilere verecek para bitmiştir.

Quinn

yeter la her şeye zam her şeye zam ! bir tarafınız da doğru olsun her taraftan koyverdiniz !

zey

Yani diyorsunuz ki daha napabiliriz Türkiye yi yaşanacak yer olmaktan çıkarmak için istikrarları süper herkesi kendileri gibi on beş milyar küsür maaş alıyor... Devamını Gör