Görüş Bildir
Haberler
Akdeniz’e Kıyısı Olan Sahil Şehri Malaga’da Ne Yenilir?

Akdeniz’e Kıyısı Olan Sahil Şehri Malaga’da Ne Yenilir?

Bu seneki tatil planlarınız arasında İspanya'ya gitmek varsa yapmanız gereken şey; biraz araştırma yaparak, günlerinizi en verimli nasıl geçireceğinize karar vermek olacak. 

Barcelona, Madrid ve belki de son olarak Malaga'ya giderek bu muhteşem İspanya tatilini bitirmek size, unutulmaz ve yıllarca anlatacağınız bir serüven olarak kalacak.

Pekii, Malaga'yı daha önce duydunuz mu? Neresi olduğuna dair bir fikriniz var mı? 

Malaga, İspanya'nın Endülüs ya da Endülüs Özerk Bölgesi'nin 8 şehrinden birisidir. 10. yüzyıla kadar dayanan tarihiyle Endülüs'ü tarih derslerinden zaten biliyorsunuz. 

Peki bu tarihi yolculuk içinde Malaga yemeklerini de denemek ister misiniz?

Kaynak: 1,2,3,4.

'Bu içerik marka işbirliği içeriyor olabilir'

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gazpacho

1. Gazpacho

Malaga, her sene Gastronomi Festivali yapılan bir şehir. Bunu biliyor muydunuz? Sadece yemek yemek için geziyorsanız, mutlaka Malaga'ya yolunuz düşmeli. Hatta bir lezzet şöleni içinde olma fikri hoşunuza gittiyse 10 Nisan - 4 Mayıs tarihleri için Malaga'ya şimdiden bir bilet alın.

Bizim kültürümüzde de soğuk çorbalar var ancak farklı malzemelerden oluşan bu soğuk çorba, Malaga'ya giden herkesin listesinde yer alıyor.

Endülüs'ün soğuk çorbası Gazpacho, içindeki sirke, badem ve salatalık detayıyla ilginizi çekecektir. Ayrıca karpuzlu gazpacho da en sevilenler arasında yerini almış.

Bu lezzeti yerinde tatmak için hemen tıkla.

2. Paella

2. Paella

Malaga bir liman şehri olduğu için, yediğiniz yemeklerde de kuşkusuz deniz mahsulü olacaktır. Denizden babanız dahi çıksa yiyecek olanlardansanız, Malaga sizin için doğru adres. 

Paella da yemesek bile denk geldiğimiz, duyduğumuz bir yemek. Paella, orijinalinde salyangoz, tavuk ve tavşan etinden yapılsa da farklı paella tariflerine de denk gelmek mümkün. Özellikle deniz mahsullerinden oluşan bir paella yemelisiniz.

Pilav seven biriyseniz de paella sizi mutlu edecek bir yemek.

3. Tapas

3. Tapas

İspanya ya da Endülüs fark etmez, o coğrafyaya yolunuz düşecekse mutlaka tapas yemelisiniz. Madrid'de Royal Palace'i gezdikten sonra da yiyeceğiniz şey tapas, Malaga sokaklarında dolaştıktan sonra da yiyeceğiniz şey bir tapas.

Tapas, meze ve atıştırmalık olarak geçer.

Tapasın en güzel tarafı ise tek bir tarifi yok, her damak zevkine göre bir tapas bulup yiyebilirsiniz. Yalnız şimdiden söyleyelim, onlarca tapas arasında seçmek sizin için zor olacak.

4. Tortilla de Patata

4. Tortilla de Patata

İspanyol omleti denemeden dönmek olmaz. 

Yalnız omlet genelde bizim için kahvaltıda yenilen bir şeyken Malaga'da masanıza bir akşam yemeği olarak gelebilir.

Patates, soğan ve yumurtadan oluşan bu omletin görüntüsünden de anlaşılacağı üzere oldukça doyurucu bir yemek.

Tüm gün sizi tok tutacak bir şey isterseniz mutlaka tortilla de patata deneyin.

Bu lezzeti yerinde tatmak için hemen tıkla.

5. Ensalada Malaguena

5. Ensalada Malaguena

Gastronomi turu yapmayı seven herkesin ilgisini çekecek bir mutfağa sahip Malaga, Akdeniz şehri olduğu için iklimi de, lezzetli sebze ve meyveler bakımından zenginliği de size tanıdık gelecek. 

Yemek konusunda seçici olanları bile mutlu edecek bir şehir diyebiliriz. 

Patates, soğan, yeşil zeytin ve portakal gibi aşina olduğumuz lezzetlerden oluşan bu meşhur Malaga salatası her yemekle beraber yenebilen, taze ve lezzetli bir tercih olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Churros

6. Churros

Churros yemek için tabii ki Malaga'ya gitmeye gerek yok. Türkiye'de de churros yapan harika mekanlar var. Ancak nasıl Adana Kebap, Adana'da yenildiğinde çok daha lezzetli geliyorsa, churros'u da Malaga'da yemek gerekir. 

Yemek sonrası kendinizi şımartmak için ne yesem diye düşünmeyin, churros yiyin.

Bu lezzeti yerinde tatmak için hemen tıkla.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın