Görüş Bildir
Haberler
Akıllı Çöp Kutuları Şimdi Wi-Fi Noktası Oluyor

Akıllı Çöp Kutuları Şimdi Wi-Fi Noktası Oluyor

Onedio Teknoloji
16.07.2015 - 10:08 Son Güncelleme: 16.07.2015 - 15:39
İçeriğin Devamı Aşağıda

İnternet gün geçtikçe hayatımızın daha da vazgeçilmez bir parçası haline geliyor. Google ve Facebook gibi devler internet erişimini dünyanın her tarafına ulaştırmayı amaçlayan çılgın projeler geliştirirken, daha küçük girişimler de özel çözümler geliştiriyor. New York City’li bir firma olan BigBelly, şehrin ‘akıllı’ çöp kutularını birer Wi-Fi noktası haline dönüştürmek için belediyeye başvuruda bulundu.

BigBelly’nin hali hazırda şehirde işlettiği akıllı çöp kutuları internet bağlantı noktası olmadan bile dudak uçuklatan cinsten. Güneş enerjisiyle çalışan ileri teknoloji çöp kutuları çöp çok fazla koku yayıyorsa bunu algılayıp çöp toplayıcılarına rapor edebiliyor. Yine aynı şekilde dolduğunu ‘anlayan’ çöp kutusu çöp toplama aracı gelene kadar içindekileri sıkıştırabiliyor.

Şirket başvuruda bulunmadan önce bazı testler de yapmış. Geçtiğimiz kış aylarında iki çöp kutusuna kurulan düzenekte kutuların sinyal kalitesi ölçülmüş. Test sonuçlarına göre kutular 50 – 70 megabit hızlarında internet erişimi sunabiliyor. Kutuların yerde olması da internet bağlantısının gökdelenlerden etkilenmemesine yarıyor. Şirket, çöp kutularının ücretsiz internetin yanında çevredeki insanlara duyurular yapabilecek şekilde geliştirilebileceğinin de altını çiziyor.

Ülkemizde henüz evlerimizde bile bahsi geçen hızları görememiş olsak da, geleceğin nereye doğru gittiğine örnek olması açısından güzel bir örnek diyebiliriz.

Kaynak: http://www.engadget.com/2015/07/16/bi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
0
0
0
0
0