Görüş Bildir
Haberler
Akıllı Telefonlar Sensörlar Sayesinde Gelecekte Çevre Kirliliğini Algılayabilecek

Akıllı Telefonlar Sensörlar Sayesinde Gelecekte Çevre Kirliliğini Algılayabilecek

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avustralyalı ve Çinli bilim insanlarının geliştirdikleri yeni teknikler sayesinde nitrojen dioksitin sağlığı bozacak seviyelere ulaştığını tespit ederek kendimizi korumamız artık mümkün.

Şehirleri kaplayan sisin içerisinde bulunan nitrojen dioksit birçok sağlık problemine yol açıyor. Avustralyalı bilim insanı Kourosh Kalantar-zadeh, kalay disülfitin havadaki nitrojen dioksiti algılayacak bir sensör olarak kullanılabileceğini ifade ediyor. Hamile eşine nitrojen dioksitin de gelişiminde etkili olduğu preeklampsi tanısı konulması, Kalantar-zadeh’e bu keşfinde ilham olmuş. Avustralya Çevre Bakanlığı açıklamasına göre, şehirlerdeki nitrojen dioksitin %80’i araçların egzozlarından salınıyor.

Piyasadaki sensörlardan memnun olmayan Kalantar-zadeh’e yardım ise Çinli meslektaşından gelmiş. Kalay disülfitin başka hiçbir gazı çekmediği biliniyor. Daha da önemlisi, malzemenin ucuzluğu. “Böyle bir sensör yaratmak hiç de pahalıya patlamıyor” diyor Kalantar-zadeh ve bir gün bu özelliğin akıllı telefonlara  eklenmesini dilediğini belirtiyor.

Kaynak: http://mashable.com/2015/10/27/nitrog...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0